Hírmorzsák 2020-09-28 (10:30)

Jimmy Butler szerint nincs új a nap alatt: ha bajnok akarsz lenni, le kell győzni LeBron James aktuális csapatát. Megvannak a döntő mérkőzéseinek pontos időpontjai. Goran Dragic élete egyik legnagyobb pillanata, hogy fináléba jutott a Heattel. LeBron szerint semmit nem ér a döntő, ha nem tudják megnyerni. A Sixers tulajdonosi köre Mike D'Antonit akarja vezetőedzőnek, minden cserét megcsinálnak neki, amit csak kér. Jerami Grant kilép szerződéséből. Trae Young utálja, hogy statgyárosnak tartják. Malik Beasley-t letartóztatták, de már szabadon engedték. Ma kezdődik a draft felmérője - a résztvevők listája.

Mint arról reggel már olvashattatok az összefoglalóban, a Miami Heat jutott be keletről az NBA nagydöntőjébe, amelynek így megvannak a pontos meccsidőpontjai. Ezek magyar idő szerint a következőek:

1. meccs: október 1., csütörtök, 03:00, Los Angeles Lakers - Miami Heat
2. meccs: október 3., szombat, 03:00, Los Angeles Lakers - Miami Heat
3. meccs: október 5., hétfő, 01:30, Miami Heat - Los Angeles Lakers
4. meccs: október 7., szerda, 03:00, Miami Heat - Los Angeles Lakers
5. meccs: október 10., szombat, 03:00, Los Angeles Lakers - Miami Heat*
6. meccs: október 12., hétfő, 01:30, Miami Heat - Los Angeles Lakers*
7. meccs: október 14., szerda, 03:00,. Los Angeles Lakers - Miami Heat*

*: ha szükséges

A Heat sztárja, Jimmy Butler a ma hajnali győzelem után elmondta, hogy már nagyon régóta ez a helyzet: ha valaki bajnoki címet akar szerezni, annak le kell győznie LeBron James aktuális csapatát. Általában ez a vége, és most ők is ezt tűzték ki célul. Persze nem lehet csak Jamesre koncetrálni, nagyszerű játékosokkal van körülvéve. A teszt azonban mindig ugyanaz, amíg valaki át nem megy rajta, ez a teszt pedig LeBron James. Tudják, hogy mit kell tenniük: közel tökéletes teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy le tudják győzni a Lakerst, de képesek erre. Senkitől nem félnek, akár ötödik, akár első kiemelt - csak magukkal foglalkoznak és azzal, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozzák ki magukból.

A szintén első NBA döntőjére készülő Eb-MVP, Goran Dragic azt mondta, hogy soha nem lehet tudni, hogy adott napon ki dobja a legtöbb pontot a Miaminál. Olyan játékosaik vannak, akik nem félnek a nagy pillanatoktól, nagyon jól érzi magát ebben a keretben. Nagyon meghatódott egyébként a szlovén, aki elmondása szerint 11-12 éve várt erre a pillanatra, hogy végre döntőt játszhasson. Megköszönte mindenkinek, aki hitt benne - rengeteg hullámvölgyön ment keresztül az elmúlt öt szezon során, és örül neki, hogy a részese lehet ennek a sikernek. Rákérdeztek nála, hogy az Eb-győzelem mennyiben összehasonlítható a Heat döntőjével, amire annyit mondott, hogy amikor a hazájáért játszik az ember, az személyes - ráadásul az Eb-n nézők előtt kosarazhattak. Az más volt, de ez az egész szezon egy óriási élmény számára - pályafutása egyik legnagyobb pillanata ez a mostani döntőbe jutás, amit szeretne kiélvezni.

A túloldalról a megemlített LeBron James még tegnap beszélt a döntőről: szerinte semmit nem jelent, hogy csapatával bejutott a fináléba, egészen addig, amíg meg nem nyeri azt. Elmondása szerint pontosan ezért igazolt a Lakersbe. Hallotta azokat a hangokat, hogy mi is volt az oka annak, hogy Los Angelesbe szerződött, és hogy ezeknek az okoknak nem sok közük van a kosárlabdához. Hallotta a kétkedőket, a tavalyi éve az ágyéksérüléssel együtt pedig olaj volt a tűzre azoknak, akik nem hittek benne. Ettől függetlenül nem felejtette el a célját, ugyanolyan maradt a hozzáállása, mint korábban. Azt is hozzátette, hogy a saját útját akarja járni, mert ez az ő pályafutása és élete - mint ismert, ő lehet az első játékos a liga történetében, aki három különböző csapattal is döntő MVP címet nyer. Minden pillanatnak nagyon hálás, amit átélhetett, a jobbaknak és a rosszabbaknak is - a lényeg szerinte az, hogy minden a saját maga módján csinált.

Térjünk át más témákra. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Philadelphia Sixers tulajdonosi köre azt akarja, hogy Mike D'Antoni legyen a csapat következő vezetőedzője. Pompey szerint nem tudni, hogy ki fogja meghozni a végső döntést, mert a tulajdonosok a vártnál és a megszokottnál korábban belefolytak az edzőkeresésbe. D'Antoni egyszer már találkozott a tulajokkal, és állítólag nagyon el kellene rontania a második körös interjúját ahhoz, hogy ne ajánlják fel neki a posztot. Pompey úgy tudja, Joel Embiid örülne D'Antoninak, mert nem gyűrűnek háttal kellene dolgoznia, sokkal többet játszhatna a gyűrűvel szemben - legalábbis saját elképzelései szerint. Tobias Harris szinte biztosan visszamenne erőcsatárba, és a hírek szerint a Sixers hajlandó bármilyen cserére, amit D'Antoni kér a csapattól.

Mike Singer (Denver Post) forrásai szerint Jerami Grant kilép szerződéséből, és szabadügynök lesz a nyáron. Nincs semmi meglepő ebben, hiszen Grant mindössze 9.3 millió dollárt keresne a játékosopciójával. Ennél várhatóan jóval nagyobb lesz iránta a kereslet, bizonyos források szerint évi 16 millió dollárt is kereshez majd új szerződésével.

Az Atlanta Hawks sztárja, Trae Young Mark Medinával (USA Today) beszélgetett arról, hogy mennyire utálja, mikor egy sima scorernek és statgyárosnak címkézik fel - neki semmit nem jelentenek a statisztikák. Nem szeretné, ha így könyvelnék el, mert egyáltalán nem a számai érdeklik - az utolsó dolog, ami számít neki, az az, hogy milyen mutatói vannak. Csak a győzelemmel foglalkozik, és a harmadik évében teljes mértékben erre fog fókuszálni. Mindig ez volt neki a legfontosabb, de most még jobban ez lesz majd a célkeresztben. Nehezen viseli, hogy jelenleg ilyen helyzetben van, és csak a TV-n keresztül nézheti a buborék meccseit. Éppen ezért csak azzal törődik majd, hogy minden tőle telhetőt megtegyen annak érdekében, hogy csapata sikeres legyen, és bejussanak a PO-ba.

Shams Charania és Jon Krawczynski (mindketten The Athletic) jelentették, hogy a Minnesota Timberwolves korlátozott szabadügynökét, Malik Beasley-t letartóztatták. Marihuána birtoklása és lopott fegyver elrejtése miatt került bajba Beasley, akit azóta szabadon engedtek, és nem emeltek ellene hivatalosan vádat. Ügyvédje szerint többen is voltak az épületben, amikor az incidens történt, úgyhogy Beasley-nek semmi köze nincs a felmerült vádakhoz - korábban egyébként többször is érkezett feljelentés Beasley otthona ellen törvénysértés gyanújával. A csapat egyelőre a szokásos nyilatkozatot adta ki: tudnak az esetről, gyűjtik az információkat.

A végére pedig a draft felmérője maradt, amely ma kezdődik meg, és egészen november közepéig fog tartani. Az előbb említett Shams Charania hozta le a részvevők listáját - LaMelo Ball és RJ Hampton ott lesznek a felmérőn, Anthony Edwards, James Wiseman és Obi Toppin viszont nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus