Hírmorzsák 2020-12-20 (10:45)

De'Aaron Fox összeszólalkozott az ESPN egyik munkatársával. Jeremy Lin mégsem írhatott alá a Warriors G-Ligás csapatához. Thomas Bryantet 45.000 dollárra büntette a liga. Draymond Green és Derrick Jones Jr. is kihagyja csapata első alapszakaszbeli mérkőzését. Rajon Rondo a bulvárlapok címoldalán. Megkezdődtek a keretszűkítések. Tyrese Haliburton lehet az idei draft felfedezettje. Danny Ferry ismét Gregg Popovich stábjában.

De'Aaron Fox kikéri magának, hogy összehasonlítsák Ja Moranttel vagy, hogy olyan képet fessenek róla, amely nem tükrözi a valóságot. Érdekes odaszólogatás vette kezdetét az egyik közösségi média oldalon a Kings irányítója, De'Aaron Fox és az ESPN munkatársa Amin Elhassan között. Elhassan elejtett ugyanis egy olyan megjegyzést, miszerint Fox azt hiszi magáról, hogy ő Ja Morant. A Sacramento kiválósága ezt nem vette túl jó néven és a következőképpen válaszolt: „Olyan embernek állítasz be, aminek semmi köze a valósághoz. Nem is ismersz. Még a saját munkatársaid is azt kérdezték tőled, hogy miért írtad azt, amit” - reagált Fox, aki egy másik újságíró megkeresésére azt is hozzátette, hogy nem hasonlítja magát senkihez sem, igyekszik önmagára fókuszálni, és évről évre jobbá válni.

Mint arról korábban már beszámoltunk Jeremy Lin szeretne visszatérni a ligába, ennek érdekében az első hírek szerint aláírt a Golden State G-Ligás csapatához. Ellenben a legfrissebbek szerint a Warriors nem tudta időben beszerezni a FIBA engedélyeit, amelyekre azért van szükség, mivel Lin az előző idényben Kínában pattogtatott. Mivel nem sikerült bemutatni az úgynevezett aláírási-lemondási nyilatkozatot, ezért a harminckét éves kosaras szerződtetése kútba esett. Egyelőre nem tudni, hogy a történtek következtében a játékos megpróbál-e más lehetőség után nézni, vagy kivár.

A Washington magasemberét Thomas Bryantet 45.000 dollárra büntette a liga, miután a Wizards december 17-i, Detroit elleni mérkőzésén meglökte az egyik játékvezetőt. A harmadik negyedben Blake Griffin a csípőjénél ragadta meg Bryantet, aki ettől a földre került, majd érthető módon megpróbált azonnal revansot venni, ám a játékvezető közéjük állt, mire Bryant többször meglökte a sípmestert.

Nagy valószínűséggel nem lesz ott a Golden State első alapszakaszbeli mérkőzésén Draymond Green, aki a hírek szerint kisebb izomhúzódással bajlódik. Steve Kerr vezetőedző optimistán nyilatkozott játékosáról, úgy fogalmazott, hogy akkor sincs probléma, ha Green még Karácsonykor sem tud pályára lépni, türelmesek, mivel a sérülése nem súlyos, így hamarosan visszatérhet. Jó hír viszont a Warriors rajongói számára, hogy a draft második választottja James Wiseman készen áll a Brooklyn elleni nyitányra.

Kérdésessé vált Derrick Jones Jr. játéka is a Portland szezonnyitóján, miután a Blazers kiválósága, egy látványos zsákolás végén rosszul fogott talajt a Denver elleni utolsó előszezonbeli meccsen, minek következtében csúnyán megütötte a hátát, a hírek szerint zúzódásokat szenvedett. Jones az esetet követően már nem is tért vissza a parkettre. A 2020-as All-Star gála zsákolóbajnoka az átigazolási időszakban a Miami Heat színeit cserélte az oregoni gárda szerelésére.

Rajon Rondo és barátnője azután került a tengerentúli bulvárlapok címlapjaira, miután egy Toktam Jorshari nevezetű hölgy előbb feljelentette őket, majd kártérítési pert indított ellenük, mivel állítása szerint az érintettek megverték őt egy parkolóházban folytatott, eldurvult vitában. A nő egymillió dollárt követel! Az incidens az elmondások szerint még júliusban történt Los Angelesben. Rondo állítólag a mozgássérültek számára kijelölt helyre tette le autóját, bár erre nem volt engedélye. A nő közvetlen melléjük állt, de oly módon, hogy a kosaras nem tudott kiszállni. Jorshari elbeszélése szerint ez teljesen vétlen volt, de Rondo hangosan szidalmazni kezdte őt, miközben a barátnője kipattant az autóból és többször megütötte a feljelentőt, aki később úgy nyilatkozott, hogy a bántalmazás következtében a sérülések mikéntje okán, élete végéig tartó fogyatékosságot szerzett, és erről egyrészt az orvosi papírok valamint a biztonsági kamera felvételei is tanúskodnak. Ezzel szemben Rondo ügyvédje a videóanyag megtekintése után úgy fogalmazott, hogy a látottak fényében teljesen nevetséges a feljelentés, a kosaras és barátnője jól látható módon, udvariasan tárgyaltak a felperessel, aki ráadásul még a maszkját sem volt hajlandó felvenni.

Az előszezon zárultával elkezdődtek a keretszűkítések, melynek eredményeképpen néhány ismertebb név talpára is útilaput kötöttek. A New York Knicks kitette Michael Kidd-Gilchristet, a Nets Chris Chiozza szolgálatairól mondott le, a Timberwolves Rondae Hollis-Jeffersontól szabadult meg, a Kingsben Frank Kaminsky számára nem maradt hely, a Dallas Cortney Lee, a Houston pedig Gerald Green munkáját köszönte meg.

Amint arról már beszámoltunk a GM-eket megszavaztatták arról, hogy vajon ki lesz a bajnok és sok más egyéb dologról is kikérték a véleményüket. A szavazataik alapján 43% voksolt arra, hogy a Sacramento Kings újonca Tyrese Haliburton lesz az idei draft felfedezettje, azaz az a játékos, aki teljesítményével meglepi majd a szakértőket. Az Iowa State egyetemről érkező irányítót a tizenkettedik helyen választották ki a kaliforniaiak. Ugyanakkor kissé ellentmondásos, hogy az Év Újonca díj tekintetében egyetlen voksot sem kapott.

Danny Ferry újra a San Antonio Spurs szakmai stábjában. Nagyon úgy tűnik, hogy nem számít merre sodorja az élet, Ferry folyamatosan visszatér a texasi csapathoz, melynek színeiben 2003-ban bajnoki címet nyert. Visszavonulását követően 2005-ig a Sarkantyúsoknál dolgozott, majd a Cleveland Cavaliers általános menedzsere lett. Az ohiói időszakot követően ismét a Spurshöz került, mielőtt ideiglenes GM-ként a New Orleans Pelicans ajánlatát fogadta el, ám most ismét a mexikói határra költözik, nem megerősített pletykák szerint tanácsadói feladatok várnak rá. Adrian Wojnarowski értesülései szerint a korábban a Golden State Warriors és a Detroit Pistons csapatainál videó-koordinátori szerepkört, majd a nemzeti válogatottnál asszisztensi feladatokat ellátó Samson Kayode is csatlakozik Gregg Popovich stábjához.


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus