Hírmorzsák 2020-12-07 (11:00)

Zion Williamson nem lesz perclimiten a most következő idényben. Harden nem jelent meg tegnap egyéni edzésen a Rocketsnél, de hamarosan csatlakozik a csapathoz. Embiid úgy érzi, a Sixers kerete elég jó ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjenek. Új játékos a Thundernél és Bostonban. Rudy Tomjanovich a Minnesotánál. Mitchell Robinson kirúgta Rich Pault - a Knicks nem elégedett a centerrel. A Blazers tegnap bezárta az edzőközpontját. Garrett Temple COVID-os. Súlyos büntetésekre számíthatnak azok, akik nem tartják be az egészségügyi és biztonsági szabályokat. Nic Claxton kihagyja az edzőtábort (térd). Irving nem nyilatkozik a médiának, illetve nem mindig fog. Killian Hayes lesz a Pistons kezdő irányítója. Donovan Mitchell 12 millió dollárt adományozott volt iskolájának. A Raptors nem akart 1 évesnél hosszabb szerződést adni Marc Gasolnak és Ibakának.

A New Orleans Pelicans sztárja, Zion Williamson azt nyilatkozta a média képviselőinek, hogy beszélt az új vezetőedzővel, Stan Van Gundyval, és legjobb tudomása szerint nem lesz perclimiten a most következő idényben. A tréner hozzátette, hogy a tavalyi 1/1-es simán átment a fizikai felmérőn, Zion pedig arra számít, hogy teljesen más lesz a most következő szezon azzal, hogy folyamatosan komoly perceket kaphat. A rehab és a visszatérés után 3-4 perceket lehet az ember a pályán, és le is kell cserélni. Megpróbálta kihozni az adott helyzetből a legtöbbet, úgy érzi, sikerült is neki, de ez az év teljesen más lesz.

A Houston Rocketsnél James Harden nem jelent meg tegnap a csapat edzésén, de Stephen Silas vezetőedző szerint erre a COVID-protokoll miatt nem került sor - más kérdés, hogy egyéni edzésen sem járt Harden az együttes edzőközpontjában. Tim MacMahon (ESPN) ettől függetlenül úgy tudja, hogy a sztár azt mondta a csapatnak, hogy hamarosan ott lesz az együttessel, és erre utalt John Wall is, aki beszélt Hardennel - a Washingtonból érkező irányító úgy érzi, Harden maradni akar a Rocketsnél.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid azt nyilatkozta, hogy szerinte olyan keretük van, amivel bajnoki címet lehet nyerni. Nagyon szeretne Philadelphia városában sikereket elérni - csak ott akar játszani egész karrierje során, a fia is ott született. Szeretné megajándékozni a szurkolókat, akik hittek a Processben - abban az egészben, amit évekkel ezelőtt kezdtek el felépíteni.

Voltak mozgások. Egyrészt az Oklahoma City Thunder hivatalosan is szerződtette Frank Jacksont, aki a Pelicansnél karrierszinten 7.2 pontot átlagolt eddig (120 mérkőzés alatt), emellett kitette keretéből a december 3-án igazolt Melvin Frazier Jr.-t - utóbbinak nem garantált szerződése volt, viszont így mehet a G-Ligába, az Oklahoma City Blue-hoz. Azt Jay King (The Athletic) jelentette, hogy a Boston Celtics edzőtábor-meghívót adott Amile Jeffersonnak - a 27 esztendős kosaras tavaly 18 mérkőzésen szerepelt az Orlando Magic színeiben. A Minnesota Timberwolvesnál nem a pályán történt változás: a Hall-of-Famer edző, Rudy Tomjanovich tanácsadó lett a Minnynél.

Nem csapatváltásról van szó, de itt lehet megemlíteni azt is, hogy Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Mitchell Robinson kirúgta Rich Pault, és leszerződött a Wasserman Grouppal - Thad Foucher és Joe Smith fogják képviselni az érdekeit. Robinsonnal egyébként vannak gondok. Több korábbi ügynöke szerint is nehéz vele tartani a kapcsolatot, de ez csak az egyik probléma. A Knicksnek az nem tetszik, hogy a center nem érkezett meg idejekorán a csapathoz, hogy elkezdje a közös munkát az új szakmai stábbal.

Van két hír a koronavírussal kapcsolatban. Egyrészt a Portland TrailBlazers óvatosságból bezárta az edzőközpontját, mivel 3 pozitív COVID-tesztet produkáló emberük is van a klubon belül. Neil Olshey a közleményében azt is leírta, hogy visszakövették a kontaktokat - most alaposan letisztítanak mindent a központban, megcsinálják a kontrollteszteket, a továbbiakról pedig ezek után döntenek, de elvileg csak a tegnapi napra zártak be. A Chicago Bullsnál Garrett Temple november 28-án tesztelt egy pozitívat, azóta egy chicagói hotelszobában van - a hét közepén elkezdheti már az edzéseket, ha minden rendben lesz vele.

A liga közben kiküldte a csapatoknak az egészség megóvására és biztonságra vonatkozó szabályok kibővített változatát, amelyben természetesen a koronavírus és az az elleni védekezés fontos szerepet kapott. A hírek szerint ebben a dokumentumban arra is javaslatot tesz a liga, hogy hova menjenek enni a csapatok, emellett tiltott a közösségi helyek látogatása - egyáltalán bármilyen 15 főnél nagyobb csoportosulás. Tim Bontemps (ESPN) forrásai szerint a szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat, ha emiatt terjed majd a ligán belül a világjárvány: pénzbüntetés, eltiltás, pickek elvétele és mérkőzések automatikus elvesztése (a halasztás lehetőségének hiánya) is szóba jöhet. Arról később dönt a liga és a Játékosok Szakszervezete, hogy a játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak kötelező lesz-e a vakcina beadása, amennyiben azt az FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet) jóváhagyja. Az NBA heti két tesztelést intéz azoknak is, akik egy háztartásban élnek a játékosokkal és a stábtagokkal.

A Brooklyn Netsnél is vannak hírek. Egyrészt az, hogy Nicolas Claxton nem vesz részt a klub edzőtáborában, mert fáj a jobb térde. Tavaly 4.4 pontot és 2.9 pattanót átlagolt, és nem tudni, mikor térhet vissza. Másrészt Kyrie Irving a saját publicistáján keresztül jelezte, hogy nem nagyon fog a média rendelkezésére állni a most következő szezonban, legalábbis nem a megszokott módon. Ashley Blackwood azt is hozzátette, hogy Irving szeretne egy kölcsönös tiszteleten alapuló viszonyt kialakítani a sajtóval, természetesen lesznek majd sajtónyilvános megjelenései - maximum nem annyi, mint kellene, amiért egyébként a liga büntetheti majd Irvinget.

Az idő előtti maximum hosszabbítást kötő Donovan Mitchell azonnal adakozott: 12 millió dollárt adott a Greenwich Country Day Schoolnak, amelybe harmadikos és kilencedikes kora között járt. Az iskola közleménye szerint a pénzből tornatermet építenek majd, az anyagilag hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek, hogy a suliba járhassanak, és lesz egy alap is, amelyből jutalmat oszthatnak majd az arra érdemes tanároknak.

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey kijelentette, hogy Killian Hayes lesz a gárda kezdő irányítója - Derrick Rose egyébként a napokban mondta el, hogy szeretne a fiatal francia mentora lenni.

És ha már Casey, akkor zárjunk a Toronto Raptorsszal. Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a kanadai alakulat nem nagyon akart sem Marc Gasolnak, sem Serge Ibakának 1 évnél hosszabb kontraktust adni - előbbi a Lakershez, utóbbi a Clippershez szerződött 2-2 éves szerződésekkel.

Másrészt Michael Grange (Sportsnet.ca) úgy tudja, hogy Masai Ujiri és a Raptors február óta nem beszéltek egymással az elnök szerződésének meghosszabbításáról. Grange hozzátette, hogy ez nem a franchise-t birtokló MLSE miatt van, náluk csak Ujiri szerepel a tervek között, és minél előbb lekötnék hosszútávra is. Állítólag Ujiriban erősödött az érzés, hogy nyitva hagyja a lehetőségeit, miután a Toronto nem nagyon sietett neki új szerződést ajánlani a bajnoki cím megszerzését követően, más források pedig úgy tudják, hogy Ujiri szeretne magának tulajdonrészt is a következő megállapodásával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus