Hírmorzsák 2020-11-08 (11:00)

A Raptors továbbra is otthon akar játszani az új szezonban, a liga a két kormánnyal egyeztet a dologról. Fred VanVleetre nem sztárként tekintenek az érdeklődők. Jrue Holidayre rámehet a Denver. A Knicksnek kellene Justin Holiday, Michael Kidd-Gilchrist és Carmelo Anthony is. Az Atlanta elcserélné az 1/6-ot, veteránt akarnak. Talán soha többet nem lesz 82 meccses alapszakasz?

Marc Berman (New York Post) információi szerint a Toronto Raptors még mindig dolgozik azon, hogy az új szezonban hazai pályán játszhasson és ne kelljen "albérletbe" költöznie valahova az Államokba. Több helyszín is szóba került már átmeneti otthonként (Nashville, Kansas City, Tampa, Buffalo), de a Raptors mindenképpen maradni akar Torontóban - a liga dolgozik az ügyön a két ország kormányával és a terv az, hogy valamilyen speciális szabályzatok lesznek érvényesek erre a helyzetre. Kanadába jelenleg csak úgy nem lehet beutazni az USA-ból a koronavírus miatt.

A holtszezon egyik nagy sztorija lehet Jrue Holiday sorsa, akit elérhetővé tett a New Orleans Pelicans és Holiday értékét, stílusát tekintve biztosan nagy lesz rá a licit. A Denver Post szerint Holidayjel a Denver Nuggetsé lehet a liga legjobb kezdőötöse, úgyhogy rá fognak menni a hátvédre - Monte Morris, Gary Harris, Will Barton és Bol Bol is a csomag része lehet, amit ajánlani fognak a Pelicansnek.

Egy másik Holiday-hír, hogy Justin Holiday iránt érdeklődik a New York Knicks - a hírek szerint ligaszerte értékes kiegészítőnek tartják a korábban Magyarországon is megforduló shootert, a Knicksnél személyesen is jól ismerik és szeretnék, ha ismét őket erősítené. A Knicks egyébként a hírek szerint érdeklődik Michael Kidd-Gilchrist iránt és továbbra is szeretné visszaszerezni Carmelo Anthonyt is - Chris Paul neve pedig szintén egyre gyakrabban merül fel velük kapcsolatban. 

Szintén a New York Post jelentette, hogy Fred VanVleet iránt több csapat is érdeklődik, de egyikük sem úgy tekint az irányítóra, mint egy sztárra - sokkal inkább egy nagyon jó kiegészítőre, aki remekül dob, tud szervezni, védekezésben is használható, jó döntéshozó, jó csapatember. A Raptors mindenképpen szeretne vele hosszabbítani, de négy év / 80 millió dollár alatti áron - meglátjuk, hogy a fő érdelődőnek számító Suns, Knicks, vagy éppen a Pistons ad-e neki ennél többet.

Zach Lowe szerint az Atlanta Hawksnak most már nem kell több fiatal tehetség, így az idei draft hatodik választási jogát szívesen cserélnék egy veteránra, aki segíteni tud a meglévő fiataloknak. 

Royce Young (CNBC) arról írt legutóbbi elemzésében, hogy talán soha nem lesz többet 82 meccses alapszakasz. Mint ismert, jelen állás szerint 72 találkozót játszik minden csapat a következő szezonban és Young szerint ha ez jól fog működni, akkor ez lehet az irányadó a folytatásban - kevesebb back-to-back, kevesebb utazás, lazább menetrend, kevesebb load management és egészségesebb sztárok, ez lehet a jövő űtja. A kevesebb meccs miatti anyagi kiesést természetesen valahol pótolni kell, de szerinte ezt a liga megoldja más úton - persze semmi sem biztos, de ő úgy gondolja, hogy a 72 meccses alapszakasz lehet az irányadó a folytatásban is.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Detroit Pistons draftcetlikkel együtt rossz szerződéseket is hajlandó átvenni az újjáépülés jegyében, a mostani játékosbörzén pedig LaMelo Ballban látnak igazán fantáziát a klubnál. A hírek szerint szívesen feljebb cserélnének érte, ha szükség van rá - úgy érzik, hogy Ball megbecsüli a franchise-t és szívesen jönne ide, ezt pedig ők is nagyra értékelik és fontosnak tartják. Ball egyébként eddig nem nagyon nyűgözött le senkit a privát edzéseknél és az interjúknál.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus