Hírmorzsák 2020-12-09 (09:30)

LeBron Jamesnek fájt Kyrie Irving kommentje, miszerint Kevin Duranttel végre lesz mellette egy olyan játékos, akire rá lehet bízni az utolsó dobásokat. James Harden tegnap megérkezett a Rocketshez - továbbra is cserét kér, de már nem csak a Netshez. Felmerült a Philly, mint lehetséges célállomás, a Warriors viszont nem akar érte cserélni. Harmadjára kér cserét Harden a Houstontól. A Clippers továbbra is elkötelezett Paul George mellett. A Bucks nagyon hallgat Giannis Antetokounmpo hosszabbításával kapcsolatban. Nicolas Claxton heteket hagyhat ki (térd). Három új játékos a Knicksnél.

A Houston Rockets sztárjával, James Hardennel kezdjük a morzsát, akihez több info is kapcsolódik. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap délután, hogy Harden jelezte a Rockets felé: továbbra is nyitott arra, hogy elcseréljék, de nem feltétlenül kell a Brooklyn Netshez - jó lesz neki bármelyik bajnokesélyes, köztük a Philadelphia Sixers is. A Philly új és a Houston előző vezetője, Daryl Morey állítólag nem akarja felbontani a Ben Simmons - Joel Embiid magot - valószínűleg az ausztrál köré kellene felhúzni egy csomagot Hardenért.

Rögtön elkezdődtek a találgatások, hogy hova is kerülhet Harden. Felmerült korábban a Golden State Warriors is, amely megfontolta Harden megszerzését - még a draft előtt az 1/2, a jövő évi Minnesota pick és Andrew Wiggins köré épülő csomaggal akartak próbálkozni. Monte Poole (NBC Sports) úgy tudja, hogy Klay Thompson sérülése miatt a Warriors letett arról a gondolatáról, hogy esetleg feláldozza a jövőt annak érdekében, hogy a jelenben minél nagyobb esélyeik legyenek az aranygyűrűre - jelenleg úgy néz ki, hogy a Golden State-et ki lehet húzni a lehetséges célpontok közül.

Azt is Wojnarowski jelentette később, hogy Harden tegnap megérkezett a Rocketshez, a Toyota Centerben el is végezték rajta a kötelező COVID-tesztet. Korábban egyébként a Houston Egyetemen készült, aztán elment egy körútra Atlantába, majd Las Vegasba. Stephen Silas vezetőedző tegnap már kevésbé volt jó hangulatban, mint Harden első kihagyott edzésnapja után: azt mondta, komoly visszalépés számára, hogy Harden még mindig nem volt ott a csapattal, és bármi is az oka erre a játékosnak, azt neki kell megválaszolnia, ő nem tudja.

Kelly Iko (The Athletic) forrásai szerint harmadik alkalommal fordul elő, hogy Harden közli a Rockets-cel: vagy bajnokesélyes keretet építenek köré, vagy cseréljék el. A 2017-es rájátszás és a San Antonio Spurs elleni kiesés után Harden közölte a vezetőséggel, hogy nagyon kell mellé egy játékmester - meg is szerezték neki Chris Pault. A 2019-es kiesés után aztán megint odament Harden a menedzsmenthez, hogy vagy bajnokesélyes lesz a gárda, vagy távozni akar - ekkor cserélték el Pault Russell Westbrookra. Mike D'Antoni távozása és Morey lelépése után ugyanezt kérte Rafael Stone-éktól - még az off-szezon előtt közölte az új vezetőséggel, hogy nem lát reális esélyt a bajnoki címért való harcra, ezért küldjék Brooklynba.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint hiába kapott kritikát kívülről és a klubon belülről is Paul George, a Los Angeles Clippers nem akarja elcserélni tavaly nyáron szerzett wingjét. Mint ismert, a Clippers rengeteg picket adott fel azért, hogy George-ot (és így vele együtt Kawhi Leonardöt is) begyűjtse, George pedig jövőre már ki is léphet jelenlegi konktraktusából. A Clippers ettől függetlenül továbbra is kitart George mellett - úgy néz ki, megpróbálnak még egy szezont vele.

Zach Lowe (ESPN) az ESPN The Jump című adásában elmondta, hogy a Milwaukee Bucks nagyon csendes lett Giannis Antetokounmpo szerződéshosszabbításával kapcsolatban. Lowe elmondása szerint amikor úgy tűnt, hogy Jrue Holiday mellett Bogdan Bogdanovics is meglesz a Bucksnak, a csapat nagyon optimista volt, szinte már bontották a pezsgőket, hogy sikerült maradásra bírniuk a görögöt. Azóta viszont nagyon nem hallani semmit, ami nem feltétlenül jelent rosszat a franchise szempontjából, de olyan mértékű optimizmus most nincs, mint a szerb "megszerzése" után volt.

A Nets vezetőedzője, Steve Nash azt nyilatkozta, hogy centere, Nicolas Claxton heteket fog kihagyni térdproblémái miatt - eddig csak az volt biztos, hogy az edzőtábort kihagyja, de erősen kérdéses, hogy bevethető lesz-e a szezon elején.

Arról korábban beszámoltunk már, hogy Kyrie Irving azt nyilatkozta Kevin Durant közeledő visszatérésével kapcsolatban, hogy végre lesz mellette egy játékos, akire rá tudja bízni az utolsó dobásokat, mert erre korábban nem volt példa. LeBron Jamest megkérdezték erről a Road Trippin' Podcastben, amire annyit mondott, hogy előbb megbizonyosodott arról, hogy pontosan mi hangzott el. Amint megtette ezt, látta, hogy azt mondta Irving, amit lehoztak az újságok, és az bizony fájt neki. Három évig játszottak együtt Clevelandben, és ő végig csak azt tartotta szem előtt, hogy volt csapattársa minél nagyobb eséllyel lehessen MVP - látni szerette volna a sikereit, emellett megpróbálta megvédeni a médiától is, amit többször is meg kellett tennie. Egész egyszerűen nem tudtak összehangolódni - és még így is nyertek egy bajnoki címet. Ettől függeltenül James elmondta, hogy most már csak Irving jóléte érdekli a pályán és azon kívül is, mással nem törődik.

A New York Knicksnél voltak igazolások: Andrew White edzőtábor-meghívót kapott az együttestől egy nem garantált szerződés képében. Skal Labissiere és James Young szintén ilyen megállapodást kötöttek, de a korábban már említett Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy mindketten a G-Ligás fiókcsapatban, a Westchester Knicksnél fognak kikötni - csak emiatt kaptak most kontraktust.

A végére a liga maradt, amely jelezte a vezetőedzőknek a rájuk vonatkozó szabályokat a most következő idényre. A trénerek öltözködésével kapcsolatos regulák idén nem lesznek olyan kötöttek - lehet majd például pólót is viselni, öltönykabát vagy sportzakó nincs előírva. Maszk mindig kell, hogy legyen az edzőkön, a meccs teljes időtartama alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus