Hírmorzsák 2020-12-07 (21:00)

Scottie Pippen szerint a Last Dance arról szólt, hogy Michael Jordan még nagyobb magasságokba emelje saját magát, de a visszájára sült el. A Bucks játékosok tollakat adtak ajándékba Giannis Antetokounmpo születésnapjára. Michael Malone szerint Facundo Campazzo a világ öt legjobb pick-and-roll irányítója közé tartozik. Három koronavírusos van a Raptorsnál, kettő a Sixersnél. A Celtics G-Ligás csapata nem megy az atlantai buborékba? A liga új szabályokat vezetett be a pihentetésre. Minden csapat 30 millió dollárnyi segítséget kapott az NBA-től. Új játékos a Bullsnál. Terrence Rossnak lábujjtörése van. Steph Curry bemutatta első signature cipőjét a Curry Brand égisze alatt.

A mai morzsát a Chicago Bulls legendájával, Scottie Pippennel kezdjük, aki a The Guardiannek adott interjújában elmondta, hogy a The Last Dance névre keresztelt dokumentum-sorozat szerinte nem adta pontosan vissza azt a sikert, amit a kosárlabdázás egyik legnagyszerűbb korában elértek csapatként, és ami miatt sokan minden idők legnagyobb együttesének tartják őket. Pippen szerint ez nem igazán jött le ebből a sorozatból - sokkal inkább arról szólt, hogy Michael Jordan megpróbálta magát még feljebb emelni, dicsőíteni, és el is mondta MJ-nek, hogy nem volt túlságosan elégedett. Pippen úgy gondolja, hogy bizonyos szinten a visszájára sült el a dolog, mert sokan képet kaptak arról, hogy milyen személyisége volt Jordannek.

A Milwaukee Bucks sztárjának, Giannis Antetokounmpónak tegnap volt a 26. születésnapja, erről pedig természetesen a csapattársai is megemlékeztek. Khris Middleton azt nyilatkozta, hogy az edzés után elénekelték neki a "Happy Birthday"-t, Pat Connaughtonnal pedig úgy gondolták, hogy a legjobb ajándék a görögnek egy toll - mint ismert, Antetokounmpo december 21-ig aláírhatja idő előtt a szupermax hosszabbítását, és ez egyébként több csapat jövő nyári terveit is befolyásolná. Middleton el is mondta Giannisnak, hogy reméli, ez volt az egyik legjobb szülinapi ajándék, amit valaha kapott, úgyhogy használni is fogja.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone a csapat új argentin irányítóját, Facundo Campazzót dicsérte, akiről azt mondta a média képviselőinek, hogy nem tudja, hogy nem lehet imádni a játékát. A tréner szerint Campazzo kicsi, a szíve viszont hatalmas, és ez alapján kell őt megítélni - olyan megmozdulásokra képes, amikre sokan még csak nem is gondolnak. A játékmester elmondta, hogy végre az NBA-ben van, úgyhogy boldog. Úgy érzi magát, mintha kisgyerek lenne, mert egy álma vált valóra - ettől függetlenül keményen fog dolgozni, mert tudja, hogy nem lesz egyszerű dolga. Malone elmondása szerint Campazzo nagyon kemény, nagyszerű védő, támadásban pedig a világ öt legjobb pick-and-roll játékosa között van. Nem csupán jó, hanem egészen kiemelkedő passzoló, jobbá teszi a társait - elképesztően önzetlen, ezért illik a Nuggets játékába.

Térjünk át a koronavírusra: a Philadelphia Sixersnél Tyrese Maxey és Mike Scott, a Toronto Raptorsnál pedig három ember is pozitív mintát produkált, de a Sixersnél is van egy harmadik illető, akinek volt egy pozitív és egy negatív tesztje is. A Phillynél elvileg a napokban csatlakozhat az érintettek a többiekhez, a Raptorsnál pedig Nick Nurse vasárnap elmondta, hogy minden játékos részt vett az edzésen - ott valószínűleg a stábból vagy a vezetőségből lehetnek érintettek.

Az Orlando Magicnél Terrence Rossnak egy kisebb törése van a bal nagylábujjában. A kontakt nélküli gyakorlatokban továbbra is részt vesz Ross, aztán hogy mikor végezhet teljes értékű edzésmunkát, az attól függ, milyen gyorsan gyógyul.

A ligához két hír is tartozik. Egyrészt az NBA minden csapatnak 30-30 millió dollárnyi készpénzt ad, ami segít a kluboknak, ha esetleg likviditási problémáik lennének a jelen helyzetben. Anyagi gondok egyébként több gárdánál is lehetnek, tekintve hogy a liga bevételeinek 40%-a a csarnokból kilátogató nézőkből van, de több csapat is bejelentette már, hogy zárt kapuk mögött kezdi meg a szezont. Másrészt a liga új szabályokat alkotott a pihentetésre vonatkozóan, már ami a nagy érdeklődésre számon tartott, országos TV-s meccseket illeti, ezek megszegése pedig minimum 100.000 dolláros büntetést is maga után vonhat. A kiadott direktívák szerint egyszerre több egészséges játékost nem lehet pihentetni, idegenben pedig egyet sem - aztán hogy ezt hogyan fogják ellenőrizni, az már más kérdés.

A Chicago Bullsnál új játékos van: Simisola Shittu az előző idényben a G-Ligás fiókegyüttesnél, a Windy City Bullsnál kosarazott.

Ha már G-Liga: arról már korábban beszámoltunk, egyre nagyobb esély van rá, hogy a G-Liga most következő idényét egy atlantai buborékban fogják megrendezni - csapatonként 12-12 meccset játszanának a PO előtt. A kluboknak viszont fejenként fél millió dollárba kerülne a "nevezés" a buborékba, Jared Weiss (The Athletic) forrásai szerint pedig a Boston Celtics fiókcsapata, a Maine Red Claws nem akar részt venni ezen az eseményen.

A végére pedig Steph Curry első signature cipője maradt a Curry Brand alatt, a Curry 8 Flow:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus