Hírmorzsák 2020-11-05 (14:15)

Közel vagyunk a december 22-ei rajthoz. Kevesebb utazás, kevesebb back-to-back, 7-10. helyezettek közötti play-in torna, május közepén záródó alapszakasz, júliusi nagydöntő -ezek a tervek. Gordon Hayward távozhat Bostonból, Devin Booker pedig Phoenixből? Bradley Beal és a Washington kölcsönösen elkötelezett egymás felé. LeBron James és a Cavs is gyászol. Nate McMillan a Hawksnál lesz segédedző.

Adrian Wojnarowski forrásai szerint egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy december 22-én kezdődjön az új szezon, hiába szeretne inkább januárt a játékosok egy része. Az újságíró úgy tudja, hogy a mai nap folyamán lesz erről egy szavazás, de minden afelé mutat, hogy a decemberi dátum, vagyis a liga "győz" - a játékosok szakszervezete egész héten megbeszéléseket tart videós formában, de a források szerint mindenki alá fogja írni a tervezetet. Egy dologban nem értenek még egyet a felek, ez a fizetések kérdése, a terv az, hogy a veszteségeket több évre osztják el, így a játékosok sem fognak akkora csapást elszenvedni anyagilag.

Hír még a menetrenddel kapcsolatban, hogy Shams Charania (The Athletic) szerint amennyiben elfogadásra kerül a december 22-ei start, akkor nem csak hogy 72 mérkőzéses alapszakaszra készülhetünk, hanem arra is, hogy a csapatok kevesebbet fognak utazni. A liga azt tervezi, hogy minden együttes 25%-kal kevesebbet utazzon, illetve maximum 14 back-to-backet játszhasson. Az alapszakasz így május közepén érhet véget, majd jön egy play-in torna a 7-10. helyezettek között minden konferenciában, erre nagyjából egy hét lesz, a nagydöntőt pedig júliusra tervezik.

A Washington Wizards sztárja, Bradley Beal nem akar távozni az együttestől, nem kért cserét. A hátvéd az utóbbi két esztendőben szintet lépett, támadásban mindenképpen karrierje legjobb időszakát éli, igaz, John Wall sérülésével a Wizardsnak nem sok köze volt a jó csapathoz - ennek ellenére a klubnál úgy gondolják, hogy Beal elkötelezetten küzd az ő sikerükért és ők is elkötelezettek az ő irányába. Chase Hughes (NBC Sports Washington) arról írt, hogy a két fél kölcsönösen nyerni akar, méghozzá együtt - viszont Beal szerződése 22-ben lejár, akkor szabadügynök lehet. A Wizardsnál minden bizonnyal meg akarják nézni a Beal-Wall párost együtt úgy, hogy Beal ilyen játékossá vált.

Gordon Hayward viszont csapatot válthat, legalábbis erről írt Ryen Russillo (The Ringer). Saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy a kiscsatár szeretne távozni a Bostontól, ahol még van egy bő 34 milliós játékosopciója a következő szezonra - viszont ha valamivel olcsóbban, de több évre alá tud írni valahova, akkor elmegy. Sokkal rosszabbul viszont nem akar járni, így ha nem érkezik megfelelő ajánlat, akkor lehívja az opcióját és marad még egy évig.

Szintén Russillo közölte azt az információt, hogy Devin Booker távozni szeretne Phoenixből. A fiatal hátvéd körül most formálódik a csapat és ő is szerződés alatt áll 2024-ig, ráadásul éppen a buborékban villantott nagyot a Suns, Russillo viszont úgy tudja, hogy ha a következő szezonban sem kezd el nyerni a csapat, akkor könnyen elválhatnak egymástól a felek - úgy fogalmazott, hogy a dolgok csúnyára fordulhatnak.

Marc Stein azt jelentette, hogy az Atlanta Hawks segédedzőnek nevezi ki az Indiana Pacerstől elküldött Nate McMillant. A tréner Lloyd Pierce stábjában fog segédkezni.

Hétfőn délután holtak találták Ericka Weemst, a Cleveland Cavaliers scoutingért felelős igazgatójának testvérét - otthonában, méghozzá egy lőtt sebbel a fején. Weems Akronban lakott, ott is érte a halál, úgyhogy a Cavaliers mellett természetesen LeBron James is megrendülésének adott hangot a Twitteren - James arra kérte követőit, hogy aki bármit tud, az ne tartsa magában, mert a családnak szüksége van a válaszokra, hogy Erickát miért ölték meg a saját lakásában.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus