Hírmorzsák 2020-11-25 (10:45)

A Clippers el akarja cserélni Lou Williamst? A Kings nem meccselte Bogdan Bogdanovics ajánlatát, a szerb Atlantában. Brandon Ingram és Bam Adebayo is 5 évre hosszabbított csapatával - utóbbi lépés Giannis Antetokounmpónak is tetszett. A Jazz 1500 nézővel kezdi meg a szezont. Luol Deng Dél-Szudán szövetségi kapitánya lesz. Cade Cunningham a legnagyobb esélyes a jövő évi 1/1-re. Bol Bol rendes szerződést kapott a Nuggetstől. Wayne Ellington újra a Pistonsnál. Frank Jackson a Thunder játékosa. Kisebb rostermozgások: Lakers, Knicks, Bulls, Nuggets, Warriors. Új segédedző New Yorkban és Houstonban is.

Marc Stein (New York Times) azt írta legutóbbi cikkében, hogy a Los Angeles Clippers drámai változtatásokat szeretne a Denver Nuggets elleni második körös búcsú után. Magas posztokon sikerült erősíteniük azzal, hogy Serge Ibakát megszerezték Montrezl Harrell helyére - utóbbinál a vezetők döntöttek, hogy nem is marasztalják, mennie kell. Stein szerint Ibaka és Luke Kennard megszerzése csak a kezdet volt: sok rivális csapat úgy gondolja, hogy a Clippers megpróbálja elcserélni Lou Williamst, hogy még tisztább lappal vághasson neki a következő szezonnak. Korábban volt egyébként szó arról, hogy Terry Rozierért cserélne a klub, de erről most egy ideje kevesebb szó esett.

Ma reggel és tegnap este beszámoltunk már több nagy hírről is. A Sacramento Kings nem tartotta az Atlanta Hawks ajánlatát, így Bogdan Bogdanovics Trae Youngékhoz költözött 4 évre 72 millió dollárért. Az senkinek nem okozott különösebb meglepetést, hogy Brandon Ingram 5 évre a maximumért maradt a New Orleans Pelicansnél. A Miami Heat pedig nem várt ki a jövő nyárig Bam Adebayo hosszabbításával, hogy maximalizálja sapka alatti helyét jövő nyárra, 5 évre szupermaxot adtak a centernek a következő idénytől kezdve.

Ez utóbbi lépés egyébként még Giannis Antetokounmpónak is tetszett állítólag, márpedig a jövő nyári harc az érte fog menni, és ebben főszereplő lehet még a Heat. Barry Jackson és Anthony Chiang, a Miami Herald két újságírója hozta a hírt, úgyhogy óvatosan kell kezelni, de ők úgy tudják, hogy a görögnek jobban bejött az, hogy a Heat most hosszabbított Adebayóval, mintha arra kérték volna, hogy várjon jövő nyárig - nekik egyébként ugyanaz az ügynökök, Alex Saratsis.

Voltak természetesen kisebb szerződtetések is. A Denver Nuggets 2 évre 4.2 milliót adott Bol Bolnak - eddig two-way szerződése volt, és a two-way helyére Greg Whittington érkezik a coloradóiakhoz. Az Oklahoma City Thunder Frank Jacksont szerződtette, aki 2017-ben még 31. pick volt a drafton, és a múlt héten rakta őt szabadlistára a Pelicans. A Los Angeles Lakers waiverre pakolta Jordan Bellt. A Golden State Warriors nem garantált kontraktust kötött a francia Axel Toupane-nal. A Chicago Bulls two-way szerződéssel megtartotta Adam Mokokát.

Ryan Broekhoff aláírt a Philadelphia Sixershez - az elmúlt két szezont a Dallas Mavericksnél töltötte, februárban rakták ki onnan, és úgy volt, hogy már az előző idény végjátékára is aláír Phillybe, de végül nem ment a buborékba. Wayne Ellington egy évre 2.6 millió dollárért aláírt a Detroit Pistonsszal - az előző szezont a New York Knicksnél húzta le, de 2018/19-ben is Detroitban kosarazott. A Knicksnél is van új ember: Jared Harper aláírta two-way QO-ját - őt júniusban hívták le waiverről, miután a Phoenix Sunsnál létszámfelettivé vált.

Két szakmai stáb is bővült. A Houston Rockets DeSagana Diopnak ad lehetőséget segédedzőként, aki az elmúlt négy évet a Utah Jazznél húzta le ugyanilyen minőségben. A Knicks pedig Darren Ermant szerződtette Tom Thibodeau mellé, aki az elmúlt idényben a Maine Red Claws G-Ligás csapatát vezette, előtte négy évig pedig a New Orleansnál volt első számú segédedző.

Eric Woodyard (ESPN) jelentette, hogy a Utah Jazz 1500 nézőt fog beengedni a szezon elején - a franchise szeretné növelni majd ezt a számot az idő előrehaladtával, de egyelőre ezt tartják biztonságosnak.

Az egykori NBA játékos, Luol Deng Dél-Szudán válogatottjának szövetségi kapitánya lesz a következő Afrika-bajnoki selejtező ablakban november 25-29. között. Mint ismert, Deng a dél-szudáni szövetség elnöke, és most a saját kezébe veszi a csapat sorsát.

A végére pedig a jövő évi draft maradt, amelyen az 1/1 legnagyobb esélyese jelenleg Cade Cunningham - ő van az első helyen Jonathan Givonynál (ESPN) és Sam Vecenie-nél is (The Ahtletic). Jelen állás szerint Jalen Greent és BJ Bostont várják Cunningham legnagyobb konkurenciájának - előbbi a G-Ligában, utóbbi a Kentuckyn fog játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus