Hírmorzsák 2020-10-28 (12:30)

Harmadik sztárt keres a Mavericks, mindenre nyitottak. A Warriorsnak és a Hornetsnek is James Wiseman kell, a Bulls LaMelo Ballt szeretné. Gordon Hayward mást is megfontol a játékosopcióján kívül. Közel a megállapodás a fizetési sapkáról és az FA-piacról. Steve Nash nem akarja lekorlátozni játékosait, Stan Van Gundy pedig Zion Williamsont.

Arról reggel már beszámoltunk, hogy Steve Nash, a Brooklyn Nets vezetőedzője szerint csapata mindenképpen a bajnoki címért fog majd küzdeni és bár nem mondja, hogy ha ezt nem érik el, akkor nem lesznek sikeresek, de ez lesz a céljuk. A tréner szerint olyan közeget akarnak kialakítani, ahol minden nap egy kihívás, ahol minden nap fejlődnek együtt, illetve egyénileg is, de közben jó a hangulat. Nash azt is hozzátette, hogy a célja az, hogy a játékosaiból kihozza a legtöbbet és a leginkább kiaknázza a közöttük meglévő dinamikát, nem pedig az, hogy fix, szilárd, kemény elképzelések mentén keresztülvigye az akaratát - erről egyébként korábban Kyrie Irving is beszélt, aki nagyjából erre gondolt, amikor úgy talált fogalmazni, hogy ő nem lát náluk vezetőedzőt.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts szerint közel a megállapodás a fizetési sapkával és a szezon menetrendjével kapcsolatban. Pontos részleteket nem árult el, de az eddig is nyilvánvaló információkat elmondta ő is - vagyis hogy sok játékos nagyon régóta nem játszott már, úgyhogy jó eséllyel rendben lesz a december 22-ei dátum és mindenképpen meg kell egyezniük a részletekről, különben nagy csapás éri a profi kosárlabdát. Szerinte a szabadügynök-piac és a fizetési sapka ügyét kell sürgősen lezárniuk, mert minden játékos szeretné a lehető legtöbb pénzt megkapni, de a csapatok egyelőre nem tudják, hogy mennyit is költhetnek.

Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy egyes csapatok arra készülnek, hogy az FA-piac már a november 18-ai draft után megnyílik egy-két nappal - november 20-21-éről beszélnek az érintettek, de még semmi sem biztos. Erre azért is lenne nagy szükség, mert a tervek szerint december 1-től már kezdődhetnek az edzőtáborok.

Az NBC Sports Boston szerint ugyan minden bizonnyal lehívja játékospcióját a következő szezonra Gordon Hayward, de azért megvizsálja a lehetőségeket arra, hogy valahol kaphat-e egy hosszú szerződést jó áron. Bobby Marks és Zach Lowe szerint Hayward most hasonló helyzetben van, mint tavaly Al Horford volt, aki végük úgy döntött, hogy máshol ír alá, nem marad a Celticsnél - ez még Haywardnál is benne van a pakliban és mivel az idei FA-piac nem túl erős, lehet, hogy lesz komoly kérője.

A Dallas Mavericks jelezte a többi csapat felé, hogy nagyon erősen próbálkozik egy harmadik sztárt szerezni már ebben az offszezonban Luka Doncic és Kristaps Porzingis mellé. Brad Townsend (Dallas Morning News) szerint minden játékos mozdítható a két klasszison kívül, minden ügyletre vevők, akár rossz szerződéseket is benyelnek, csak találjanak egy harmadik sztárt. Egyébként úgy tűnik, hogy ha ez nem sikerül, akkor a drafton próbálnak meg erősíteni és feljebb cserélni a lotterybe.

Kevin O'Connor (The Ringer) szerint a Golden State Warriors és a Charlotte Hornets is szeretné megszerezni a drafton James Wisemant - a GSW-é az 1/2, a Charlotte-é az 1/3, vagyis a Hornets mindenképpen hátrányból indul. A Charlotte Observer információi szerint a Hornets mindenképpen feljebb akar cserélni, a kérdés az, hogy a Warriorst támadják-e be a saját pickjükkel és egy jövőbeli elsőkörössel, vagy az 1/1-et birtokló Minnesotát.

Szintén O'Connor jelentette, hogy a Chicago Bulls egy klasszis playmakert keres a drafton - az 1/4-gyel esélyük lehet LaMelo Ballra, vele tökéletesen meg lennének elégedve. Ott van ugyan náluk hátvéd poszton Zach LaVine és Coby White is, akit tavaly választottak, de egy irányítóra, egy playmakerre még szükségük van, mert az említettek elsősorban abban jók, hogy maguknak teremtenek helyzeteket.

Stan Van Gundy, a New Orleans Pelicans új vezetőedzője azt mondta, hogy nem akarja egyetlen posztra korlátozni Zion Williamsont, több helyen is ki fogja majd próbálni. Van Gundy szerint az erőcsatár remek playmaker, aki kiválóan passzol, a magasságához képest egészen extra ebben - képes labdavezetésből is megtalálni a társakat, leindítást vezetni, úgy fogalmazott, hogy nem az ő posztja lesz a lényeges, hanem hogy milyen típusú játékosokat raknak fel köré az adott pillanatban

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus