Hírmorzsák 2020-12-15 (12:00)

Harden ára Ben Simmons és három első körös. Harden továbbra is szeretné, ha elcserélnék, függetlenül Wall érkezésétől, de játszani fog, amíg nem kerül máshova. Irving tegnap beszélt az újságírókkal, megmagyarázta egyik korábbi nyilatkozatát is. Westbrook valószínűleg nem játszik a back-to-backek mindkét felén. James Wiseman és Draymond Green elkezdték az edzéseket, Steve Kerr nagyon örült Green visszatérésének. Kris Dunn legalább három meccset kihagy az alapszakaszban (térd). Zach Collins valamikor január közepén-végén lesz bevethető. A Detroit kirakta LiAngelo Ballt és még két játékosát. Keretszűkítés volt a Bullsnál és a Lakernél is. Pops Mensah-Bonsu a Knicks G-Ligás fiókcsapatának elnöke. A Heat 3 millió dollárt adományozott az éhezés elleni küzdelemre.

A Houston Rockets sztárjával, James Hardennel kezdünk, aki Adrian Wojnarowski és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) forrásai szerint továbbra is azt akarja, hogy elcseréljék, hiába szerezte meg a Rockets John Wallt. Mint ismert, az irányító bemutatkozott a texasiaknál a hétvégén, és többször is beszélt arról, hogy reményei szerint együtt fognak játszani Hardennel. A hírek szerint azonban Harden álláspontja nem változott, habár ennek semmi köze nincs Wallhoz, nem ellene szól ez.

Egyelőre a Brooklyn Nets-cel és a Philadelphia Sixersszel tárgyalt a Rockets, és továbbra is leginkább a Netshez akar kerülni a 2018-as MVP. Yaron Weitzman (korábban Bleacher Report) értesülései szerint a Houston Ben Simmons mellett három első köröst kér a Phillytől azért, hogy átadja Hardent - a legtöbben úgy gondolják, hogy a Sixershez kerül végül a houstoni klasszis.

Harden ettől függetlenül profi hozzáállást akar mutatni, ezt a két ESPN-es újságíró forrásai is megerősítették. Csatlakozott a többiekhez, tegnap már együtt edzett velük, és elvileg ma éjszaka, a San Antonio Spurs ellen pályára is fog lépni.

Tavalyi harcostársáról, Russell Westbrookról régi-új vezetőedzője, Scott Brooks mondta el, hogy valószínűleg nem fog pályára lépni a back-to-backek, tehát az egymás utáni napokon rendezett mérkőzések mindkét felén. A Washington Wizards vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy Westbrook nem fiatal már, és ez még akkor is igaz, ha energikusabban játszik, mint bárki a ligában.

A Golden State Warriorsnál James Wiseman és Draymond Green is elkezdték az edzéseket a tegnapi napon - bár hivatalosan nem lett bejelentve, de mindketten koronavírusosak voltak. Steve Kerr vezetőedző a tegnapi tréning után elmondta, hogy nagyon jó volt, hogy pályán lehetett a két érintett. Green a gárda vezére, és nehéz volt végigcsinálni az edzőtábor első hetét a vezérük nélkül. Kerr hozzátette, hogy Green jelenléte azonnal érződött: nagyszerű meglátásai voltak a videóelemzés közben, és jó tanácsokkal látta el a többieket a pályán egy kis trash talk mellett - azonnal megugrott az egész csapat energiaszintje. Wiseman annyit mondott, hogy alig várta már, hogy játszhasson. Minden enegiáját beleadta - őrület volt az első tréning, de rengeteget tanult a veteránoktól.

Térjünk át a sérülésekre. Az Atlanta Hawksnál Kris Dunn legalább három alapszakaszmeccset kihagy, miután gond van a jobb térdében a porccal - december 28-án vizsgálják majd, hogy pályára lehet-e már küldeni. A Portland TrailBlazers riportere, Casey Holdahl jelentette, hogy az oregoni együttes valamikor január közepére-végére számol azzal, hogy Zach Collins bevethető lesz.

A Brooklyn Nets sztárja, Kyrie Irving végül csak az újságírók rendelkezésére állt tegnap. Elmondása szerint azért nem beszélt eddig a média képviselőivel, mert azt akarta, hogy a játékon legyen a hangsúly - szerette volna, ha ez mindenki számára tiszta. Nem akart semmiféle zavaró tényezőt, oda-vissza szurkálódást vagy bármilyen félreértést. Mint ismert, Irving és a Nets is fejenként 25.000 dolláros büntetést kaptak azért, mert az irányító nem beszélt a sajtóval. Arról korábban írtunk már, hogy Irving azt mondta, ő nem foglalkozik "gyalogokkal", mert többet ér a figyelme. Ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy senkinek nem címezte ezt, egyszerűen arra reagált, hogy szerinte néhány művészt nem megfelelő bánásmódban részesítenek - biztonságos, védett térben szeretnének alkotni.

Voltak rostermozgások. A Detroit Pistons kitette keretéből LiAngelo Ballt, Louis Kinget és Anthony Lambet - nincs meglepetés ebben, mindannyian edzőtábor-szerződést írtak alá az autóvárosiakkal. A Los Angeles Lakersnél Kevon Harristől, Tres Trinkle-től és Zavier Simpsontól búcssúztak - itt is mindannyian nem garantált szerződésen voltak. A Chicago Bullsnál Noah Vonleh elkapta a koronavírust, és Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a chicagóiak ki is teszik a centert - neki is nem garantált szerződése volt. A New York Knicks hivatalosan is leigazolta, majd szabadlistára is tette Andrew White III-öt - neki a G-Ligában, a Westchesternél szánnak majd helyet.

Ha már szóba került a Knicks G-Ligás fiókegyüttese: Mike Vorkunov és Shams Charania (mindketten The Athletic) úgy tudják, hogy az egykori brit válogatott magasember, Pops Mensah-Bonsu lesz a Westchester Knicks elnöke, hamarosan ki is nevezik majd. Mensah-Bonsu az előző idényben a Washington G-Ligás csapatának a GM-je volt.

A végére pedig a Miami Heat maradt, amely 3 millió dollárt adományozott a World Central Kitchen szervezetnek az éhezés elleni küzdelemhez, és hogy minél több fekete alkalmazott lehessen a vendéglátó iparban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus