Hírmorzsák 2020-11-09 (10:00)

John Wall szerint nincs elég ellenségeskedés a mai ligában. Chauncey Billups és Larry Drew közel a Clippershez. T. J. McConnell valószínűleg, Bill Bayno segédedző biztosan marad a Pacersnél. RJ Hampton a Netsnél járt edzésen. Mark Jones a Kings új kommentátora. Több európai fiatal is kihúzatta a nevét a draftról.

John Wall Gilbert Arenas podcastjében vendégeskedett. A Washington Wizards jelenlegi irányítója szerint a legtöbb játékos túlságosan barátságosan viselkedik egymással. Amikor Arenas játszott, mindenki letépte volna a másik fejét, most viszont mindenki haverkodik a másikkal, nincs elég ellenségeskedés a ligán belül. A podcast házigazdája szerint ő és Wall is olyan ember, aki egy pickup game-et is teljesen komolyan vesz, és mindig azért mennek le játszani, hogy jobbá váljanak, jobbá tegyék egymást. Wall egyébként az elmúlt időszakban Kaliforniában készült, többek között Kyrie Irving, Kevin Durant, Caris LeVert, Spencer Dinwiddie és DeAndre Jordan társaságában.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy Chauncey Billups és Larry Drew szerződésén is az utolsó simításokat végzik, mindketten közel állnak ahhoz, hogy csatlakozzanak Tyronn Lue stábjához a Los Angeles Clippersnél.

J. Michael (Indianapolis Star) információi szerint T. J. McConnell helye biztonságban van az Indiana Pacersnél. Az irányító 3,5 millió dolláros szerződéséből csak 1 millió dollár garantált, de biztosnak látszik, hogy meg fogják őt tartani, mert nagyon szeretik a profizmusát, a hozzáállását.

Szintén a Pacershez kapcsolódó hír, hogy Bill Bayno továbbra is az edzői stáb tagja lesz, Nate Bjorkgren is számol vele. Várhatóan nem egy konkrét területtel kell majd foglalkoznia, valószínűleg Bjorkgren rotálni fog a segédedzői között, bizonyos időközönként cserélődni fog, hogy melyikük miben segíti a munkáját. Bayno maradása azért is fontos, mert Dan Burke után Popeye Jones is csatlakozott tőlük a Philadelphia 76ers edzői stábjához.

RJ Hampton Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a közelmúltban a Brooklyn Netsnél járt edzésen. Hampton az elmúlt hónapokban Penny Hardaway és Mike Miller (a volt játékos, nem a Knicks előző edzője) útmutatása mellett edzett, és állítólag csodát tettek a labdakezelésével és a dobásával is. Miller állítólag kacérkodik azzal a gondolattal, hogy játékosügynöknek szegül, és ha így tesz, akkor ő képviselheti Hampton érdekeit is.

Mark Jones lesz a Sacramento Kings meccseinek az új play-by-play kommentátora. Emellett továbbra is dolgozni fog az ESPN közvetítésein is, az NBA mellett egyetemi futballmeccseken is fog náluk dolgozni, de ő fogja közvetíteni a Kings meccseinek jelentős részét. Partnere az eddig is a csapat közvetítésein dolgozó Doug Christie lesz.

A végére pedig a draft maradt. Az elmúlt napokban több európai kosaras is kihúzatta a nevét a kiválasztható játékosok listájáról. A Horvátországban játszók közül így tett Filip Petrusev, a Mega Soccerbet játékosa, ahogyan korábban a csapatából így döntött Marko Simonovic és Nikola Miskovic is. A Split játékosa, Darko Bajo sem lesz idén kiválasztható. A Zalgiris Kaunas hátvédje, Rokas Jokubaitis is visszalépett a drafttól, ahogyan a szintén litván Arnas Velicka és Marek Blazevic is. Két görög kosaras is kihagyja a játékosbörzét: az AEK csapatát erősítő Nikos Rogkavopoulos, valamint a Panathinaikosban pallérozódó Georgios Kalaitzakis sem lesz kiválasztható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus