Hírmorzsák 2020-10-05 (10:45)

Jimmy Butlert nem érdeklik a statisztikák. LeBron James nem aggódik. Anthony Davistől több kell. Petíció Kyle Kuzma ellen. Chris Paul örül, hogy játszhat. A Kings nem aggódik Buddy Hield miatt.

Ma hajnalban Jimmy Butler 40 pontos tripla-duplával vezette győzelemre a Miami Heat csapatát. Az NBA döntőinek történetében Jerry West és LeBron James után ő a 3. játékos, akinek összejött ez a statisztikai bravúr, de a játékos a meccset követően elmondta, hogy ez egyáltalán nem érdekli, csak az, hogy győztek. Aláírná, hogy a következő meccsen 0 pontot szerez, de ismét nyernek, és akkor ismét elmondaná, hogy nem érdekli őt a statisztika, csak a győzelem.

Butler azt is elmondta, hogy a meccs végén szerzett nagy kosara előtt azt mondta LeBron Jamesnek, hogy „bajban vagy”, de csak azért, mert korábban Jams is ezt mondta neki. Erről azt gondolja, hogy hatalmas a küzdelem, és azért tiszteli is Jamest, hogy korábban túlságosan is sokszor megfogta őt, de most más idők járnak, másokkal van körülvéve. Minden meccsen háborúba megy a csapattársaiért, most különösen Goran Dragicért és Bam Adebayóért. A 4. meccsen küzdeni, harcolni és nyerni fognak. Nem adják fel és ki fognak egyenlíteni.

Erik Spoelstra is ódákat zenget sztárjáról. Most pontosan azt látták, amit Butler is akart, illetve amit a csapat is. Nagyon nehéz kielemezni vagy jellemezni a játékát mindaddig, amíg nem érzed testközelből a jelenlétét - szerinte Butler a legnagyobb versenyzők közé tartozik. Jae Crowder azt emelte ki, hogy csapattársára mindig lehet számítani, és nemcsak pontszerzésben, hanem mindig abban, amire a csapatnak szüksége van. Ha kell, letép egy hatalmas lepattanót, faultot vagy támadóhibát harcol ki. Spoelstra egyébként elsőre visszakérdezett, amikor a meccs értékelésére kérték: "Hogy is mondjuk másképp azt, hogy Jimmy F*king Butler?"

A túloldalon LeBron James arról beszélt, hogy a vereség ellenére sem aggódik, ahogyan a csapat sem. Tudják, hogy sokkal jobban is képesek játszani. Lesz még egy lehetőségük, hogy nagy előnybe kerüljenek és egy meccsre legyenek a bajnoki címtől, és tetszik neki ez a lehetőség. Nem adhatják el annyiszor a labdát, mint a 3. mérkőzésen, mert a Heat kiváló támadójátéka meg fogja ezt büntetni. Ezért vállalja is a felelősséget. (Szerk.: James 8 eladott labdával zárt a 3. meccsen.)

Anthony Davis azt emelte ki, hogy sokkal-sokkal jobbnak kell lennie a pálya mindkét oldalán. Vigyáznia kell a személyi hibákkal és több energiát kell a meccsbe vinnie, mert csapata erre számít. Ez viszont nem megy olyankor, amikor gyorsan begyűjt 2 faultot, szóval egyszerűen jobbnak kell lennie. James megnyugtatta, hogy minden rendben lesz.

Kyle Kuzmát arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz a petícióhoz, amit több mint 8,000 ember aláírt, és aminek az a célja, hogy a Lakers bajnoki címe esetén ő ne kapjon gyűrűt. A harmadéves játékost ezt teljesen hidegen hagyja, nem foglalkozik vele. Kifejtette, hogy vagy szeretnek valakit, vagy nem, nem számít. Az idény elején kiszőkítette a haját, és akkor sem érdekelte mások véleménye. Elmondta, hogy a Twitter is a viccek tárháza. Ő is szokott vicceken nevetni, és nincs semmilyen kihatással rá.

Chris Paul arról beszélt, hogy miként volt képes olyan nagyszerű teljesítményt nyújtani az Oklahoma City Thundernél, miközben szinte mindenki arra számított, hogy egy újjáépülő csapat lesznek. Egyszerűen szeret kosarazni, Billy Donovan nagyszerű volt, ahogyan a csapattársai is. Nem úgy gondol a pályafutása jelenlegi szakaszára, mint amikor utoljára megvillanhat, hanem áldásként tekint arra, hogy 35 évesen is képes magas szinten kosárlabdázni. Nem áll meg, megy tovább.

Paul nagyon boldog amiatt, hogy milyen jól működött a buborék. Figyelemre méltó, hogy mennyi mindenki dolgozott azon, hogy ez megvalósuljon, és már csak ezért is megtiszteltetésnek érzi, hogy ennek a ligának a játékosa. A szurkolók nagyon hiányoztak, neki és a Thunder játékosainak különösen, mert a szurkolóik elképesztő atmoszférát tudnak teremteni. Ettől függetlenül a virtuális közönség is nagyszerű, a játékosok úgy sétálhatnak le a pályáról, hogy láthatják a szeretteiket. Természetesen szívesebben lenne még most is a buborékban és játszana.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Buddy Hield nem válaszol Luke Walton hívásaira. James Ham (NBC Sports Bay Area) értesülései szerint a Sacramento Kingsnél úgy számolnak, hogy Hield annak ellenére is készen fog állni az edzőtáborra, hogy jelenleg nem igazán tartja a kapcsolatot a csapattal. Nem aggódnak miatta, mert mindig keményen dolgozik egyedül is. Ham szerint csak akkor fogják őt elcseréni, ha úgy gondolják, hogy a megfelelő ellenértéket kapják érte, nem fogják áron alul elboltolni.

Az Atlanta Hawks egyik jövő évi alternatív mezével Martin Luther King előtt fog tisztelegni. A mez elején az MLK felirat lesz látható. A csapat bejelentése szerint az eladások utáni bevételt az atlantai közösségnek fogják felajánlani.

Végül pedig két egyetemi hír. A 2021-es drafton jelenleg 14. helyre rangsorolt J. D. Davison az Alabama egyetemén fog játszani a következő idényben. Dikembe Mutombo fia, Ryan Mutombo is elkötelezte magát, ő a Georgetown játékosa lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus