Hírmorzsák 2020-12-03 (9:30)

Paul George szerint nem voltak felkészítve a tavalyi playoffra, a Denver elleni vereségek alatt semmin sem változtattak, Doc Rivers pedig rosszul használta őt. Kawhi Leonard motivált és a többieket is motiválja. 48 koronavírus-teszt lett pozitív november utolsó hetében. Steph Curry és Steve Kerr is dicsérte James Wisemant, de figyelmeztettek mindenkit arra, hogy egyelőre ne várjunk tőle túl sokat. A Heat lehívta Tyler Herro opcióját. Blake Griffin nem akar perclimitet. Russell Westbrook a Washingtoné, John Wall a Houstoné, James Hardennel viszont várnak a texasiak.

Arról már beszámoltunk, hogy Russell Westbrook és John Wall cserekérelme is "elfogadásra került", a két atletikus egyest éppen egymásra cserélte el a Houston Rockets és a Washington Wizards, a fővárosiak pedig egy jövőbeli elsőkörös picket is beledobtak az üzletbe. A texasiak James Hardennel továbbra is várnak, ugyan a korábbi MVP megmondta, hogy szeretné, ha a Brooklyn Netshez cserélnék, de a csapat ezt egyelőre nem akarja megtenni, mert komoly csomagot akar kapni Hardenért - legalább olyat, mint amilyen a New Orleans Pelicans bezsebelt Jrue Holidayért

Paul George az All The Smoke podcastben beszélt a Los Angeles Clippers kudarccal véget érő előző szezonjáról Stephen Jacksonnal és Matt Barnesszal. A LAC sztárja szerint egyszerűen képtelenek voltak elállítani a vérzést, "ugyanaz a sz*r történt újra és újra" és kicsit azért az azóta már távozó vezetőedzőt, Doc Riverst is elővette: szerinte nem voltak megfelelően felkészítve erre a rájátszásra, erre a párharcra. Hozzátette: 3-1-nél azt hitték, hogy 4-1-gyel továbbmennek, aztán 3-2 után úgy érezték, hogy oké, majd a következőn, de aztán 3-3 lett és a hetedik meccsre szétestek - azonban semmit sem dolgoztak azon, hogy javuljanak, nem változtattak semmin, nem tettek bele elég munkát. Csak arról beszéltek, hogy minden rendben lesz, arról nem, hogy min kéne ehhez változtatni, javítani, felkészületlenek voltak és úgy érezték, hogy a nagy nevekkel majd úgyis megoldják valahogy.

Természetesen azt is hozzátette, hogy egyszerűen idejük sem volt igazán összeállni, ő maga is keveset játszott a sérülése miatt az előző szezonban, nem volt meg a ritmusa, nem érzett rá, hogy itt hogyan kell lejátszani a pick-and-rollokat, nem voltak meg a neki kellő labdaérintések. Szerinte Rivers úgy játszatta őt, mint egy Ray Allent, labda nélküli mozgásokból, shooterként, pedig neki nem ez a játéka. Csapatként nem tudtak eleget edzeni és mivel teljesen új csapatuk volt, így nem ismerték meg egymást, nem is tudtak begyakorolni fontos dolgokat, amik kijöttek a playoffban.

Tyronn Lue, a gárda új vezetőedzője annyit mondott a folytatásról, hogy játékosai éhesek a sikerre és minél előbb újra játszani akarnak - elárulta, hogy Kawhi Leonard sokat beszélt a többiekkel és rajta is nagyon érződik a motiváció, a bizonyítási vágy. George és Leonard is egészséges, együtt edzenek, úgyhogy a tavalyi gondok jó része kiküszöbölhető.

Az NBA és az NBPA közösen jelentette be, hogy november utolsó hetében 48 pozitív koronavírus-teszt történt a liga berkein belül - 546 tesztet végeztek, ebből lett ennyi pozitív. Az edzések újraindítása előtt végezték el ezeket a vizsgálatokat és ez az arány magasabb, mint ami a buborékba érkezés előtt volt ligaszerte, igaz, az országos átlagnál valamivel így is alacsonyabb. A protokoll világos, minden csapatnak újra kiküldték a hétvége folyamán: ha valaki pozitív tesztet produkál, de nincs tünete, akkor tíz nap karantén vár rá, ha van tünete, akkor azok elmúlása után kell várnia még tíz napot. Ezt követően még két napig elkülönítve kell edzenie és ha a terhelésel vizsgálatok rendben vannak, akkor térhet vissza a csapatához, vagyis ha valaki pozitív, akkor minimum tizenkét napra esik ki.

Stephen Curry, a Golden State Warriors sztárja az együttes újoncát, James Wisemant dicsérte - az 1/2-es magasembertől sokat lehet várni, de Curry hozzátette, hogy nagyon rövid idő alatt kell nagyon sok mindent megtanulnia, ezt nem szabad elfelejteni. Nem volt igazi edzőtábor, az előszezon sem az igazi, Wiseman az egyetemen is összesen három meccset játszott le, úgyhogy speciális helyzetben van. Ugyanezt elmondta Steve Kerr, a gárda vezetőedzője is, aki szerint Wiseman nagyon atletikus és emiatt akár azonnali segítséget is jelenthet nekik, de mivel még a nyári ligában sem edződhetett, így annyi mindent kell megtanulnia eleinte, hogy bizonyára idő kell majd neki ahhoz, hogy igazán belendüljön. 

A Miami Heat lehívta Tyler Herro opcióját a 2021-2022-es szezonra, ott négy millió dollárt fog keresni a tavaly berobbanó fiatal, aki az előttünk álló idényben 3,82 milliót fog eltenni. A Heatnek Herro 2022-23-as opciójáról majd jövő ősszel kell döntenie.

Ricky Rubio, a Minnesota régi-új irányítója nem érzi úgy, hogy a Wolvesnál egy újjáépülő csapatba került volna, sőt, pont ezt akarta elkerülni - amikor a Suns a Thunderhez cserélte a Chris Paul-bizniszben, azonnal szólt az ügynökének, hogy ő nem akar egy újjáépülő csapat játékosa lenni. Mint mondta, Karl-Anthony Towns és D'Angelo Russell már sokat tanult a ligában, de még mindig sokkal több lehet bennük, viszont már nem olyan fiatalok, akik azt se tudják, hogy hogyan működik az NBA

A Detroit Pistons szeretne óvatosan bánni Blake Griffinnel, aki már elég sok sérülésen túl van és az előző szezon nagy részét is kiülte, de az erőcsatár hallani sem akar perclimitről, vagy hasonlóról - Dwane Casey vezetőedző szerint így valószínűleg nem lesznek ilyen korlátozások vele kapcsolatban. A tréner hozzátette: Griffinnel a pályán egész más csapatuk van.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus