Hírmorzsák 2020-12-12 (9:30)

Russell Westbrook magát tartja az NBA egyik legjobb vezérének, Bradley Beal szerint pedig jól illenek egymáshoz, majd ő megtanulja, hogy mit kell csinálnia a korábbi MVP mellett - nem érdekli, hogy mit csinátl Westbrook csapattársaként Durant, George, vagy Harden. John Wall és DeMarcus Cousins is jól érezte magát a visszatérő meccsükön. Kyrie Irving újabb "érdekes" megnyilvánulással állt elő. Mario Hezonját kitette a Memphis. A Sixers lehet Harden új csapata, de még nem most. Tony Snell karanténban van. Magas szerkezetben gondolkodik a Cavs.

Ma hajnalban megkezdődött az elsőzezon, ennek kapcsán pedig az egyik legfontosabb esemény az volt, hogy John Wall és DeMarcus Cousins is visszatérhetett, mindketten a Houston Rocketsnél "debütáltak" újra - ráadásul együtt. A két játékos korábban a Kentucky egyetemen játszott együtt, nem is akárhogy, most pedig rögtön érezték egymást - Wall nagyon hamar kiosztott egy gólpasszt Cousinsnak és mindketten úgy voltak vele, hogy visszatértek korábbi önmagukhoz. Az irányító szerint egyszerűen remek érzés volt újra NBA-meccset játszani közel két év kihagyás után, Cousins pedig azt mondta, hogy beugrottak neki az egyetemi emlékek, amikor közelről figyelhette Wallt akció közben - nagyon jó úgy játszania, hogy egy olyan játékossal teheti ezt meg, akit a testvérének tart.

Stephen Silas, a Rockets vezetőedzője is megdicsérte a két visszatérőt, mint mondta, nem nagyon tudták, hogy mire számítsanak tőlük, de mindketten remekül játszottak, ami biztató - nyilván lépésről lépésre kell haladni, de reméli, hogy erre a párosra lehet építeni a folytatásban.

Wall korábbi csapattársa, Bradley Beal Russell Westbrookról nyilatkozott, akit éppen Wallra cserélt el a Rockets és a Wizards. Beal szerint Westbrookot nem az alapján fogja megítélni és kezelni, hogy korábban hogyan jött ki más sztárokkal, nem fogja nézegetni Kevin Durant, Paul George, James Harden, vagy Victor Oladipo játékát azt kutatva, hogy mit csináltak jól Westbrook mellett, mert ő Bradley Bealként fog mellette játszani, saját maga fogja kitapasztalni, hogy mi a jó. Ő azt várja Westbrooktól, hogy folyamatosan hajtsa és a legtöbbet hozza ki belőle (Bealből) - ő maga nem az a játékos, aki követeli a dobásait, vagy a labdát, úgyhogy illeszkedni fognak egymás mellé.

Maga Westbrook egyébként annyit tett hozzá, hogy ő most is hű lesz önmagához, soha nem tesz úgy, mintha más valaki lenne, ez most is így marad. Szerinte mióta a ligában van, ő az egyik legjobb vezér az NBA-ben, mert az nem arról szól, hogy kinek mit mondunk, hanem arról, hogy mit teszünk és hogy hogyan tesszük jobbá a csapattársakat - szerinte ő ebben a mezőny egyik legjobbja.

A Brooklyn Nets hátvédje, Kyrie Irving továbbra sem áll le az érdekes nyilatkozatokkal. Nemrég kijelentette, hogy ő nem fog beszélni a média képviselőivel, csak nyilatkozatokat ad ki, hogy pontosan idézzék a szavait, majd ezért a liga 25 000 dollárra büntette. Erre természetesen reagált: imádkozik azért, hogy ez a pénz jó helyre kerüljön, őt ne próbálják már megzavarni, ahogy a csapatát sem. Majd végül hozzátete: ő nem nyilatkozik parasztoknak (a pawn szót használta), mert az ő figyelmét nem érdemlik meg.

A Memphis Grizzlies kitette a keretéből Mario Hezonját. A ligába 2015-ben kerülő kiscsatár egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, még a 10 pontos átlagot sem érte el egyetlen szezonjában sem, három orlandói év után New Yorkban, majd tavaly Portlandben pattogtatott - ezzel együtt a hírek szerint többen is érdeklődnek iránta.

Folytassuk a Harden-sagával: Marc Stein (The New York Times) úgy tudja, hogy a Philadelphia 76ers lehet a legvalószínűbb jelölt a korábbi MVP új csapataként. Hogy hogyan, az egyelőre kérdéses, mivel a Rockets megmondta, hogy milyen csomagért cserél, azt pedig a Philly csak úgy tudja összerakni, ha beleteszi Ben Simmonst, de Daryl Morey GM őt nem akarja elcserélni - ennek ellenére sokan úgy számolnak, hogy a felek eljutnak addig a pontig, amíg megváltoztatják a véleményüket és közos nevezőre jutnak.

Tony Snell egyelőre nincs az Atlanta Hawksnál, ugyanos önkéntes karanténba vonult. A hírek szerint a Detroittól megszerzett swingman nem koronavírusos, de közeli kontaktnak számít egy pozitív mintát produkáló személynél, így karanténban kell lennie.

A Cleveland Cavaliers a liga trendjeivel ellentétben magas szerkezetben gondolkodik a következő szezonban. Amíg a legtöbb csapat a minél hatékonyabb és sokoldalúbb small-ball felállásokra törekszik, addig J. B. Bickerstaff vezetőedző egy olyan Jumbo felállásban gondolkodik, amelyben egyszerre van a pályán Andre Drummond, Kevin Love és Larry Nance Jr.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus