Hírmorzsák 2020-10-13 (12:00)

Los Angelesben összecsaptak az ünneplő szurkolók és a rendőrök. A Lakers csak akkor szervez nyilvános ünnepséget, amikor az biztonságos lesz. Rob Pelinka a döntő után felhívta Avery Bradleyt. Kijöttek a döntő 6. meccsének nézettségi adatai. Minden csapat 10 találkozót szervezhet a draft előtt. Lejjebb cserélhet a Knicks a játékosbörzén. A Magic érdeklődik Dennis Smith Jr. iránt.

Az elmúlt 24 órában szinte minden a Los Angeles Lakers bajnoki címéről szólt az Egyesült Államokban. A vírushelyzet miatti korlátozások ellenére mintegy 1000 ember gyűlt össze Los Angeles belvárosában, hogy megünnepelje a Lakers 17. bajnoki címét, és többségük ezt békés és kulturált keretek között tette. Néhány egyén ugyanakkor tönkretette a felhőtlen ünneplést, akik kövekkel és flakonokkal kezdték el dobálni a rendőröket. Az összetűzés eredményeként 76 embert állítottak elő, miközben 8 rendőr és a tömegből 3 személy is olyan sérüléseket szenvedett el, amik miatt kórházba kerültek. Mellékesen több mint 30 épületben, üzletben okoztak kárt a randalírozók.

Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti Twitteren reagált az eseményekre, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a bajnoki cím megünneplése közben sem szabad megfeledkezni arról, hogy nem biztonságos nagyobb csoportokban összegyűlni. Közvetve ehhez a témához tartozik, hogy a Lakers kiadott egy közleményt, miszerint alig várják, hogy a szurkolókkal együtt megünnepeljék a bajnoki címet, de erre csak akkor kerülhet sor, amikor már kellően biztonságosak ehhez a körülmények.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy a buboréktól távol maradó Avery Bradley is megszólalt a bajnoki cím kapcsán. A döntő összes meccsét a texasi otthonában követte, az egész családja nagyon izgatott volt és mindenki aranysárga-lilába öltözve szurkolt a tévé előtt. Nagyon nehéz volt számára, hogy nem lehetett ott, ugyanakkor már az elején meg tudott békélni a döntésével. A 6. meccs után sok hívást, gratulációt kapott barátoktól és családtagoktól, ő pedig minden csapattársának írt. Az ünneplés közben Quinn Cook, Phil Handy segédedző és Rob Pelinka GM is felhívta őt. Utóbbiról Bradley azt mondta, hogy azért esett neki nagyon jól, mert kihangsúlyozta, hogy ő is ugyanúgy a bajnokcsapat szerves része. A játékos és a vezető nemcsak ekkor beszélt egymással, hanem minden egyes párharc első meccse előtt, Bradley pedig minden meccs előtt írt a csapattársainak, alkalmanként utánuk is.

A döntő 6. meccse 2,1-es Nielsen nézettségi mutatót ért el, és az 5. meccshez hasonlóan 5,7 milliós átlagos nézettséget ért el az Egyesült Államokban. A finálé utolsó ütközete ezzel felvette a versenyt a sorozat legnézettebb összecsapásával. Az NFL ugyanakkor ezt a találkozót is lekörözte, a Seattle Seahawks és a Minnesota Vikings egymásnak feszülését átlagosan 11,42 millióan követték.

Reggel beszámoltunk róla, hogy Billy Donovan nagytakarításba kezdett a Chicago Bulls csapatánál, 4 segédedzőnek is megköszönte az eddigi munkáját, nem számít rájuk. Karen Stack Umlauf, Dean Cooper, Nate Loenser és Roy Rogers is új munkaadó után nézhet.

Az NBA közzétette, hogy milyen protokoll mellett találkozhatnak a csapatok a draftolható játékosokkal. Minden csapat 10 találkozót szervezhet le, amik egyenként legfeljebb 4,5 óráig tarthatnak, a helyszín pedig minden esetben az a város, ahol a játékos tartózkodási helye található. Ezeken a találkozókon három csapatképviselő és egy orvos vehet részt, illetve a játékosok mellett legfeljebb három képviselő lehet jelen. Egy játékossal legfeljebb kétszer találkozhat minden csapat. Ezeket az eseményeket legalább 48 órával előre be kell jelenteni a liga felé, illetve minden résztvevőnek 72 órán belül elvégzett negatív PCR teszttel kell rendelkeznie. A játékosok tarthatnak privát edzéseket, amiken egyszerre több csapat megfigyelője is részt vehet, és ezek az alkalmak is beleszámítanak a 10 találkozóba.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy a New York Knicks lejjebb cserél a 8. helyről a drafton, amennyiben James Wiseman és LaMelo Ball sem lesz már elérhető. Berman egyik forrása szerint mindkét játékosba szerelmesek a csapatnál, ugyanakkor senki más nem győzte meg őket ebben a magasságban. Állítólag egy fiatal játékost és egy lottery végébe szóló draftcetlit várnak a 8. választási jogért cserébe. Amennyiben lejjebb cserélnek, akkor a Kentucky korábbi játékosa, Tyrese Maxey lehet a kiszemeltjük. Neki komoly támogatottsága is van a csapaton belül, köszönhetően a közelmúltban kinevezett Kenny Payne segédedzőnek, aki az előző 10 évben a Kentucky csapatánál töltött be hasonló pozíciót, és így Maxey is a játékosa volt.

Berman egyik forrása úgy gondolja, hogy a Knicks részben azért is akar lejjebb cserélni, hogy kisebb legyen rajtuk a nyomás. Egy 8. helyen elrontott választásnak nagyobb a visszhangja, mint egy lottery legvégén elrontott választásnak. Esetleges cserepartnerként felmerülhet az Orlando Magic, akik a 15. helyen választhatnak jelen állás szerint a drafton. A Magic állítólag bizonyos mértékű érdeklődést mutat Dennis Smith Jr. megszerzése iránt, ami növelheti annak az esélyét, hogy a két csapat valamilyen üzletet kössön egymással. Tegnap arról beszámoltunk, hogy Smith nagyon kemény munkát végzett a nyár folyamán, illetve komolyan dolgozott a büntetőzése javításán is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus