Hírmorzsák 2020-12-08 (7:45)

A csapatok nem szeretnék, ha James Harden edzéskerülése lavinát indítana el. Megkezdődtek a tárgyalások Stephen Curry esetleges idő előtti szerződéshosszabbításáról. Draymond Green és James Wiseman is kihagyta a Warriors első tréningjét. LeBron James továbbra is azon ügyködik, hogy egy napon együtt léphessen pályára az NBA-ben fiával, Bronnyval. Ben Simmons ismét az irányítói szerepkör felé tendál. Michael Porter Jr. készen áll arra, hogy felnőjön Nikola Jokics és Jamal Murray mellé. Monte Morris marad a Nuggetsnél. Bam Adebayo egy új házzal lepte meg édesanyját. Újra terítéken a liga expanziója.

Mint arról már beszámoltunk, James Harden a minap nem jelent meg a Rockets edzésén, s bár Stephen Silas vezetőedző ezt próbálta a COVID-protokollal magyarázni, a Houston sztárja ezzel szerződést szegett. Zach Lowe szerint ez a magatartás megengedhetetlen, a ligának gyorsan tennie kell ellene, mielőtt még a cserét kérő játékosok rendszert nem csinálnak ebből. Ezzel az állítással a legtöbb csapat vezetősége szintén egyetért, többen is kifejezték nemtetszésüket. A texasi gárda továbbra is ragaszkodna Hardenhez, Tim MacMahon, az ESPN újságírója szerint kiváló idény elé néznek, és ezt a játékos is tudja. Hozzátette, hogy számtalan ehhez hasonló példa volt már a múltban, nem ritka, hogy egy kiváló kosaras nyilvánosan kér cserét, aztán mégis marad a klubjánál, elég csak Kobe Bryant pályafutására gondolni.

Stephen Curry és a Golden State Warriors vezetősége a sztárjátékos esetleges idő előtti szerződéshosszabbításáról egyeztetett, melynek értelmében Curry a 2022/2023-as idény kezdetétől egy új, hároméves, 156 millió dolláros hosszabbítást kaphatna. Az érintett egy videokonferencia keretén belül beszélt arról, hogy a tárgyalások valóban megkezdődtek, majd újra elmondta, hogy tényleg komolyan gondolja azt, hogy a Warriorstól vonuljon vissza. Az ESPN kérdésére reagálva Curry úgy fogalmazott, hogy nem kívánja Bryant, James és Jordan útját követni, azaz nem fogja megváltoztatni a mezszámát csak azért, hogy újraindítsa a karrierjét. Ő csak játszani akar és minél több győzelmet szerezni a csapatának.

Maradva a kaliforniaiaknál: Draymond Green és az idei draft második választottja James Wiseman sem vett részt az első összetartáson, s bár Steve Kerr vezetőedző nem kommentálta hivatalosan, de Bob Myers vezérigazgató a múlt héten elismerte, hogy két játékosuk is pozitív koronavírustesztet produkált. Kerr csupán annyit mondott a sajtónak, hogy nem aggódik az érintettek miatt, a szezon rajtjára készen fognak állni, bár az újoncot illetően hozzátette, hogy az edzőtábor hiányában, kezdetben nehéz lesz felvennie az NBA ritmusát.

LeBron James továbbra sem tett le azon tervéről, hogy egy napon a fiával, Bronny Jamesszel együtt lépjen pályára az NBA-ben. James Jr. jelenleg a Sierra Canyon Gimnázium csapatában pattogtat, nem is rosszul, hisz a középiskolás rangsorok első harmadában foglal helyet. James úgy fogalmazott, hogy az lenne karrierje egyik legnagyobb eredménye, ha egy napon együtt léphetne pályára a fiával, játszhatnánk együtt, de akár egymás ellen is. LeBron szerint ha ilyen ütemben fejlődik tovább az ifjonc, akkor megvalósulhat az álma. Bronny fizikai adottságai valószínűleg nem szólnak közbe, hogy a lehető leghamarabb a profik közé kerüljön, és a technikai képzésben is besegíthet az édesapja, esetleg a keresztapja, Chris Paul.

Az elmúlt szezon egyik legvitatottabb kérdése az volt a Philadelphia 76ers csapatánál, hogy vajon melyik poszton kellene játszatni Ben Simmonst, akit irányítótól kezdve erőcsatárig már szinte mindenhol láthattunk. Az új vezetőedző, Doc Rivers ismét játékszervezőként gondolkodik róla. Simmons egyelőre pozitívan áll a feladathoz, ha a tréner azt szeretné, hogy egy színdarabot komponáljon, akkor azt fogja tenni.

Michael Porter Jr. határozottan késznek érzi magát arra, hogy a Denver harmadik opciójává avanzsáljon. A minap Kendra Andrews a The Athletic újságírója tette fel a kérdést Porternek, hogy készen áll-e arra, hogy Nikola Jokics és Jamal Murray mögött a csapat harmadik legfontosabb tagjává váljon, mire Porter lazán csak úgy válaszolt, hogy „igen, már az vagyok”. A szakértők nem kérdőjelezik meg a tehetségét, ellenben a védekezése még mindig hagy kívánnivalót maga után, bár a játékos elmondása szerint az utóbbi időben rengeteget dolgozott a hiányosságain és ezt szeretné bizonyítani is.

A korlátozott szabadügynök Monte Morris megegyezett a Denver csapatával egy három évre szóló huszonhétmillió dolláros hosszabbításról. A 2017-es draft ötvenegyedik választottja az elmúlt két idényben 155 mérkőzésen lépett pályára a Nuggets színeiben, melyeken 9,6 pontot és 3,5 gólpasszt átlagolt.

A Miami Heat All-Star játékosa, Bam Adebayo egy örökre emlékezetes ajándékkal lepte meg édesanyját annak ötvenhatodik születésnapján. Néhány héttel azután, hogy aláírta új szerződését a floridai alakulattal, egy házat vásárolt a mamának. „Anyámnak soha nem volt semmije, amit a sajátjának nevezhetett volna” – mondta a center, aki gyerekkorát egy lakókocsiban élve töltötte.

A 2007/2008-as szezon vége óta nincs NBA-csapata Seattle-nek, akkor költözött el az egy évvel korábban még Kevin Durantet draftoló gárda Oklahoma Citybe. Azóta is vissza-visszatérő téma, hogy egy esetleges ligabővítésnél Seattle-be volna érdemes visszavinni a fénykorát a 70-es évek végén, illetve a 90-es évek második felében élő csapatot. A bajnokság a bevételek visszaesésével is szembesül a COVID-19 járvány következtében, amelynek elhúzódása a tulajdonosok számára azt jelenti, hogy lényegében egyre nagyobb csekkeket írhatnak. Az NBA a minap bejelentette, hogy minden csapatnak 30-30 millió dollárnyi készpénzt ad, ami segít a kluboknak, ha esetleg likviditási problémáik adódnának. Erre fogalmazott úgy Tim Leiweke, egy a sportban igencsak járatos befektető, hogy plusz két csapat bevonása akár már rövid távon is hasznot hozhatna a ligának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus