Hírmorzsák 2020-10-15 (12:00)

A Minnesota nem akar évekig építkezni, most szeretnének nyerő csapatot, így az 1/1-es draftjogot is elcserélnék egy olyan játékosért, akivel most lehetnének jók. Jared Dudley szerint a Lakers-játékosok nevettek, amikor a Clippers kiesett a Denver ellen - szerinte Leonardék nem akartak ott lenni a buborékban. Dirk Nowitzki most nem akart Steve Nash segédje lenni. A Clippers Sam Cassellt interjúztatta, Jeff Van Gundy ma második körre megy Houstonban. Dave Joerger segédedző lehet Doc Rivers mellett.

Avery Bradley ugyan nem volt ott a buborékban a Los Angeles Lakersszel, így kimaradt a bajnoki PO-futásból, de így is a csapat tagjának érzi magát és ezt a Lakersnél is így gondolják - többen is felhívák az ünneplés során, köztük Rob Pelinka is, aki biztosította róla, hogy kap gyűrűt és hogy ő is részese ennek a sikernek. Bradley azt mondta, hogy ő továbbra is Laker - nem úgy tűnt, hogy távozni szeretne, pedig megteheti, játékosopciója van a következő szezonra.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy a csapat játékosát, Jared Dudley-t megkérdezték arról, hogy mit szóltak akkor, amikor a Los Angeles Clippers kiesett a Denver Nuggets ellen. Dudley szerint egyszerűen nevettek - nem tudták elképzelni, hogy a Clippers kikapjon, a két csapat egymást akarta, ment a trash-talk, de nem jött össze a párosítás. Dudley szerint Beverley, George és Leonard miatt is nagyon motiváltak voltak, hogy megverjék a Clipperst - minden nap egy Kawhi-plakát mellett kellett elmenniük edzésre, ez azért eléggé tüzelte őket. Azt is hozzátette, hogy furcsa volt látni azt az utolsó LAC-meccset, hogy George a palánk oldalát találta el, hogy Kawhi-nak milyen rossz meccse volt, de szerinte a Clippers-játékosok egyszerűen nem akartak ott lenni a buborékban.

Még mindig Lakers: Anthony Davist arról kérdezték, hogy milyen szájízzel tér majd vissza a következő szezonban Orlandóba, amikor itt kell játszani. AD azt válaszolta, hogy a bojkott is felmerült - ők vagy két évig nem akarnak még egyszer Orlandóban kosárlabdázni...

A Minnesota Timberwolves nincs egyszerű helyzetben, mert a csapat egyáltalán nincs kész, a franchise egésze nincs kész, szeretnének győztes kultúrát felépíteni és összerakni egy jó csapatot, de ehhez még évek kellenek - mondta a kosárlabdáért felelős elnök, Gersson Rosas. A nehéz helyzet abból fakad, hogy Karl-Anthony Towns és D'Angelo Russell is most szeretne nyerni, jó csapatban játszani, nem pedig évek múlva, de Rosas szerint a realitás az, hogy még három-négy évre szükségük van - övék az 1/1-es pick a drafton, de az is egy fiatalt jelent, akit még fel kell építeni a profik között. Hozzátette, hogy a csapat szerkezeti problémáit, a lyukas posztokat nem a draftról kell megoldani, hanem a szabadügynökökkel és a cserékkel, a drafton projekt játékost lehet húzni. Éppen ezért a The Ringer információi szerint a Minny erősen méregeti a piacot azzal kapcsolatban, hogy ki mit adna az 1/1-ért: ha sikerülne egy olyan játékost szerezniük érte, akivel most azonnal jóvá válhatnak, akivel nyerhetnek, akkor nagyjából gondolkodás nélkül elcserélnék a picket.

Érdekesség egyébként, hogy az 1/2-t birtokló Golden State Warriors is inkább lefelé cserélne a hírek szerint, ők viszont valóban hiányposztot szeretnének megoldani a játékosbörzén: winget akarnak Klay Thompson és Andrew Wiggins mellé, egyes források szerint Deni Avdija lehet a célpontjuk.

Térjünk rá az edzőkeringő aktuális híreire. Egyrészt a Los Angeles Clippers interjúztatta a vezetőedzői posztra Sam Cassellt - ő évek óta Doc Rivers stábjában dolgozott a csapatnál és mivel Riverst elküldték, Tyronn Lue pedig úgy fest, hogy közelebb áll a Houston Rockets padjához, így Cassellnek is jó esélye lehet a LAC vezetőedzői munkájára. Ugyanakkor Lue és a Rockets házasságába Jeff Van Gundy igenis beleköphet még: szerdán már találkozott a csapattal és ez odáig jutott, hogy ma, csütörtökön még egyszer összeülnek egy megbeszélésre, úgyhogy ő még boríthatja az egész forgatókönyvet. Szintén ehhez a témához kapcsolódik, hogy Rivers stábjához csatlakozhat Philadelphiában Dave Joerger - ő utoljára a Kings vezetőedzője volt, most a Pacersnél interjúztatták is vezetőedzőnek, de az ESPN forrásai szerint hajlik arra, hogy segédedző legyen a Sixersnél.

Még egy dolog: tegnap beszámoltunk arról, hogy Mike D'Antoni lehet Steve Nash egyik segédedzője a Brooklyn Netsnél, közben viszont Dirk Nowitzki is elárulta, hogy ő visszautasította Nash és a Nets ajánlatát. A német legenda játszott együtt Nash-sel, jóban vannak, de nem akart most nála segédedző lenni - egyelőre élvezi a családdal töltött idejét, most nem akar a kosárlabdában dolgozni, illetve ha bárhol edző lesz, azt jelenleg nem tudja elképzelni, hogy Dallason kívül történik meg.

A Denver Nuggetsnél pedig az idei offszezon legfontosabb feladata az, hogy megtartsák Jerami Grantet - helyi források szerint négy évre nagyjából 64 millió dolláros szerződést kaphat.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus