Hírmorzsák 2020-12-14 (12:00)

Steve Kerr szerint Steph Curry játékstílusa teljesen egyedi, Curry szerint idő kell, amíg összeszokik az új Warriors. Kevin Durantnek jó volt újra játékosnak éreznie magát, majd a playoffra akar jó formába lendülni. Kyrie Irving megint nem beszélt a médiával. Talen Horton-Tucker fejfájást okoz Frank Vogelnek. J. B. Bickerstaff nem lepődött meg Isaac Okoro győztes dobásán. A Raptorsnál Boucher és Thomas, a Heatnél Silva kaphat nagyobb szerepet.

Másfél év szünet után játszhatott újra mérkőzést ma hajnalban Kevin Durant, aki most debütálhatott a Brooklyn Nets mezében. A korábbi MVP a meccs után elmondta, hogy tartott a dologtól, kilenc-tíz hónapig gondolkodott azon, hogy milyen lesz a visszatérés, milyen karrierje következő fázisa, aztán a koronavírus miatt ez tovább tolódott. Mint mondta, nem játszott jól, de voltak egész jó pillanatai és jó érzés volt, hogy legalább újra kosárlabdázónak érezhette magát.  Vezetőedzője, Steve Nash szerint hihetetlen, hogy Durant egy ilyen sérülése után ilyen állapotban van. Durant még annyit tett hozzá, hogy azért dolgozik, hogy ne az előszezonban, hanem majd a rájátszásban hozza a legjobb formáját, addig kell eljutnia a legmagasabb szintre.

Szintén a Netshez kapcsolódik, hogy Kyrie Irving "természetesen" nem beszélt az újságírókkal a meccs után, így bár ő is egy év után tért vissza, őt nem kérdezhették meg erről. Mint ismert, Irving nemrég kijelentette, hogy nem fog beszélni a "gyalogokkal", vagyis az újságírókkal, mert ő fontosabb dolgokra fordítja a figyelmét - ezért kapott egy 25 000 dolláros csekket, valószínűleg most is hasonlóra számíthat.

Talán élete NBA-meccsét játszotta hajnalban Talen Horton-Tucker, a Los Angeles Lakers fiatalja, aki 33 pontot szórt 11/17 jó dobással, 4/5 triplával, 10 lepattanóval, 4 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel, ő volt a Clippers elleni meccs legjobbja. A játékosról elismeréssel szólt edzője, Frank Vogel, aki szerint Horton-Tucker játéka neki okoz fejfájást, hogy hol adjon neki szerepet a rotációban - senkinek sem tud perceket garantálni, mert nagyon mély a keretük és az a cél, hogy meglegyen a versenyhelyzet a csapaton belül. Horton-Tucker teljesítménye számára azért is nagyon fontos, mert így pihentetheti azokat a játékosokat, akik a nyári-őszi playoff-futást végigcsinálták és még nem nagyon volt idejük feltöltődni.

Még az előző játéknaphoz kapcsolódik, hogy Steph Curryt megkérdezték az újságírók arról, hogy mikorra lesz meg a közös hang Andrew Wigginsszel, vagy Kelly Oubre Jr.-ral, hiszen azért a Thompson-Iguodala-Durant trióval évekig játszottak már együtt, most viszont egyikükre sem számíthat. Curry nem tagadta, hogy még nincsenek igazán egy hullámhosszon, annyit mondott, hogy idő kell ehhez és főleg sok kommunikáció, de már most is sokat beszéltek arról, hogy mikor hol vannak a megjátszandó területek, kinek hol kell lennie, milyen ritmusban odaérnie, hova kell passzolni, szóval alakul, de ez nem megy egyik napról a másikra. 

Steve Kerr annyit tett hozzá, hogy minden játékosnak meg kell szoknia Curry játékstílusát, ami teljesen egyedi - amíg más csapatoknál mindig a támadóidő első fele a lényeg és ami ott történik, addig Currynél ez nem így van, utána is életveszélyes, ha feladta a labdát és elindult valamerre nélkül. Arra kell ráéreznie mindenkinek, hogy amikor Curry elindul labda nélkül, akkor abból mit lehet kihozni, mert a korábbi kétszeres MVP-nél sokszor még csak akkor indul igazán a "buli" - szerinte nincs olyan játékos a ligában, aki erre Curryn kívül képes.

J. B. Bickerstaff, a Cleveland vezetőedzője nem lepődött meg azon, hogy a 19 éves újonc, Isaac Okoro győztes 2+1-es játékot csinált múlt hajnalban az Indiana Pacers ellen. A tréner szerint Okoro az első egy-két dobása után bátortalanná és passzívvá vált, úgyhogy ő biztatta, hogy vállalkozzon bátran, a többiektől is azt kérte, hogy keressék a labdával, a negyedik negyedben pedig beszórt 16 pontot, közte a győztes dobással - szerinte Okorót nagyon nehéz lesz majd megfogni, mert könnyedén jut el a gyűrűig, ez nagy fegyvere lesz.

A Toronto Raptorsnál Nick Nurse arról beszélt, hogy idén Chris Boucher lesz az elsőszámú cseremagas a rotációban, "előrébb lép" az eddigi szerepköréből. A Hornets elleni első edzőmeccsen 14 percet kapott, 9 ponttal, 4 lepattanóval és 3 blokkal vétette észre magát. Szintén a Raptorshoz kapcsolódik, hogy Matt Thomasból is szeretnék kihozni "az állatot" és minél több mindenre használni támadásban.

A végére pedig a Miami Heat maradt, ahol Chris Silvától várnak nagyobb fejlődést házon belül, elsősorban a faultproblémáit kell megoldania, utána egyre nagyobb szerepet kaphat a rotációban. A floridaiaknál egyébként Jimmy Butler továbbra is kőkeményen hajt mindenkit a tavalyi nagydöntős szereplés után, azt pedig egyelőre senki sem tudja, hogy érkezhet-e James Harden - Bam Adebayo aligha kerül be a csomagba és Pat Riley egyelőre Tyler Herrót sem szívesen adná, de az érdeklődés azért kölcsönös.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus