Hírmorzsák 2020-11-06 (10:30)

A Játékosok Szakszervezete megszavazta a december 22-ei kezdést a 72 meccses alapszakasszal. A Bucks nem Chris Paul, hanem Bogdan Bogdanovics iránt érdeklődik igazán. A Milwaukee még mindig bízik abban, hogy Giannis Antetokounmpo idő előtt hosszabbít. A Nuggets, a Warriors és a Nets a legesélyesebbek Jrue Holiday-re vagy Bradley Bealre, ha utóbbi elérhetővé válik. Devin Booker és Ben Simmons sem eladóak a Top2 pickért - az 1/3 és az onnantól lejjebb lévő draftjogok iránt nagyobb a kereslet. Victor Oladipót szeretnék látni a pályán az érte érdeklődők, mielőtt cserélnének érte. A Pistons átvenne rossz szerződéseket, feljebb cserélne a drafton. A Detroitnak és a New Yorknak is LaMelo Ball lehet a kiszemeltje. A Knicks nem cseréli RJ Barrettet és Mitchell Robinsont sem. Három segédedző is aláírt. 25-50%-os kihasználtságú csarnokokkal rajtolhat az új szezon.

Tegnap még csak arról tudtunk beszámolni, hogy valószínűleg december 22-én kezdődik a következő idény, ma hajnalban azonban a Játékosok Szakszervezete szavazott is, és belement ebbe a forgatókönyvbe, amellyel 72 meccses lesz az alapszakasz. Ez volt talán a legnagyobb gát, amit át kellett hidalni, innentől kezdve valószínűleg hamar megegyeznek majd a további részletekről a játékosok és a liga. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint az a terv, hogy a szabadügynökpiac minél korábban kezdődjön a november 18-ai draftot követően, de van még néhány pénzügyi pont is, amiben egyezségre kell jutniuk a feleknek.

Wojnarowski értesülései szerint egyébként korábban felmerült már, hogy a szabadügynökpiac a draft előtt nyíljon meg, és az NBPA most is felvetette, hogy van-e ennek realitása. Az újságíró hozzátette, hogy nincs, az biztos, hogy idén még nem így lesz ez, és ez inkább a normál szezonokban volt téma. Ha visszatérünk a rendes kerékvágásba, akkor felmerülhet majd, hogy fordítanak a sorrenden, de annak a mikéntjét is ki kell dolgozni a fizetési sapka miatt.

Az is a következő idényhez kapcsolódik, hogy Shams Charania (The Athletic) információi szerint a liga megpróbálja nézőkkel elindítani az idényt - hogy mennyivel, azt még nem tudni. A hírek szerint a Golden State Warriors megkereste az NBA-t, hogy a sokat fizető szurkolóik nem mehetnek-e be esetleg a meccsekre, és állítólag ez nem is talált süket fülekre. Charania úgy tudja, hogy a liga abban reménykedik, hogy a csarnokok 25-50% közötti telítettséggel működhetnek majd a szezon során. Természetesen itt is érvényesek lesznek a szokásos előírások: maszkot kell hordani, a kötelező távolságtartás szabályainak meg kell felelni.

Zach Lowe-tól (ESPN) elég sok pletyka látott napvilágot, a következő hírek mind az ő nevéhez kapcsolhatóak - ahol nem írjuk ki, hogy kihez.

A Denver Nuggetsnek, a Warriorsnak és a Brooklyn Netsnek van a legjobb esélye megszerezni Jrue Holiday vagy Bradley Bealt - az Atlanta Hawks, a Miami Heat és a Dallas Mavericks csak a második vonalat képviselik ebben a történetben. Arról tegnap is volt szó, hogy a Washington Wizards nem akarja elpasszolni Bealt, és Beal sem kért cserét, de a rivális csapatok továbbra sem adták fel annak az esélyét, hogy ez csak a látszat, és a dobóhátvéd esetleg mégis távozni akar. Ebben az esetben a Nuggetsnek lehet rá a legnagyobb esélye egy Michael Porter Jr. köré épülő csomaggal - igaz, egyelőre ő sem cserélhető a csapata tájékoztatása alapján. Hiába szerepel egyébként sok pletykában Holiday, William Guillory (The Athletic) értesülései szerint ő sem kérte, hogy mindenképpen távozhasson a New Orleans Pelicanstől.

Beal mellett Devin Booker és Ben Simmons sem eladó a top2 pickekért - ebben semmi meglepetés nincs, tekintve hogy az idei draft elejét gyengébbnek tartják a szokásosnál. Egy polccal lejjebb viszont már olyan játékosok vannak, akikért a Minnesota Timberwolves és a Golden State nem adja oda az 1/1-et vagy az 1/2-t. Felmerült a Warriorsnál Jrue Holiday, de érte csak úgy mozoghat a pick az újságíró szerint, ha egy Holiday + JJ Redick csomaghoz hasonló érkezik a San Francisco-i együtteshez az 1/2-ért és Andrew Wigginsért. Wojnarowski azt mondta az SNY.tv The Putback with Ian Begley című podcastjében, hogy az első két pick nagyon is eladó nagyon jó, tapasztalt játékosért, de akik a Top10-be akarnak cserélni, sokkal inkább a Charlotte-tól lefelé nézelődnek a pickek terén, nem a Top2 érdekli őket.

Lowe úgy tudja, hogy a Chris Paul - Milwaukee Bucks pletykáknak nagyjából semmi alapja nincs egyelőre, a két csapat nem is igazán tárgyalt még egymással az irányítóról. A Milwaukee-hoz azonban kapcsolódik egy másik pletyka is: a hírek szerint Bogdan Bogdanovics nagyon tetszik az együttesnek, és még olyan sign-and-trade üzleteket is megvitattak házon belül, amelyben átvennék a szerb mellett Harrison Barnest is. Más kérdés, hogy Bogdanovicsot csak snt-vel tudná behúzni a Bucks, az pedig azt jelentené, hogy erre az idényre hard capelték magukat, de egyelőre a határ alatt vannak, és nyilvánvalóan kimenő fizetés is lenne egy ilyen tranzakcióban a Sacramento Kingsszel.

Szintén a Buckshoz kapcsolódik, hogy a klubon belül még mindig optimisták Giannis Antetokounmpo idő előtti hosszabbításával kapcsolatban - a mostani off-szezonban 5 évre 220-250 millió dollárért hosszabbíthatna a kétszeres MVP, függően attól, hogyan alakul a sapka 2021/22-re. A hírek szerint csak akkor fontolja meg Antetokounmpo cseréjét a Bucks, ha a játékos kéri ezt, vagy kijelenti, hogy biztosan nem hosszabbít 2021-ben - ha ezeket nem teszi meg, akkor a csapat kész végigjátszani vele az idényt mindenféle biztosíték nélkül is.

A Victor Oladipo iránti kereslet visszafogott, mivel a legtöbb érdeklődő együttes előbb szeretné megnézni, hogy mit tud még a pályán a játékos, mielőtt felkeresné ajánlatával az Indiana Pacerst. A Milwaukee is érdeklődött Oladipo iránt, de egyelőre az a szál nagyon csendes, de a New York Knicks is kivár, a Netsnél pedig csak sokadik opció Oladipo, ha nem jönne össze másnak a megszerzése, és még akkor is nagyon meglepő lenne, ha Caris LeVertet feláldoznák érte.

A Detroit Pistons állítólag jelezte a többi csapat felé, hogy a capspace-ét arra szeretné felhasználni, hogy draftpickekkel együtt átvegyen rossz szerződéseket. Az új GM, Troy Weaver azt nyilatkozta Eric Woodyardnak (ESPN), hogy tetszik neki az idei draft, mert bár nincs Zion Williamson vagy Ja Morant, de ő minden évben félig teli pohárként tekint a játékosbörzére. Weaver azt is kimondta, hogy feljebb akarnak cserélni - valószínűleg LaMelo Ball a kinézett emberük. Jonathan Wasserman (Bleacher Report) jelentette, hogy Patrick Williams is a Pistons radarján van, ő az egyik kinézett játékosuk.

Azt még mindig Lowe hozta, hogy a Knicks nem hajlandó tárgyalni sem RJ Barrett, sem Mitchell Robinson elcseréléséről. Állítólag a Knicks feljebb cserélne a drafton, nekik is LaMelo Ball a kinézett emberük, de az 1/8, Kevin Knox Jr. és a Dallas Mavericks jövőbeli két első köröse eddig kevésnek tűnik az 1/2 vagy az 1/1 megszerzéséhez.

A végére három, szakmai stábokhoz köthető hír. A Sacramento Kings segédedzőnek szerződtette Rex Kalamiant, aki az elmúlt két idényt a Los Angeles Clippersnél töltötte, korábban pedig megfordult az Oklahoma City Thundernél és a Toronto Raptorsnál is. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy az Indiana Pacersnél Greg Fosterrel bővül Nate Bjorkgren szakmai stábja - ő az Atlanta Hawkstól érkezik, de dolgozott már a Philadelphia Sixersnél és a Milwaukee Bucksnál is. Azt pedig Wojnarowski jelentette, hogy John Lucas megegyezett a Houston Rockets-cel, marad a csapatnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus