Hírmorzsák 2020-11-12 (19:45)

Westbrook a Hornetshez kerülhet. A Rockets érdeklődik Ibaka és Nerlens Noel iránt. A Spurs árulja Millst, LaMarcus Aldridge-et és DeRozant is. A Warriors LMA-t, a Lakers DeRozant vinné. A Sixers és a Thunder tárgyalásai nem nagyon haladnak Chris Paul-fronton. Paulnak beleszólása van abba, hova kerüljön - Phoenix tetszik neki. Conley nem lép ki szerződéséből. A Celtics is bejelentkezett Jrue Holiday-ért. Oladipo a szezon során többször is kérdezgette az ellenfeleket a pályán, hogy nem játszhat-e náluk. A Lakers nézők nélkül rendezi meg a hazai mérkőzéseit, legalábbis a szezon elején. VanVleet pénzt akar keresni, nem szégyelli ezt. Közel 1.15 milliárd dollárral maradt el a liga bevétele a várttól - minden kivétel maradt a régi. A Raptors valószínűleg Tampa Bay-ben játssza majd a hazai meccseit a következő idényben.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Charlotte Hornets érdeklődhet Russell Westbrook iránt - Michael Jordan csapata lehet Westbrook következő klubja. Mint ismert, Westbrook a Jordan Brand egyik arca, nemrég pedig cserét kért a Houston Rocketstől - 3 éves, 132 millió dolláros szerződése nem sok helyre fér be, a Charlotte pont egy ilyen együttes.

Tim MacMahon (ESPN) információi szerint a Rockets közben magasember után néz, az egyik első számú kiszemeltjük pedig Serge Ibaka, aki úgy jelentene védekezésben pluszt, hogy közben támadásban továbbra is nagy helye lenne James Hardennek a gyűrűt támadni. A Toronto Raptors bajnoka azonban többe kerülhet, mint amit a Houston megengedhet magának, ezért Nerlens Noel is a texasiak radarján van. Neki várhatóan sokkal kisebb kontraktusa lesz, és egyébként a Rockets már tárgyalt róla az OKC-vel még a deadline előtt.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy Chris Paulnak beleszólása lesz abba, hogy hova cseréli majd el az Oklahoma City Thunder. Windhorst szerint a Thunder úgy érzi, nem feltétlenül kell elcserélnie Pault, aki viszont nem szeretne még egy évig maradni Oklahoma Cityben. Az iránta érdeklődő együttesnek azonban egyrészt meg kell egyeznie a Thunderrel az árról, másrészt Paullal is, mert a csapat hagyja majd, hogy eldöntse, hova akar menni. Windhorst úgy tudja, hogy Paul érdeklődik a Suns iránt, mivel közel van Los Angeleshez, az otthonához - ha nem játszhat bajnokesélyesnél, akkor szeretne az otthonához közelebb lenni, ezért is akarna Phoenixbe kerülni. Tárgyalt már az irányítóról a New York Knicks és a Philadelphia Sixers is, de a Phillyvel egyelőre nem nagyon haladtak semerre a beszélgetések, legalábbis Windhorst forrásai szerint.

Chris Haynes (Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy a Utah Jazz irányítója, Mike Conley nem lép ki szerződése utolsó évéből, így marad jelenlegi kontraktusában - nincs ebben semmi meglepő, tekintve hogy így 34.5 millió dollárt fog keresni a következő szezonban.

Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a Boston Celtics is bejelentkezett Jrue Holiday-ért - a három első körösükkel feljebb cserélhetnek, aztán a megszerzett picket odaadhatják a Pelicansnek.

Azt a hírt is O'Connor szállította, hogy a San Antonio Spurs árulja Patty Millst, és szívesen megszabadulna DeMar DeRozan és LaMarcus Aldridge szerződéseitől is - összesen 65 millió dollárt keresnek, mind a hárman lejárók. Az újságíró úgy tudja, hogy van alapja azoknak a pletykáknak, miszerint a Golden State Warriors érdeklődik LMA iránt - azt nem tudni, hogyan nézni ki pontosan a csere, de valószínűleg Andrew Wiggins és az 1/2 benne lennének. DeRozant a hírek szerint a Los Angeles Lakers szemelte ki magának - itt Danny Green és Kyle Kuzma lehetnek az ellenértékek.

Lakers bejelentette, hogy nézők nélkül kezdi meg a 2020/21-es alapszakaszt - azt egyelőre nem tudni, hogy ez meddig lesz így, egyelőre annyit mondott a csapat, hogy további bejelentésig.

J. Michael (Indianapolis Star) jelentette, hogy az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo a szezon során több alkalommal is kérdezgette az éppen aktuális ellenfeleket, hogy nem játszhatna-e náluk - előfordult ez a Raptors, a Knicks és a Miami Heat ellen is. Tette mindezt ráadásul a pályán, ami természetesen felidegesítette a csapattársait, legalábbis az újságíró cikke alapján. Michael úgy tudja, hogy Oladipo és Myles Turner is bekerültek néhány háromcsapatos csere tárgyalásába, de semmi konkrétabb nincs ezen a szálon - lehet, hogy maradnia kell Indianában a következő szezonra is.

A liga bejelentette, hogy 6.865 milliárd dollár volt a bevétele a 2019/20-as idényben - ez jócskán elmarad a várt 8 milliárd dollártól, ami leginkább a koronavírusnak, az elmaradt meccseknek és a nézők nélküli PO-nak volt köszönhető. Bobby Marks (ESPN) kiszámolta, hogy ha a Játékosok Szakszervezete és a liga nem tudott volna megegyezni a kollektív szerződés módosításáról, 90 millió dollárra csökkent volna a sapka a bevételeket figyelembe véve. Így maradt minden kivétel a régi: az MLE 9.3 millió dollár, a luxusadós MLE 5.7 millió dollár, a sapka alatti csapatok MLE-je 4.7 millió dollár, a bi-annual 3.6 millió dollár. Négy klub fizetett luxusadót: a Miami, a Minnesota Timberwolves, az OKC és a Portland TrailBlazers, de a nem luxusadósok mindössze 195.000 dollárt kaptak fejenként - ilyen kevés pénz még soha nem ütötte azok markát, akik elkerülték a luxury taxet, mióta 2002/03-ban bevezették azt.

A Toronto irányítója, Fred VanVleet a The Old Man and the Three podcastben arról beszélt JJ Redicknek, hogy szeretne minél több pénzt keresni, és nem fél ezt kimondani. Nem kell kiselőadást tartania arról, mennyire fontosnak tartja a csapatsikereket, elég ha megnézik az eddigi karrierjét. Soha nem volt még vesztes együttesnél, nyert bajnoki címet is, most pedig szeretné ennek learatni a gyümölcsét anyagilag. 26 éves, négy éve van a ligában, de úgy érzi, hogy a határán van annak, hogy még inkább ki tudjon bontakozni, és még nagyobb szerepet kapjon vezérként. Azt is elmondta FVV, hogy nem csak a pénz fog dönteni, de fontos szerepe lesz abban, hogy folytatja - szeretné, ha az értéke megmutatkozna a fizetésében is. A csapatok dicsérhetik agyba-főbe, de hogy mennyire tartják értékesnek, azt csak akkor tudja meg, hogy látja, ki mennyit ajánlott neki.

A végére pedig maradjunk a Toronto Raptorsnál, amely Michael Grange (Sportsnet.ca) értesülései szerint nagy valószínűséggel Tampa Bay-ben fogja lejátszani hazai mérkőzéseit a 2020/21-es idényben, legalábbis erre van most a legnagyobb esély. Az egyik játékosügynök azt nyilatkozta, hogy szerinte a Raptorsnak gyorsan döntenie kell, mert nem igazán látja, hogy a draftnak és a szabadügynökpiac nyitásának úgy megy neki egy klub, hogy nem tudja, hol fog játszani - neki ügynökként és a játékosoknak is fontos kérdés ez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus