Hírmorzsák 2020-10-06 (10:00)

Doc Rivers nem tudta visszautasítani a Sixers megkeresését - szerinte egyértelmű, hogy jól működik együtt a Ben Simmons-Joel Embiid páros. A Knicks inkább Victor Oladipóért cserélne, mint Chris Paulért - Fred VanVleet is a New York-iak célkeresztjében. Bam Adebayo játéka kérdésesre javult ma estére, Goran Dragicnak nagy fájdalmai vannak továbbra is. Isaiah Thomas csípőjét megint megműtötték, de végre teljesen egészségesnek érzi magát. John Lucas is a lehetséges jelöltek között a Rocketsnél. Steve Kerr szerint a minicamp után sokkal jobban tudják, mire van még szükségük. Gary Trent Jr. a Klutch Sportsnál.

Arról volt már szó ma reggel, hogy Bam Adebayo játéka kérdésesre javult a Los Angeles Lakers elleni nagydöntő ma éjszakai, negyedik meccsére - mint ismert, nyaksérülése van. Arról is írtunk, hogy Goran Dragic elmondta, elég kevés az esély arra, hogy láthatjuk majd a döntő negyedik meccsén - neki a talpínszalagja szakadt el, és saját elmondása szerint elég nagy fájdalmai vannak. A szlovén játékos azt mondta, hogy nem akar gyenge pont lenni a pályán, és egyáltalán nem biztos abban, hogy a döntő bármelyik meccsén szerepelhet majd.

Az is ide kapcsolható, hogy a finálé harmadik ütközetét átlagosan 4 millióan nézték. Ez visszaesés az első két mérkőzéshez és a tavalyi döntő harmadik összecsapásához képest is, és kevesebben nézték, mint a San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles NFL meccset (11.8 millió) - ez utóbbiban semmi meglepetés nincs. Ahogy azonban korábban is írtuk, a teljes televíziós nézettség alacsonyabb idén, és ez igaz például az NFL-re is.

A szabadügynök Isaiah Thomas jobb csípőjét májusban újra megműtötték, ezt maga az irányító nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (ESPN). Thomas azt mondta, hogy ég és föld a különbség ahhoz képest, ahogy most érzi magát, és ahogyan a műtét előtt érezte. Egyáltalán nem fáj semmije, és mindenféle mozgást képes megcsinálni úgy, ahogyan ő szeretné. Elmondása szerint három évig próbálta egy lábon felvenni a versenyt a világ legjobb kosárlabdázóival, reggelente meg a gyerekei segítségére volt szüksége, hogy felvegye a zokniját. Most már képes súlyt emelni, guggolni, egy nap kétszer is edzeni, és gyors irányváltásokat bemutatni. Olyan, mintha újra 31 évesnek érezné magát, és erről most már orvosi papírja is van. Thomas egyébként saját elmondása szerint készen fog állni a 2020/21-es szezon kezdetére - kérdés, hova fog igazolni.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint John Lucas neve is felmerült a Houston Rockets vezetőedzői posztjára - 2016 óta foglalkozik a játékosok fejlesztésével a Rocketsnél, és a hírek szerint kifejezetten jó kapcsolatot ápol James Hardennel és Russell Westbrookkal.

A Philadelphia Sixersnél kinevezett Doc Rivers konferencia-sajtótájékoztatót tartott, amelyen a riportereknek elmondta, hogy imádja az edzősködést, de akármelyik csapat kispadját nem fogadta volna el. Készen állt arra, hogy szünetet tartson, pihenjen - azon múlt, vállal-e újra munkát, hogy megítélése szerint az érte érdeklődő együttes esélyes-e a bajnoki címre. Az ügynöke azt mondta neki, hogy három csapat is megkereste órákkal azt követően, hogy menesztették a Los Angeles Clipperstől. Rivers szerint könnyű döntés volt, amikor Elton Brand felhívta - nem tudta visszautasítani a Sixers megkeresését, látva azt, hogy milyen fiatal játékosai vannak a klubnak, és milyen sikereket értek el ilyen fiatalon is. A tréner szerint Ben Simmons és Joel Embiid párosa egyértelműen működik, tekintve hogy a meccseik 65%-át megnyerték együtt. Úgy gondolja, hogy nagyon tehetséges a keret - arra kell majd rájönniük, hogyan működhet a legjobban ez a csapat.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks inkább Victor Oladipóra próbál meg rámenni az off-szezonban, mint Chris Paulra. Berman úgy tudja, hogy bár Paul helyzetét is figyeli az új elnök, Leon Rose, sokkal valószínűbb, hogy Oladipóért ajánlanak be egy csomagot. A Knicks GM-je, Scott Perry draftolta Oladipót még az Orlando Magicnél. Mint arról írtunk már korábban, Oladipo állítólag távozni szeretne az Indiana Pacerstől, méghozzá még a következő idény kezdete előtt. Pault legutóbb épp a Clippersszel boronálták össze. Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a Knicks a nyáron Fred VanVleetre is rá akar menni - érte nem kell cserélni, "csak" megfizetni.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a csapat minicampje után elmondta, hogy a fiatal játékosaik sokat fejlődtek, rengeteget dolgoztak a nyár folyamán, de látniuk kell mindenkit egyszerre, egészségesen a pályán, hogy felmérjék, pontosan hol tartanak. Azt is hozzátette, hogy persze a draftról és a szabadügynökpiacról is erősödhetnek, ebben pedig nagy szerepe volt ennek a hétnek - sokkal jobban átláthatták, mik az erősségeik és a gyengeségeik. Steph Curryt és Draymond Greent annyira jól ismerik, hogy el tudják képzelni velük együtt a többieket, úgyhogy most sokkal jobban tudják, mit kell keresniük, mire van szükségük.

A végére pedig a Portland TrailBlazers hátvédje, Gary Trent Jr. maradt, aki aláírt a Klutch Sportshoz - őt is Rich Paulék képviselik innentől, 2021-ben lesz szabadügynök.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus