Hírmorzsák 2020-11-16 (10:30)

James Hardennek szimpatikus a Nets. Anthony Davis kilépett a szerződéséből, több más játékos viszont lehívta az opcióját. Cserél a Lakers és a Thunder, Dennis Schröder a címvédőhöz kerül. Wesley Matthews a Lakers radarján. DeMar DeRozan hízelgőnek találja a róla szóló pletykákat. Marc Gasol bajnoki címért akar küzdeni. Kosta Koufos visszatérne a ligába. Többet játszhatnak a two-way szerződésű kosarasok. Több fontos dátum ismert lett. Kevin Porter Jr. őrizetbe került. 

A tegnapi nap híre volt, hogy a Brooklyn Nets állítólag érdeklődik James Harden iránt. Az ESPN több újságírójának (Adrian Wojnarowski, Ramona Shelburne, Zach Lowe) közös forrása mondta el, hogy amennyiben Houstonban napirendre kerül a csere, Harden kívánságlistájának az első helyén a Nets áll, szívesen játszana együtt Kevin Durant és Kyrie Irving kettősével. A Rockets egyelőre azt kommunikálja, hogy a következő szezonnak is vele futnak neki, míg Wojnarowski értesülései szerint egyelőre nem történt meg a kapcsolatfelvétel a két csapat között. Ian Begley (SNY) eközben arról számolt be, hogy a Nets öltözőjén belül vegyes volt a fogadtatása a pletykának, nem minden játékos örülne ennek a cserének.

Magyar idő szerint ma 18:00-kor nyit ki a piac, a cserehatáridő dátuma ugyanakkor egyelőre nem ismert. További fontos dátumokról itt számoltunk be.

Anthony Davis lemondott a játékosopciójáról, szabadügynök lesz. A döntés nem meglepő, és egyértelműen pénzügyi okai vannak. A Los Angeles Lakers több különböző szerződésjavaslattal készül, azt szeretnék, hogy Davis a lehető legkényelmesebben érezze magát náluk.

Adrian Wojnarowski számolt be arról is, hogy cserél a Los Angeles Lakers és az Oklahoma City Thunder. A címvédő Dennis Schröder játékjogát szerzi meg, ellenértékként pedig Danny Green és az idei 28. draftjog kerül a Thunderhez. A cseréről hivatalosan a mai nap folyamán egyezhetnek meg a csapatok, és csak a draft után mehet végbe, mivel a Lakerst köti a Stepien-szabály. Ők fognak választani a játékosbörzén, de azt a kosarast, akit a Thunder kijelöl. Marc Stein (The New York Times) szerint a Lakers azért húzta meg ezt a cserét, mert nem tartják valószínűnek, hogy Rajon Rondo hosszabbít velük, és be akarták biztosítani magukat.

A Thunder másokkal is tárgyalt a német irányítóról, a Milwaukee Bucks csapatával előrehaladottak voltak a megbeszélések, de végül jobb ajánlatot kaptak. Nem ez lehet az egyetlen eset a piacon, hogy a Lakers keresztbe tesz a Bucksnak: Marc Stein forrásai szerint Wesley Matthews a legfőbb kiszemeltjük Danny Green pótlására. A kosarasnak 2,6 milliós játékosopciója volt a következő szezonra, amiről lemondott.

Még mindig Lakers: az elmúlt napokban pletykaszinten felmerült, hogy DeMar DeRozan iránt érdeklődhetnek, és erről megkérdezték a játékost az All The Smoke podcastben. Nagyon jó érzéssel tölti el, hogy a szülővárosa csapatánál felmerül a neve, különösen azok után, hogy pont most nyertek bajnoki címet. DeRozan még nem döntött arról, hogy lehívja-e a 2020/21-es szezonra szóló játékosopcióját, vagy szabadügynök lesz.

Shams Charania (The Athletic) közölt először információkat több játékosopció alakulásáról, így Matthews döntéséről is. Nicolas Batum lehívta a 27,1 millió dolláros opcióját a Charlotte Hornetsnél, és ugyanígy tett Evan Fournier is, aki 17 millióért marad az Orlando Magicnél. Chris Haynes (Yahoo! Sports) arról számolt be, hogy Otto Porter Jr. is marad a szerződésében, 28,4 milliót fog keresni jövőre a Chicago Bulls játékosa.

Marc Gasol az Esport 3 csatornán beszélt arról, hogy nem szeretne újjáépülő csapatban játszani, olyan helyen szeretne kosarazni, ahol bajnoki címért küzdhet. Nem érzi úgy, hogy mentálisan fel lenne készülve arra, hogy folyamatosan kikapjon a csapatával, éppen elégszer veszített az elmúlt 2 hónapban. Azt élvezi, ha állandó győzelmek elérésében tudja segíteni a csapatát. Tudja, hogy több csapat is érdeklődik iránta, de amíg nem tud velük leülni beszélgetni, addig nem lesz okosabb.

Marc Gasol a testvére, Pau egészségi állapotáról is megosztott némi információt. Az idősebb Gasol minden nap azon dolgozik, hogy fizikailag megfelelő állapotba kerüljön. Amint ez meglesz, utána meglátják, hogy mi lesz. Pau célja a 2021-es olimpián részt venni, és sokan úgy gondolják, hogy azt követően vissza fog vonulni, ugyanakkor Marc szerint ez nem szükségszerű, és ugyanez a véleménye a másik nagy veterán magasember, Luis Scola esetében is.

Kosta Koufos szeretne visszatérni a ligába. A 31 éves center tavaly nyáron 2 évre írt alá a CSZKA Moszkvához, most viszont több csapat képviselője is megkereste az ügynökét. Chris Fedor (cleveland.com) értesülései szerint Koufos örömmel csatlakozna a Cavaliershez.

Wojnarowski jelentette, hogy az NBA és az NBPA megegyezett arról, hogy a következő 3 szezon mindegyike után mindkét félnek kilépési lehetősége lesz a kollektív szerződésből. Döntés született a two-way szerződésen lévő játékosokról is, Tim Reynolds (AP) értesülései szerint az előttünk álló szezonban nem 45 napban lesznek korlátozva, hogy mennyi időt tölthetnek egy csapatnál, hanem 50 meccsben, legfeljebb ennyiszer nevezhetik őket a meccskeretbe. Azt viszont nem tehetik meg, hogy mindkét two-way játékosukat ennyiszer nevezik, 80 meccses keretből gazdálkodhatnak a csapatok. Az ilyen szerződésen lévő játékosok 449,155 dollárt keresnek majd.

Az is napvilágot látott az is, hogy miként alakulhat a fizetési sapka és a luxusadós határ a következő években:

2020/21: 109,1 millió és 132,6 millió

2021/22: 112 millió és 136,6 millió

2022/23: 115,7 millió és 140 millió

2023/24: 119,2 millió és 144,9 millió

Bobby Marks néhány kulcsdátumról tett jelentést. A Golden State Warriors 17,2 milliós trade exceptiont november 23-ig használhatja fel. December 9-ig lehet majd strech provision segítségével kivásárolni egy játékost. December 21-ig lehet szupermax hosszabbítást aláírni, ahogyan az újoncok is eddig a napig hosszabbíthatnak idő előtt. 

Megvan Stephan Silas utódja a Dallas Mavericks edzői stábjában. A Utah Jazz korábbi segédedzője, Zach Guthrie lesz Rick Carlisle legújabb segédedzője.

A Cleveland Cavaliers fiatal játékosa, Kevin Porter Jr. őrizetbe került, miután nem megfelelően tárolt lőfegyvert találtak a járművében. A játékos 4,000 dollár óvadék ellenében elhagyhatta a fogdát, szabadlábon védekezhet. A játékos ügyvédje egy aprócska kihágásról beszélt, és hozzátette, hogy akkor adnak további tájékoztatást az esettel kapcsolatban, ha több információt gyűjtöttek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus