Hírmorzsák 2020-09-23 (11:30)

Billy Donovan a Chicago Bulls új edzője. Michael Malone szerint két szupersztárjuk van. Dwight Howard nem felejti a 2009-es döntőt. Romeo Langford szezonja véget ért. Vanessa Bryant beperli Los Angeles megye seriffjét. Ugyanez a seriff beleszállt LeBron Jamesbe.

Reggel már beszámoltunk róla, hogy Billy Donovan lesz a Chicago Bulls új vezetőedzője. Arturas Karnisovas, a csapat vezetője úgy gondolja, hogy Donovan nagy segítségükre lehet abban, hogy kihozza a fiatal játékosaikból a bennük rejlő potenciált, egyénként és csapatként is. Játékosként és edzőként is mindenhol sikereket ért el pályafutása során, reményeik szerint ezt Chicagoban is folytatni tudja.

Michael Malone nem meglepő módon Jamal Murrayt méltatta, miután a Denver Nuggets legyőzte a Los Angeles Lakerst és 2–1-re szépített a két csapat párharcában. Mondandóját azzal kezdte, hogy tavaly csak azt tudta, hogy Nikola Jokicstól mire számíthat minden egyes meccsen, viszont Murray esetében ez nem volt így. Ebben a rájátszásban ez megváltozott, most már mindig tudja, hogy mire számíthat a hátvédjétől, és így már két szupersztárjuk van. Biztos volt benne, hogy ma megmutatják, hogy mire képesek, mert korábban 6 olyan meccset is nyertek, ahol kieshettek volna. Mindig mindenki azt várja, hogy csomagoljanak, de ők nem állnak készen elhagyni a buborékot, valamiért nagyon szeretnek ott lenni.

Murray arról beszélt a Lakers elleni győzelem után, hogy a 2. meccs is az övék volt, már akkor is nagyszerűen játszottak, csak volt néhány súlyos leolvadásuk, ami a győzelmükbe került. Úgy érzik, hogy nekik kellene 2–1-re vezetni, de már nem foglalkoznak ezzel, csak a 4. meccsre koncentrálnak.

Dwight Howard még a ma hajnali összecsapás előtt mondta el, hogy minden egyes pillanatban az motiválja, hogy csak egyetlen alkalommal volt lehetősége eljutni a döntőbe, és 2009-ben is elbukott a Magic játékosaként. Megígérte magának, hogy ha egyszer lesz lehetősége visszatérni a döntőbe, akkor mindenben segíteni fogja a csapattársait, mindent meg fog tenni a csapatáért.

A Boston Celtics hivatalosan is bejelentette, hogy befejeződött Romeo Langford szezonja. A fiatal hátvéd még az alapszakasz végén szenvedett csuklósérülést, ennek ellenére lépett pályára 7 alkalommal is a rájátszásban, ezt követően viszont úgy döntöttek, hogy elkerülhetetlen a műtét és nem érdemes tovább halogatni. A játékos már át is esett a beavatkozáson.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy Adam Silver szerint várhatóan csak januárban kezdődik az NBA következő idénye. A liga komisszárja arról is beszélt, hogy az új szezon lebonyolítása kihatással lehet a 2021-es olimpiára is. Amennyiben 82 meccses alapszakasz lesz, akkor az valamikor júniusban, esetleg júliusban érhet véget, nagyjából akkor, amikor az olimpiai selejtezők is lesznek. Az Egyesült Államok ugyan nem érintett ezen, viszont Kanada, Szerbia, Szlovénia és Görögország igen, így olyan játékosok maradhatnak le a selejtezőkről, mint Giannis Antetokounmpo, Luka Doncic és Nikola Jokics, már amennyiben csapataikkal bejutnak az NBA rájátszásába. Silver szerint közösen kell keresni a megoldást, hogy a különleges és szokatlan körülmények ellenére is a lehető legjobb döntések szülessenek.

Vanessa Bryant beperli Los Angeles megye seriffjét, amiért engedély nélkül osztott meg képeket arról a balesetről, amiben Kobe és Gigi Bryant, valamint 7 további ember vesztette életét. A vád gondatlanság, a magánélet megsértése és az érzelmi szorongás szándékos előidézése. Vanessa Bryant azt szeretné elérni, hogy a jövőben más családokkal ne történhessen meg ilyesmi, ha ilyen tragédia éri őket. Az özvegy szerint beteges, hogy vadidegenek a férje és a lánya holttestéről nézegethetnek képeket, és állandó félelemben él, hogy egyszer ő vagy a gyerekei is találkoznak ezekkel a fotókkal az interneten.

Los Angeles megye seriffje, Alex Villanueva mással is bekerült a hírekbe. A hétvégén lelőttek két rendőrt, ami után két felajánlótól összesen 175,000 dollár érkezett nyomravezetői díjként, majd a seriff felszólította LeBron Jamest, hogy duplázza meg ezt az összeget egy felajánlással. Tudja, hogy fontos számára a bűnüldözés, ráadásul nagyon érdekes kijelentéseket tett korábban arról a lövöldözésekről, amikben a rendőrök és az afroamerikai közösség is érintett.

A játékost megkérdezték erről a Nuggets elleni 3. meccs után, de nem kívánt rá reagálni, ugyanakkor megragadta az alkalmat, hogy ismét felszólaljon a rendőrség megreformálásának a szükségességéről. Tudja, hogy nem minden rendőr rossz, mert állandóan rendőrök veszik körül, ugyanakkor rengeteg olyan videót látni, ami megmutatja, hogy visszaélnek a hatalmukkal és erőszakot követnek el a fekete emberek ellen.

Végül evezzünk kicsit könnyedebb vizekre. Jeff Borzello (ESPN) értesülései szerint az NBA rájátszása után sem marad kihasználatlan a Disney World és a buborék, több egyetemi tornát is itt rendezhetnek majd meg. Várhatóan 8 tornát visz majd ide az ESPN és az NCAA, köztük a Champions Classic megmérettetést is, amin a Duke, a Michigan State, a Kansas és a Kentucky vesz részt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus