Hírmorzsák 2020-10-24 (8:00)

Egy héten belül eldőlhet a szezon rajtjának időpontja. Nem akar most keretet robbantani a Heat, a saját szabadügynökeiket akarják visszaigazolni Pat Riley-ék - Bam Adebayóval nem akarnak alkudozni, de kiértékelik, hogy valójában mire is elég ez a csapat Keleten. Hamar eredményeket várnak New Orleansban, Van Gundy is sokat láthat a keretben. A Hornets a korábbi rajtot sürgeti. A Raptors nem akar Louisville-ben játszani. Újra együtt a Nash-Stoudemire páros.

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, az NBA mégis a karácsony környéki, sőt, karácsony előtti szezonrajttal szemezget és ezt próbálja megoldani. Az ESPN forrásai szerint a ligában ezt alapvetően támogatják, de megvannak az aggodalmak a besűrűsödő offszezonnal kapcsolatban - egyébként a hírek szerint október 30. lehet itt a kulcsdátum, az NBA és az NBPA ebben egyeztek meg, eddig kell véglegesíteni a kollektív szerződést és karácsonyhoz képest ez jelenti azt a nyolchetes időpontot is, amit Adam Silver megjelölt, hogy ennyivel a rajt előtt muszáj tudni mindent.

Felmerült továbbá, hogy a liga szeretne egy kéthetes szünetet a bajnokságban, egy play-in tornát a rájátszás előtt és azt, hogy az All-Star hétvége most maradjon el - ezek azért még szintén jelentős változások lehetnek, ha megtörténnek.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy továbbra sem eldöntött, hogy a Toronto Raptors hol fogja játszani a hazai meccset. A héten felmerült, hogy Louisville-ben rendezhetik meg ezeket az utazási korlátozások miatt, de a Raptors nagyon nem szeretne költözni még átmenetileg sem, nem akar ott játszani, azt akarja elérni, hogy valahogy megoldható legyen a torontói hazai pálya.

Szintén ide tartozik, hogy Rick Bonnell (Charlotte Observer) arról írt, hogy a gyorsított szezonrajt kedvezhet a Charlotte Hornetsnek, mert a sapka alatti hellyel hamar lehet mit kezdeni, a keret már régóta nem játszott meccseket, ők sürgetik is, hogy minél előbb kezdődjön az idény.

Pat Riley, a Miami Heat elnöke azt nyilatkozta, hogy nem tervezi most szétrobbantani az idény legnagyobb meglepetését okozó csapatát - a floridaiak teljesen vártalanul jutottak el a nagydöntőig és voltak két győzelemre a bajnoki címtől egy újoncokkal, fiatalokkal és már "leértékelt" veteránokkal teli kerettel. Riley azt mondta, hogy a cél a jelenlegi keret megtartása úgy, hogy rugalmas maradjon a sapka - ennek lenne a legtöbb értelme, hiszen idén reálisan nézve nem tudnak szupersztárt szerezni, 2021-ben viszont lehet rá sanszuk, így most leginkább a saját szabadügynökeiket (Goran Dragic, Jae Crowder, Derrick Jones Jr., de Solomon Hill és Meyers Leonard is FA) kell visszaigazolniuk úgy, hogy 2021-ben robbanthassanak, ha akarnak.

Hozzátette, hogy nyilván Bam Adebayo egy olyan játékos, akit semmiképp sem engedhetnek el - a centerrel most kellene szerződést hosszabbítani, mert jövőre lejár. Mint mondta, nagyra értékelik Adebayót, aki kiváló játékos, ráadásul fiatal is, szóval azt fogják tenni, ami neki a legjobb. Riley beszélt még arról is, hogy hamarosan kiértékelik, hogy valójában mennyire jó ez a keret és hogy jövőre is esélyes lehet-e Kelet megnyerésére - a Bucks, a Celtics, a Nets és a Sixers is simán fejlődhet, a Raptorsszal is számolni kell, így nekik is át kell gondolni, hogy mire jó ez a társaság, amijük van.

Scott Pishner (New Orleans Times Picayune) szerint a Pelicans azért választotta vezetőedzőnek Stan Van Gundyt, mert a klubvezető, David Griffin abban bízik és úgy gondolja, hogy a tréner képes lesz kezelni a fiatal keretet és komoly játékost faragni ezekből a tehetségekből. William Guillory (The Athletic) szerint Van Gundy is nagyon hisz a projektben, mert egy sima újjáépülés miatt nem hagyta volna ott a tv-s munkáját, ő komoly potenciált lát a keretben már rövidebb távon is - a klubvezetés pedig hamar várja is az eredményt, szeretnének PO-csapatot már a most következő idényben. Michael Scotto (HoopsHype) úgy tudja, hogy Ime Udoka és Charles Lee is csatlakozhat a stábhoz segédedzőként.

Szintén az edzői stábokhoz kapcsolódik, hogy a Brooklyn Nets friss vezetőedzője, Steve Nash egy régi kedves ismerősét nevezte ki egyik segítőjének: Amar'e Stoudemire, korábbi phoenixi párja érkezik a stábjához. A hírek szerint a korábbi magasember a játékosok fejlesztésével foglalkozik majd - egyébként továbbra is tartja magát a pletyka, hogy akár korábbi vezetőedzőjük, Mike D'Antoni is csatlakozhat hozzájuk.

A végére pedig a Milwaukee Bucks maradt, amely leigazolta segédedzőnek azt a Josh Oppenheimert, aki korábban Larry Drew és Jason Kidd keze alatt is dolgozott.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus