Hírmorzsák 2020-11-24 (9:30)

A Wizards nem tervezi elcserélni John Wallt. Anthony Davis lehet, hogy Giannis Antetokounmpo miatt vár a szerződésével. Montrezl Harrell üzleti döntést hozott, amikor a Lakershez írt alá. Kelly Oubre Jr. megszólta Robert Sarvert. Gordon Hayward 100 millió felett kaphatott volna a Celticstől és a Pacerstől is. Jerami Grant végül cserében került Detroitba. Steven Adams hosszabbított New Orleansban. DeMarcus Cousins Houstonban. Dario Saric hosszabbított, Langston Galloway aláírt Phoenixben. Több kisebb név is elkelt. Az NBPA a pápánál járt.

Néhány napja beszámoltunk róla, hogy John Wall állítólag cserét kért a Washington Wizards csapatától. Tommy Sheppard, a csapat általános igazgatója tagadta, hogy ilyet tett volna a játékosa, továbbá elmondta, hogy nem is tervezik elcserélni játékosukat.

Brian Windhorst (ESPN) szerint Anthony Davis és Bam Adebayo is arra vár, hogy Giannis Antetokounmpo aláírja-e az idő előtti hosszabbítását a Milwaukee Bucksnál. Utóbbi játékos esetében eddig is nyílt titok volt, hogy a jövő nyáron fog csak hosszabbítani, mert így a Miami Heatnek lesz helye szerződést ajánlani Antetokounmponak. Davis esetében az lehet a kérdéses, hogy milyen hosszú szerződést ír alá. Windhorst úgy gondolja, hogyha a görög nem hosszabbít idő előtt, akkor miatta nagyobb eséllyel írhat alá 1+1 éves szerződést Davis, és így jövő nyáron ő és LeBron James is kiléphet a szerződéséből, hogy tudjanak még egy sztárt maguk mellé igazolni.

Montrezl Harrell először szólalt meg azóta, hogy a Los Angeles Lakers csapatához szerződött. A 26 éves kosaras úgy érzi, hogy a Clippers nem igazán akarta őt megtartani, így a csapatválasztáskor üzleti döntést is kellett hoznia. Úgy gondolja, ha valaki elegendő ideig játszik egy helyen, akkor utána ugyanott akar játszani és fejlődni, de ez csak addig működik, amíg a csapat is akarja, hogy maradjon. Olyan csapatnál akart aláírni, ahol azt érzi, hogy akarják őt. Rengeteget tanult a liga üzleti oldaláról az olyan játékosoktól, mint Lou Williams és Patrick Beverley. Mindenki tudja, hogy a felsőkategóriás játékosokat leszámítva az összes kosaras feláldozható. Végső soron ez a munkája, és áldottnak érzi magát, hogy egy olyan csapathoz került, ami bajnok tudott lenni, és megpróbál mindent megtenni azért, hogy ismételni tudjon a Lakers.

Kelly Oubre Jr., a Golden State Warriors újdonsült szerzeménye nekiment volt csapata tulajdonosának, Robert Sarvernek. Oubre az örömét fejezte ki azt illetően, hogy Sarver után Joe Lacob személyében végre egy olyan tulajdonos alatt kosarazhat, aki törődik a játékosaival. Örül annak, hogy végre olyan helyre került, ahol a tulajdonost nem csak az érdekli, hogy milyen a vélemény a médiában a csapatról. Haragjának valószínűleg az lehet az alapja, hogy elmondása szerint úgy értesült az elcseréléséről, hogy épp a Suns edzőközpontjában dolgozott. Azt vette észre, hogy mindenki bámulja őt, majd Cheick Diallo odament hozzá, hogy nézzen fel Twitterre.

Zach Lowe (ESPN) arról számolt be, hogy a Boston Celtics és az Indiana Pacers is 100 millió dollár felett ajánlhatott Gordon Haywardnak a következő 4 évre. Mint ismert, végül 120 millióért a Charlotte Hornets csapatát választotta.

Keith Smith (Yahoo! Sports) jelentette, hogy Jerami Grant végül sign-and-trade ügylet keretében lesz a Detroit Pistons játékosa. A Pistons megkapta a 2015-ös drafton kiválasztott, de az NBA-ben soha nem játszó Nikola Radicevics játékjogát is, míg ellenértékként némi készpénz ment. A Nuggets ezzel egy 9,5 millió dolláros TPE-t csinált, amit egy évig használhatnak fel.

Arról külön is beszámoltunk, hogy Markieff Morris a veteránminimumért marad a Los Angeles Lakers szolgálatában, ahogyan arról is, hogy Marc Gasol leigazolása miatt el kellett cserélniük JaVale McGee-t. Utóbbi ügylethez tartozik, hogy a Cleveland Cavalierstől érkető Alfonzo McKinnie és Jordan Bell közül az utóbbit ki is teszi a címvédő, nem számolnak vele.

Steven Adams hosszabbított a New Orleans Pelicans csapatával. Az Oklahoma City Thundertől elcserélt center Andrew Lopez (ESPN) információi szerint 2 évre, 35 millió dollárért toldotta meg szerződését, ami így a 2022/23-as idény végéig érvényes.

Azt is megírtuk már, hogy DeMarcus Cousins új otthonra lelt, miután a Houston Rockets szerződtette őt. Az elmúlt években sérülésekkel küzdő center egyéves, nem garantált szerződést írt alá.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy Dario Saric marad a Phoenix Suns kötelékében. A horvát magasember 3 éves, 27 millió dollárt garantáló szerződést írt alá csapatával. Szintén az arizonai csapatnál folytatja Langston Galloway. A Detroit Pistonstól távozó hátvéd szintén 3 évre írt alá, ami alatt 21 millió dollárt fog keresni.

Több kisebb igazolás is történt az elmúlt egy napban. Alex Len a Toronto Raptors csapatánál folytatja, egy évre, 2,3 millió dollárért írt alá. Az elmúlt 3 évet a New York Knicksnél töltő Damyean Dotson 2 évre, 4 millióért írt alá a Cleveland Cavaliershez. Matthew Dellavedova is marad Clevelandben, ő egy évre írt alá a minimumért. Solomon Hill az Atlanta Hawks, míg Sindarius Thornwell a New Orleans Pelicans csapatánál írt alá a következő szezonra. Szintén a Pelicansnál folytatja Wenyen Gabriel, aki 2 évre írt alá, és a 2. éve csapatopciós.

Two-way megállapodást is többen szignózhattak. Taco Fall marad a Boston Celtics játékosa. Az előző szezonban 10 meccsen a Detroit Pistons színeiben pályára lépő Jordan Bone az Orlando Magictől kapott szerződést, míg a Denver Nuggetstől pár napja kitett Keita Bates-Diop a San Antonio Spurstől kap mentőövet.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) jelentette, hogy a drafton el nem kelő játékosok közül többen is csapatot találtak. Anthony Lamb a Pistonsnál, Dwayne Sutton a Warriorsnál, míg Xavier Sneed a Hornetsnél kezdheti meg NBA-s pályafutását.

Ugyancsak Haynes számolt be arról, hogy az irányítót kereső csapatok figyelme egyre inkább Emmanuel Mudiay és Yogi Ferrell felé terelődik, várhatóan lesz érdeklődés irántuk.

A végére pedig Ferenc pápa és a Vatikán maradt. Az egyházfő találkozott az NBPA képviseletével, hogy elbeszélgessen arról, amit a liga és a játékosok tesznek a társadalmi igazságosságért. A játékosszakszervezetet Michele Roberts vezető mellett Kyle Korver, Sterling Brown, Jonathan Isaac, Anthony Tolliver és Marco Belinelli képviselte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus