Hírmorzsák 2020-11-12 (10:00)

Áll a bál a Rocketsnél, a fél csapat elégedetlen. Russell Westbrook cserét kért, James Harden viszont nem, csak a szezonra koncentrál - bár Kendrick Perkins nem így tudja. A Hawks rámozdult Jrue Holiday-re. A Knicks nem akar túl sokat feladni Chris Paulért. A Minnesota egy második lottery picket is szerezne Patrick Williams miatt. LaMelo Ball privát edzése jól sikerült a Timberwolvesnál. A Bulls, a Knicks és a Pistons is vinné az 1/2-es picket. Kibővülhet a two-way játékosok 45 napos határideje az NBA-ben. A liga kiküldte a csapatoknak a nézőkkel kapcsolatos szabályokat. Royal Ivey a Nets szakmai stábjában. Tim Duncan lemondott segédedzői posztjáról a Spursnél.

Ma reggel beszámoltunk már arról, hogy Russell Westbrook cserét kért a Houston Rocketstől, de Sam Amick, Kelly Iko és Shams Charania (mindhárman The Athletic) nem csak ennyit írtak a texasiakról. A három újságíró úgy tudja, hogy PJ Tuckert az egész szezonban idegesítette az, ahogyan a szerződését kezelte az együttes - az is, hogy nem foglalkoztak a hosszabbításával, és az is, hogy a február 6-ai cserehatáridő után garantálták csak a 2020/21-es szezonra szóló pénzét. Azt is megírták a The Athleticesek, hogy Eric Gordon, Danuel House és Austin Rivers a szerepkörével volt elégedetlen - ez House esetében odáig ment, hogy verbális csatába is bonyolódott Mike D'Antoni vezetőedzővel, Westbrookkal és James Hardennel, Riversnek meg egy kihagyott büntető után volt némi vitája Hardennel.

Tim MacMahon és Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentették először, még a tegnap délután folyamán, hogy Westbrooknak és James Hardennek van némi gondja a csapat jövőjét illetően, igaz, akkor még egyikük sem kért cserét. Wojnarowskiék úgy tudják, hogy Harden továbbra is tartja a kapcsolatot a vezetőséggel a potenciális cserék, változtatások miatt, és Charania is azt írta, hogy Harden nem akar távozni, csak a 2020/21-es idényre koncentrál. Ez egyébként ellentmond azzal, amit Kendrick Perkins az ESPN-en mondott: ő állítólag megbízható forrásokkal beszélt, akik szerint Harden két hete nem válaszol a tulajdonosi kör, a vezetőség vagy Stephen Silas vezetőedző hívásaira - Wojnarowski és Charania azért megbízhatóbbak.

Marc Stein (New York Times) hozta a tegnapi nap másik hírét: az Atlanta Hawks rámozdult Jrue Holiday-re - egy többcsapatos cserét akarnak összehozni az idei 1/6-os pick bevonásával. Ahogy arra számítani lehetett, az Atlanta szeretne a PO-ba jutni, és a rengeteg tehetséges fiatalja mellé veteránt próbál szerezni - úgy néz ki, az sem tántorítja el a gárdát, hogy Holiday jövő nyáron oda igazolhat, ahova csak szeretne.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy a New York Knicks vezetőségében többen is aggódnak azért, nehogy túl sok cserealapot adjanak oda Chris Paulért - szeretnének annyit megtartani, hogy egy másik sztárért is komoly ajánlatot tudjanak adni. Azt Begley is hozzátette, hogy a Knicks menedzsmentjében úgy érzik, Paul jó hatással lenne a csapaton belüli kultúrára és a fiatalokra is, ezért akarnak leginkább rámenni.

Jöjjenek a drafthírek. Jonathan Givony (ESPN) jelentette, hogy megvolt LaMelo Ball privát edzése a Minnesota Timberwolvesszal - állítólag egészen jól dobott. Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy a Minny próbál egy második lottery picket is szerezni az idei drafton, és a kinézett draftjog az Atlanta előbb említett 1/6-os pickje lehet Jarrett Culverért és az 1/17-ért - a Hawks hatodik választási joga a Boston Celticset és a Pelicanst is érdekelheti. A kívánt prospect Patrick Williams lehet a Timberwolves részéről, de állítólag Tyrese Haliburton is ott van a listájukon. Givony hozta azt a hírt is, hogy a Chicago Bulls, a Detroit Pistons és a New York Knicks próbál felcserélni az 1/2-ért a Golden State Warriorsszal - az eddigi hírek alapján a három együttes LaMelo Ballt vinné. A legtöbb vezető úgy gondolja, hogy a Warriors James Wisemant választja majd a második helyen, ha nem sikerült elboltolnia a picket, de ez nem újdonság.

A következő szezonhoz is tartozik két hír. Egyrészt a liga kibővítheti a two-way játékosok 45 napos határidejét, amit jelenleg a nagy csapatnál tölthetnek - mivel rövidebb az off-szezon, a klubok nagyobb rugalmasságot szeretnének a kereteknél.

Az NBA közben kiküldött egy levelet a csapatoknak, amelyben leírták, hogy milyen feltételek mellett engedhetnek majd be nézőket a mérkőzésekre - természetesen amellett, hogy mindenkinek maszkot kell viselnie, aki elmúlt 2 éves. A klubok dönthetnek arról, hogy felszerelnek-e plexit a kispadok mögé. Azok, akik 30 lábon (nagyjából 9.1 méter) belül ülnek a játéktérhez képest, két napon belül elvégzett negatív koronavírusteszttel vagy a meccs napján elvégzett gyorsteszttel foglalhatják el helyüket - ők egyébként nem ehetnek és nem is ihatnak a mérkőzés közben. 25%-os vagy ennél kisebb kihasználtságnál nem kell majd teszt a többi nézőnek. Akkor lehetnek majd 50%-os kihasználtsági szintűek a csarnokok, amennyiben mindenkit tesztelnek, vagy a koronavírusosok helyi aránya 3% vagy az alá csökken, és a 100.000 főre vetített, hétnapos átlag új megbetegedések száma 10 vagy annál kevesebb.

A végére pedig segédedzői hírek maradtak. A Brooklyn Nets bemutatta szakmai stábjának legújabb tagját: Royal Ivey is Steve Nash munkáját fogja segíteni. Tim Duncan pedig lemondott segédedzői pozíciójáról a San Antonio Spursnél. Marc Stein úgy tudja, hogy a Spursnél nem lepődtek meg, mindig is azzal számoltak, hogy Duncan csak egy évig lesz ott a kispadon - most visszatér korábbi, játékosfejlesztői szerepkörébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus