Hírmorzsák 2020-11-10 (11:00)

Megegyezett egymással a liga és a Játékosok Szakszervezete az új szezonnal kapcsolatban. Davis Bertanst több csapat is vinné sign-and-trade csere keretein belül, a Wizards is felkészült erre a lehetőségre. Több nyugati együttes is érdeklődik Spencer Dinwiddie iránt. Andre Drummondot csak a deadline előtt cseréli a Cavs? Új segédedző a Pacersnél. Sterling Brown 750.000 dollárt kapott Milwaukee városától. LaMelo Ball a legvalószínűbb 1/1. A Bulls többre értékeli Lauri Markkanent, mint Wendell Carter Jr.-t. Obi Toppin a nyolcadik helynél biztosan nem csúszik lejjebb. Killian Hayes draftpozíciója széles skálán mozog.

Amint arról reggel már beszámoltunk, a liga és a Játékosok Szakszervezete közösen jelentették be, hogy megvan a két fél közötti megegyezés az off-szezon időpontjaira és a következő szezonra vonatkoztatva - részletek ezen a linken. Ehhez kapcsolódik az is, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint 2-3 nappal a draft előtt nyílik majd meg a tranzakciós piac - onnantól kezdve lehet cserélni, opciókat lehívni.

A ligában dolgozó egészségügyi vezetők körében egyébként nincs egyetértés abban, hogy kik vannak nagyobb bajban: azok a csapatok, amelyeknek kevés pihenőjük volt a szezon vége és az alapszakasz kezdete között (71 nap), vagy azok, akik nyolc hónap után most fognak először pályára lépni. A Baxter Holmesnak (ESPN) név nélkül nyilatkozó érintettek egyik része szerint előbbieknek lehetnek nagyobb gondjaik, mert ahogy a buborék az volt, az is egy teljesen ismeretlen terület, hogy milyen hatással lesz a rövidebb szünet a csapatokra (ilyen rövid off-szezon még egyetlen amerikai major sportban sem volt soha). Egy másik rész viszont azért a nyolc csapatért aggódik inkább, akik ott sem voltak az orlandói Disney Worldben.

Chase Hughes (NBC Sports Washington) forrásai szerint a Washington Wizards szeretné megtartani Davis Bertanst, de ha nem sikerül, akkor a csapat felkészült, hogy sign-and-trade csere keretein belül egy olyan klubnak adja el, amelynek nincs sapka alatti helye Bertans leigazolására. Hughes úgy tudja, hogy több olyan együttes is van, amely snt lehetőségével érdeklődik a vajkezű lett iránt - ő két keleti és egy nyugati gárdáról tud. A deadline előtt a Los Angeles Lakers, a Denver Nuggets és a Boston Celtics érdeklődött Bertans iránt, de a capspace-szel rendelkező franchise-ok közül is rá fognak menni többen is: a hírek szerint az Atlanta Hawks, a Phoenix Suns és a New York Knicks is vinné.

Chris Fedor (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers valószínűleg nem cseréli el Andre Drummondot a szezon kezdete előtt - inkább kivárnak a deadline-ig, mert akkor jobb esélyeik vannak arra, hogy tényleges értékre váltsák. Fedor úgy tudja, hogy elképzelhető, hogy a Cavs megpróbál hosszabbítani Tristan Thompsonnal.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy több nyugati együttes is vinné Spencer Dinwiddie-t a Brooklyn Netstől. Az irányító Joe Harris várható új szerződése miatt válhat még inkább elérhetővé - a jó kezű kiscsatár megtartása a csapat első számú nyári célja, viszont várhatóan nem keveset fog keresni.

Az elején már említett Adrian Wojnarowski hozta a hírt, hogy az Indiana Pacers megegyezett Kaleb Canalesszel, aki segédedző lesz az együttesnél. Canales egyszer volt már ideiglenes vezetőedző is, 2012-ben a Portland TrailBlazersnél - legutóbb a New York Knicksnél dolgozott, miután néhány évig a Dallas Mavericks alkalmazottja volt.

A Milwaukee Bucks játékosa, Sterling Brown peren kívül megegyezett Milwaukee városával 750.000 dollár értékben. Mint ismert, Brownt 2018 januárjában sokkolóval tartóztatták le, a későbbi bizonyítékok alapján kifejezetten a bőrszíne miatt, amiből komoly botrány is lett - ennek az ügynek a végére került most pont.

A CAA játékosügynökség bejelentette, hogy Karl-Anthony Towns és Devin Booker is maradnak náluk. Mint ismert, Leon Rose a Knicks elnöke lett - Towns és Booker képviseletét Jessica Holtz veszi át.

A végére pedig a drafttal kapcsolatos hírek maradtak.

Jonathan Givony (ESPN) értesülései szerint liga szerte egyre többen gondolják úgy, hogy LaMelo Ball lesz az 1/1, akár a Minnesota Timberwolves választ majd elsőként, akár felcserél valaki az első választás jogáért.

Givony a The Lowe Post podcastban elmondta, hogy a Chicago Bullsnak nagyon tetszik Ball. A Bullsnak az 1/4-ről kell feljebb cserélni, és Givony úgy tudja, hogy Lauri Markkanent sokkal többre értékeli a Chicago, mint Wendell Carter Jr.-t - a finn "elérhetetlenebb" egy cserében, mint a center. Givony hozzátette, hogy bár kicsit csalódást keltő volt Carter első két éve az NBA-ben, de szerinte nagyon korai feladni még a reményt a centerrel kapcsolatban - jó játékos lesz belőle. Azt is hozzátette, hogy szerinte nagyon drága lenne, ha Cartert kellene az 1/4 mellett odaadni az 1/1-ért, de jelenleg úgy tűnik, hogy ez az ár.

Givony arról is beszélt, hogy Obi Toppin a nyolcadiknál biztosan nem fog hátrébb csúszni, mert Leon Rose mindent megtenne azért, hogy ki tudja választani. A draftguru szerint egyébként Toppin a 4-5. helynél nem fog lejjebb csúszni, mert a legjobb egyetemi játékos volt az előző idényben, a csapata első kiemelt volt, és a játéka tökéletesen illik a modern NBA-be, legalábbis támadásban.

Végül, de nem utolsó sorban Killian Hayesről annyit mondott Givony, hogy nincs olyan csapat, amelyik kifejezetten beleszeretett volna a francia irányítóba - jelenleg a 12. helyen hozza az ESPN a Sacramento Kingsnek, de elképesztő széles skálán mozog az, hogy hol kelhet el. Givony szerint a negyedik helyen húzó Chicagónak, illetve a hetedik pickkel rendelkező Detroit Pistonsnak is tetszik Hayes, és benne van azok között, akiket kiválaszthat ez a két gárda - főleg abban az esetben, ha lejjebb cserélnek. Azt is elmondta viszont Givony, hogy azon sem lepődne meg, ha Hayes kicsúszna a lotteryből - a 10-15 között kellene valahol elkelnie, de nem nagyon talál neki otthont ő sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus