Hírmorzsák 2020-11-10 (20:15)

Kyle Kuzma nagy ajánlatot vár a Lakerstől az off-szezonban. Alex Caruso majdnem Európába igazolt, miután nem kelt el a drafton. Daryl Morey szerint Joel Embiidből minden idők egyik legjobb magasembere lehet. Rick Higgins és Jeff Hornacek a Rockets szakmai stábjában. Decemberben komoly pénzeket kapnak, akiknek visszatartották a fizetésük 25%-át. Évi 3-10% között emelkedik majd a sapka. Új mezeket mutatott be a Sixers és a Magic is.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Kyle Kuzma egy komoly ajánlatot vár idén csapatától, a Los Angeles Lakerstől - mint ismert, Kuzma idő előtt hosszabbíthat az aranysárga-lilákkal, hiszen újonc szerződése utolsó évébe lép majd. Kuzma az előző idényben 12.8 pontot és 4.5 pattanót átlagolt, de a számai a PO-ban 9.9 pontra és 3.1 pattanóra csökkentek.

Csapattársa, Alex Caruso JJ Redick podcastjében arról beszélt, hogy nagyon közel volt ahhoz 2016-ban, hogy Európába szerződjön, miután nem kelt el a drafton. Caruso elmondta, hogy a nyári ligában a Philadelphia Sixersnél játszott, de nekik már ott volt Ben Simmons és TJ McConnell, úgyhogy nem nagyon volt helye az együttesnél - meg amikor pályára került, akkor sem játszott igazán jól. Utána volt egy egyhetes periódus, mikor az ügynökével átbeszélték, mik a lehetőségei, és hazudna, ha azt mondaná, hogy nem lett volna csalódott, ha Európába kellett volna jönnie. Azt hitte, Lengyelországvan vagy Németországban kell majd játszania - egy német csapattal tárgyalt is, akinek kanadai edzője volt. Ezt követően jött az Oklahoma City Thunder megkeresése, akiknél az edzőtáborban, majd a G-Ligában szerepelt, és 2017-ben írt alá a Lakershez.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Rick Higgins és Jeff Hornacek is csatlakoznak Stephen Silas szakmai stábjához a Houston Rocketsnél. Hornacek legutóbb 2017/18-ban dolgozott a ligában, a New York Knicks vezetőedzője volt, míg Rod Higgins fia az Orlando Magicnél a játékosok fejlesztéséért volt felelős.

Ha már a Magic, akkor itt térhetünk ki két mezre. Az egyik az Orlandóé, a másik pedig a Philadelphia Sixersé, mindkettőt a mai napon mutatták be:

Maradjunk még a Phillynél: Daryl Morey elnök John Clarkkal (NBC Philadelphia) beszélgetett Joel Embiidről. Morey azt mondta, hogy Embiid sokban hasonlít a korábbi nagy, domináns centerekre, és úgy gondolja, Embiidnek jó esélye van arra, hogy ott legyen minden idők legjobb magasembereinek listáján. Morey szerint mindene megvan ehhez Embiidnek: a liga történetének legjobbjai között van, ha azt nézzük, kik milyen befolyással voltak a játékra a védekezésükkel, támadásban pedig olyan dolgokat tud, amit egy magasembernek nem is kellene tudnia. Azt is hozzátette Morey, hogy élvezet nézni Embiid játékát.

A végére pedig a liga és a Játékosok Szakszervezetének megegyezése maradt. Arról ma reggel olvashattatok már, hogy minden akadály elhárult a következő idény kezdésével kapcsolatban. Tim Bontemps (ESPN) és Adrian Wojnarowski hozták a hírt, hogy a kollektív szerződést úgy módosították, hogy a fizetési sapka ne függjön a bevételektől - erre szükség volt a koronavírus miatt. Ezzel párhuzamosan abban is megállapodtak a felek, hogy a mostani kollektív szerződés végéig, a 2023/24-es idénnyel bezárólag minden idényben minimum 3, maximum 10 százalékot nő majd a fizetési sapka. Akik még nagyon örülhetnek majd, azok azok a játékosok, akiktől a fizetéséből a liga még május közepén visszatartott 25%-ot - Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy az összeg nagyjából kétharmadát megkapják az érintettek december 1-jén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus