Hírmorzsák 2020-10-10 (10:00)

James bízott Greenben, aki hibázott, előfordul az ilyen. Davis saroksérülése nem most jött elő, eddig is küzdött vele - rendben lesz a hatodik meccsre. Vogel szerint két nagyon rossz fújás miatt kapott Butler négy büntetőt, ettől függetlenül a Heat megérdemelte. Butlert a csapattársai és Spoelstra is nagyon dicsérte, arra készülnek, hogy behúzzák a hatodikat is. CJ McCollum szerint nem volt jó játék a végén James passza, Josh Hart szerint igen. Megműtötték Kristaps Porzingist, az edzőtáborra fel akarják építeni - Dwight Powell visszatérhet a 2020-21-es évadban. Donovan Mitchell szerint a Jazztől akár novemberben is kezdhetnék az alapszakaszt. Michael Jordan is elnökségi tag lett az NBA Foundationben. NBA-scoutok zártkapus egyetemi meccsekre is bemehetnek. Az edzőkeringő legfrissebb hírei. Kent Bazemore vagy Justin Holiday visszatérhetne a Warriorshoz?

Óriási csatát hozott a nagydöntő ötödik meccse, amit végül a Miami nyert meg. A végjátékban LeBron James passzából Danny Green hibázott el egy nagyon tiszta hárompontost, amivel nyerhetett volna a Lakers, erről James azt mondta, hogy ő nem tud máshogyan játszani, mint ahogy gyerekkora óta: ha látja, hogy tiszta helyzetben van egy társa, akkor odapasszolja neki, nem fog hero ballt játszani. Bízott abban, hogy Green bedobja, nem így történt - hozzátette, hogy adhatott volna egy kicsit jobb passzt is, ugyanakkor szerinte ezzel kell most együtt élniük. 

A Lakers oldalán Anthony Davis saroksérülése okozott riadalmat az első negyed végén, de végül saját lábán ment le a pályáról és vissza is tudott térni, bár időnként látszott, hogy nem száz százalékos - Davis annyit mondott a meccs után, hogy rendben lesz a hatodik összecsapásra. Frank Vogel annyit tett hozzá, hogy Davis sérülése “folyamatos” probléma, nem most jött elő. Vogel azt is elmondta, hogy a Heat egyértelműen visszavágott és ez egy nagyon kemény vereség volt, viszont nem volt kibékülve a bíráskodással, szerinte a végjátékban kétszer is rosszul döntöttek, amiből Jimmy Butler négy büntetőt dobhatott, innentől nekik kellett kapaszkodniuk. Vogel szerint a csapata nagyon erős, keményen fognak odaállni a hatodik meccsre. 

Jimmy Butler volt a meccs hőse, és a társak is joggal dicsérték: Bam Adebayo szerint Jimmy Butler nem véletlenül kap maximum fizetést, ma annyira megközelítette a tökéletes teljesítményt, amennyire ez lehetséges, és ha Butler ezt tartani tudja, akkor meg tudják csinálni az 1-3-as fordítást. Duncan Robinson azt mondta, hogy az emberek hajlamosak azt mondani vele kapcsolatban, hogy ezt vagy azt nem tudja megcsinálni, de amint Butler fellép a legnagyobb színpadra, bármit képes megcsinálni a győzelemért. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy a clutch megoldásokat kérte tőle a csapata, ezért hozta ide Erik Spoelstra és Pat Riley, hogy meccseket nyerjen. Ő ezt akarja folytatni a következő két összecsapáson is, mert alkalmasnak érzi magát erre, pláne úgy, hogy ilyen szenzációs csapattársai vannak, akik bedobálják a passzait, amikor betör, ott vannak a gyűrűnél - ez nagy önbizalmat ad számára. Butler azért elmondta azt is, hogy Green dobásánál a szerencsére is szükségük volt, ugyanakkor szerinte ők fognak nyerni a hatodik mecsen is. Erik Spoelstra minden újonc figyelmébe ajánlotta Jimmy Butler játékának tanulmányozását, mert ő az igazi two-way játékos, aki szerez öt labdát az egyik oldalon, és megcsinálja a kulcsjátékokat a másikon. 

Az NBA-játékosok természetesen követik a döntőt, többen is leírták a véleményüket a Twitteren. CJ McCollum tudta, hogy hatodik meccs lesz, amikor James kipasszolta Greennek a labdát, mert Green nem volt ritmusban - ha nem Green kapja a gyűrűvel szemben, hanem KCP a sarokban, akkor bemegy a dobás. Josh Hart szerint nincs miről beszélni, ez egy remek passz volt LeBrontól, amivel teljesen üres dobóhelyzetet kreált, ha valaki mást mond, akkor nem ért a kosárlabdához. 

Kristaps Porzingis kés alá feküdt, megoperálták a jobb térdét - a Clippers elleni playoff-párharc első meccsén sérült meg a meniszkusza, amivel még két meccset vállalt. A csapat tájékoztatása szerint azonnal megkezdi a rehabilitációt, visszatérési időt még nem tudnak mondani számára, ugyanakkor Tim MacMahon (ESPN) szerint a Mavsnél optimisták, hogy az edzőtábor kezdetére rendbe jön - leghamarabb decemberben indulhat egyébként a felkészülés. Az elmúlt hetekben megpróbálták plazmainjekciókkal rendbe tenni a térdét, hogy ne kelljen műteni, de a kezelések nem segítettek - mint ismert, korábban másfél évet kellett kihagynia ACL-szakadás miatt, azt viszont másik, bal térdén szenvedte el anno. Csapattársa, az erőcsatár-center Dwight Powell rehabilitációja a tervek szerint halad, már megkötések nélkül mozoghat, most az hátráltathatja, hogy a Mavs edzőközpontja a járványhelyzet miatt be van zárva. Powell januárban szakította el az Achillesét, aminek gyógyulási ideje általában egy teljes szezon, azonban a csúszás miatt elképzelhető, hogy akár már a 2020-21-es évad elején bevethető állapotba kerül. 

Donovan Mitchell azt mondta az ESPN The Jump című műsorában, hogy a Jazztől egészen nyugodtan kezdődhetne a következő szezon akár már novemberben is, mert csapatszinten nagyon fel vannak tüzelve, mindenki készen áll a rajtra. Nemrég tartottak online egy konferencia-beszélgetést, ahol jól kibeszélték magukból a feszültséget, helyretették a dolgokat. 

A nyáron a tulajdonosok, a játékosok és a liga megalapította az NBA Foundationt, amelynek célja a fekete közösségek gazdasági támogatása a foglalkoztatási támogatásoktól kezdve az életpálya-modellekig. Most megnevezték az alapítvány nyolc elnökségi tagját is: négy tulajdonos, két játékos, illetve Adam Silver és Michelle Roberts kapott helyet a döntéshozó testületben. A két játékos Tobias Harris és Harrison Barnes, a négy tulajdonos pedig Michael Jordan (Hornets), Gayle Benson (Pelicans), Tony Ressler (Hawks) és Larry Tanenbaum (Raptors) - az ügyvezető igazgatót még keresik. 

Az NCAA november 25-én indul, a megszokott 31 helyett csak 27 mérkőzés lesz a szezonban, az első időszakban biztosan zárt kapuk mögött. Az egyetemi liga engedélyezte, hogy az NBA-csapatok játékosmegfigyelői akkor is részt vehessenek a mérkőzéseken, ha azok egyébként a közönség számára nem látogathatóak, annyi megkötés viszont akad a megszokotthoz képest, hogy a csapatok edzéseire nem mehetnek be a scoutok. 

A New Orleans Pelicansnél még keresik az új vezetőedzőt, és Brian Windhorst (ESPN) szerint Will Weaver komoly esélyessé lépett elő, illetve a Dallas védekezésért felelős segédedzője, Jamahl Mosley is ott lehet a jelöltek között. Weaver jelenleg a Sidney Kings vezetőedzője, de korábban a 76ersnél és a Netsnél is dolgozott segédedzőként, illetve a G-Ligás Long Island Netset is irányította, Mosley pedig dolgozott korábban a Denvernél és a Clevelandnél is. A Phoenix Sunsnál megnevezték az egyik új segédedzőt: Kevin Young lesz Monty Williams egyik segítője. Az eddig 76ers-segéedzőként munkálkodó Youngot meginterjúvolták a 76ers vezetőedzői posztjára is, egyébként éppen itt dolgozott együtt Williamsszel, innen a kapcsolat. 

Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy Jeff Van Gundy eddig a befutó Houstonban, de még mindig felmérik a lehetőségeiket - a szakíró szerint a legfontosabb szempont valószínűleg az lesz, hogy melyik jelölt tud a leginkább alkalmazkodni Daryl Morey GM filozófiájához. Hozzátette, hogy szerinte a tulajdonos Tillman Fertitta nem fogja kifizetni azt a pénzt, amit a jövő héten interjúzó Tyronn Lue (k)ér, márpedig Lue már a Lakers ajánlatát is leginkább azért nem fogadta el tavaly, mert nem kapott sem hosszú távú szerződést, sem komolyabb éves díjazást. Derek Bodner (The Athletic) szerint ha Lue hamarosan nem kap vezetőedzői állást, akkor újra csatlakozik Doc Rivershez Phillyben - Sam Cassell, Armond Hill és Rex Kalamian ugyanígy tehet a távozó Clippers-stábból. 

Mivel a GSW bevallottan atletikus játékosokat, azon belül wingeket is keres, Monte Poole (NBC Sports Bay Area) szerint szóba jöhet náluk két korábbi játékosuk, Kent Bazemore és Justin Holiday. Mindkét játékos szabadügynök lesz, Poole szerint Holiday jobb fit lenne, Bazemore viszont olcsóbb. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus