Hírmorzsák 2020-10-04 (13:45)

Buddy Hield már fel sem veszi a telefont Luke Waltonnak - csere vagy Alvin Gentry lehet a megoldás. Tyronn Lue tegnap interjúzott a Clippersszel, ma fog a Houstonnal. Elton Brand úgy érzi, Doc Rivers ki tudja majd hozni a maximumot a Sixers keretéből. JJ Redick szerint a Philly ott rontotta el, hogy elengedte őt. Jerami Grant iránt a Hawks, a Suns és a Pistons is érdeklődik. A Detroit el fogja engedni Thon Makert. Isaac Okoro úgy érzi, neki kell az idei draft 1/1-ének lennie.

Jason Jones (The Athletic) értesülései szerint egyre rosszabb a viszony a Sacramento Kings vezetőedzője, Luke Walton, illetve a csapat egyik játékosa, Buddy Hield között - állítólag Hield már nem is veszi fel Waltonnak a telefont. Jones úgy tudja, hogy nagyon könnyen elképzelhető, hogy Hieldet megpróbálja elcserélni az off-szezonban a Kings. Nem ez azonban az egyetlen opció a kaliforniai klub számára: a hírek szerint az is megoldás lehet, ha felveszik első számú segédedzőnek Alvin Gentryt, aki dolgozott együtt Hielddel még a New Orleans Pelicansnél. Mint ismert, Igor Kokoskov volt Walton legfőbb segédje a kispadon, ő azonban a Fenerbahcéhez szerződött.

A héten volt szó arról, hogy Tyronn Lue pénteken a New Orleans Pelicanshez megy interjúja. Meg is volt a beszélgetés a két fél között, tegnap a Los Angeles Clippersszel ült le tárgyalni Lue, ma pedig a Houston Rocketsnél lesz viziten, jelentette Chris Haynes (Yahoo Sports).

A Philadelphia Sixersnél hivatalosan is kinevezték Doc Riverst vezetőedzőnek. Elton Brand GM a bemutatáskor elmondta, hogy nagyon örülnek Rivers érkezésének, aki az egyik leginkább tisztelt és legsikeresebb edző a ligában. Brand úgy érzi, hogy Rivers ki tudja hozni a maximumot a keret adta lehetőségekből, és bajnoki címért harcolhatnak majd vele. Azt is kiemelte a szakvezető, hogy Rivers nemcsak a pályán, hanem azon kívül is nagy hatással van az emberekre - nagyszerűen használja a lehetőségeit arra, hogy változásokat eszközöljön a társadalomban. Brand úgy érzi, hogy Rivers nagyon könnyedén be fog illeszkedni a klubba és a városba is.

Közben a New Orleans Pelicans dobóhátvédje, JJ Redick beszólt volt csapatának az All The Smoke podcastben. Redick az adás egy pontján elmondta, hogy szerinte ott rontotta el a Philly, hogy nem hosszabbítottak vele. Arra valószínűleg a csapat is rájött, hogy jobb kinti dobók kellettek volna, de vele nemcsak ezt kapta volna meg az együttes. Olyan emberek is kellenek, akik az öltözőben hangadóak tudnak lenni, márpedig a személyében egy ilyen játékost is elbukott a Sixers.

Mike Singer (Denver Post) értesülései szerint az Atlanta Hawks, a Phoenix Suns és a Detroit Pistons is érdeklődik Jerami Grant is - mint ismert, Grant 9.3 milliós játékosopcióval rendelkezik a következő idényre, de erről minden bizonnyal le fog mondani. James L. Edwards (The Athletic) információi szerint a Pistons valószínűleg nem ad QO-t Thon Makernek, aki így a szezont követően oda igazolhat majd, ahova akar, nem RFA lesz.

A nagydöntőhöz kapcsolódik, hogy a második mérkőzésnek 1.6-es nézettségi mutatója volt, ezzel a legnézettebb műsor volt péntek este.

A végére pedig Isaac Okoro maradt, aki Adam Zagoriának (SNY.tv) elmondta, hogy szerinte neki kellene lennie az idei draft 1/1-ének, mert minden mérkőzésen 100%-ot ad ki magából. Hajlandó bármire, amit az edzője kér tőle - azért neki kellene az első választásnak lennie, mert győztes kultúrát hoz ahhoz a csapathoz, amelyik kiválasztja majd. Okoro elmondta, hogy szerinte jól passzolna a játéka D'Angelo Russell és Karl-Anthony Towns mellé - mint ismert, a Minnesota Timberwolvesé az első pick. Úgy érzi, ki tudná magának harcolni a helyét a Minnesotánál is - csak a győzelem érdekli, ezért bármilyen szerepkört elvállal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus