Hírmorzsák 2020-10-31 (9:15)

Nincs megegyezés az NBA és az NBPA között, egy héttel eltolták a határidőt. A liga decemberben akar kezdeni, a játékosok januárban, ez utóbbi viszont óriási anyagi áldozattal járna - nincs megegyezés a fizetésekről, a sapkáról és a luxusadóról sem. Sam Hinkie örül Daryl Morey kinevezésének, szerinte remek döntést hozott a Sixers és nem fogják elcserélni Joel Embiidet, vagy Ben Simmonst. 10 játékos edzhet együtt az edzőközpontokban.

Nem született megállapodás az NBA és az NBPA között az új szezon kollektív szerződéséről tegnap estig, vagyis az eredetileg meghatározott időpontig. Ugyan korábban többen is elmondták, hogy muszáj lesz megoldani a problémákat október végéig, mert november 18-án jön a draft, addig pedig azt és az FA-piacot is elő kell készíteni, de a felek ehelyett még egy héttel eltolták a határidőt, most jövő péntekig kell döntésre jutniuk. A fő témát továbbra is a következő szezon fizetési sapkája és a luxusadó jelenti, a hírek szerint ezen a hétvégén is folytatódnak az egyeztetések - egyébként most már negyedszer tolták ki ezt a határidőt...

Nem értenek egyet a felek a szezon kezdési időpontját illetően sem, a liga továbbra is a karácsony előtti rajtot szeretné megvalósítani anyagi megfontolásból, a játékosok viszont inkább a január közepére tervezett rajtot preferálnák. A liga szerint ez utóbbi jelentős anyagi áldozattal járna a fizetések terén is, illetve így csak 50 meccses alapszakasszal lehet számolni - viszont ha december 22-én elindul a szezon, akkor 72 meccs lehet, illetve a tv-társaságok kapnak karácsonyi menüt, ami anyagilag szintén nagyon nem mindegy.

A fizetésekkel kapcsolatban az is felmerült, hogy a kevesebb meccs és a valószínűleg nézők nélküli lebonyolítás erősen kihathat erre is - nyilván a játékosok és a liga ezen a téren nem nagyon fog teljesen egyetérteni. Egyébként a liga úgy számol, hogy ha nem december 22-én kezdenek, hanem a játékosok által javasolt január 15-e környékén, az 500 millió dollártól 1 milliárdig terjedő veszteséget okoz majd az üzletnek.

A liga közben azt megengedte, hogy a csapatok kinyissák az edzőközpontjaikat csoportos edzésekhez, de egyelőre csak maximum tíz játékos lehet ott egyszerre. A részvétel feltétele az, hogy minden nap negatív koronavírus-tesztet kell produkálniuk.

LeBron James HBO-s tv-sorozatában, a The Shopban az Egyesült Államok korábbi elnöke, Barack Obama szerepelt legutóbb és a műsorban arról beszéltek, hogy mi is történt azon az estén, amikor a buborékban a Milwaukee Bucks megtagadta a játékot. Obama szerint felhívta őt LeBron James, Chris Paul, Carmelo Anthony és Russell Westbrook (egyes források szerint Andre Iguodala is vonalban volt), majd beszéltek a helyzetről - Obama akkor azt tanácsolta nekik, hogy használják a buborékot és a "hatalmukat" arra, hogy ténylegesen elérjenek valamit. James azt mondta, hogy ott és akkor készen álltak arra, hogy elhagyják a buborékot és megszakítsák a bajnokságot, ő maga is készen állt erre - végül nem így történt, ebben pedig Obamának is nagy szerepe volt.

Marc Stein (New York Times) információi szerint az Indiana Pacerstől kirúgott Nate McMillan segédedző lehet a következő szezonban, ugyanis jó esély van arra, hogy csatlakozik Lloyd Pierce stábjához Atlantában. Ebbe még a Houston Rockets szólhat bele, a hírek szerint Stephen Silas is szívesen látná őt a stábjában.

Daryl Morey Philadelphiába történő leigazolásával kapcsolatban az ESPN megkérdezte Sam Hinkie-t, a Sixers ex-GM-jét, aki korábban éppen Morey alatt dolgozott és sok mindenben nagyon hasonló a felfogásuk. Hinkie saját bevallása nagyon örül annak, hogy Morey vette át a Phillyt - ő törődik a franchise-zal, sok ottani emberrel a mai napig, Morey-t pedig kiváló választásnak tartja, úgyhogy szerinte nagyszerű dolgok várnak a klubra ez után a lépés után. Beszélt arról is, hogy vajon a Philly elcseréli-e Joel Embiidet, vagy Ben Simmonst, ő ugyanis ezt nem tartja elképzelhetőnek - szerinte egy sztárjátékos megszerzése brutálisan nehéz a mai ligában és senki ne felejtse el, hogy hány évig és pontosan min is ment keresztül a klub azért, hogy megszerezze őket.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus