Hírmorzsák 2020-12-26 (9:45)

Giannis Antetokounmpo szerint az idei Bucks erősebb, mint a tavalyi. Stephen Curry igyekszik optimista maradni. Lebron James megelőzte Oscar Robertsont az ünnepi-örökranglistán. Kyrie Irving dicső visszatérése Bostonba. Kilenc játékossal utazhat Portlandbe a Houston. Újra terítéken Dennis Schroder idő előtti szerződéshosszabbítása. Új játékosok Detroitban és Sacramentóban. Mindössze tizennyolc csapat érdeklődik a G-Liga buborékja iránt.

Giannis Antetokounmpo szerint a Bucks idei kerete sokkal erősebb, mint amilyen az elmúlt éveké volt - mondta ezt a Golden State ellen 138-99 arányban megnyert karácsonyi mérkőzést követően. A közel negyven pontos diadal, minden idők második legnagyobb arányú sikere, már ami az NBA december 25-i meccseit illeti. A „görög szörny” mindössze szűk fél órát töltött a parketten, amely idő alatt 15 pontot és 13 lepattanót tett bele a közösbe. „Jobbak vagyunk, mint voltunk. Szereztünk néhány remek játékost, akiknek a segítségével elindultunk a kijelölt úton - nyilatkozta az összecsapás sajtótájékoztatóján a kétszeres MVP.

Maradva ennél a mérkőzésnél, a lefújást követően természetesen az ellenfél legnagyobb sztárja, Stephen Curry is megszólalt. Curry annak ellenére is optimista maradt, hogy a Warriors az első két meccsét viszonylag simán elvesztette. Szeretné, ha a fiatal mag megtartaná a perspektíváját és minél hamarabb rátalálna a saját útjára. „Az idei év más. Persze megértjük és elfogadjuk azokat az elvárásokat, amelyeket velünk szemben támasztanak, de meg kell érteni, hogy ez egy új, fiatalokkal teletűzdelt keret. Arra kell összpontosítanunk, hogy megnyerjük a következő két meccset, s akkor a mérlegünk máris 2-2-re módosul. Egyelőre úgy gondolom, hogy csak arra kell figyelnünk, hogy megmaradjon a versenyképességünk. Ez lehet az, ami segíthet átvészelni ezt az időszakot” - vélekedett Curry.

Lebron James immáron tizenötödik alkalommal lépett pályára karácsonykor, a Dallas Mavericks ellen beszórt 22 pontjával pedig megelőzte Oscar Robertsont az ünnepi-örökranglistán, közvetlenül felzárkózva ezzel a második helyre, Kobe Bryant mögé. A Black Mamba tizenhat meccsen 395 pontot dobott ebben az összehasonlításban, James 383-nál jár.

Kyrie Irving nagyon élvezte a Bostonba való visszatérését, miután az egykori Celtic első alapszakaszbeli mérkőzését játszotta a TD Gardenben azt követően, hogy 2019 nyarán szabadügynökként, eligazolt Massachussetsből. Kevin Durant és Irving is káprázatos teljesítményt nyújtott, utóbbi 37 pontjával megdöntötte a Nets karácsonyi pontrekordját.

Kilenc játékossal utazhat Portlandbe a Houston. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Rockets több kosárlabdázója is egyhetes karanténba került, miután a csapat egyik stábtagja pozitív koronavírustesztet produkált. Megerősített újságírói információk szerint DeMarcus Cousins, Eric Gordon és John Wall is azon kosarasok közé tartozik, akiknek elszigeteltségbe kellett vonulniuk. Mint ismert, korábban Ben McLemore, majd Kenyon Martin Jr. is pozitív lett, de a two-way szerződéssel rendelkező Mason Jones sem játszhat. Az ESPN legfrissebb hírei szerint kilenc emberrel állhatnak ki a Trail Blazers elleni december 27-i mérkőzésen, eggyel több fővel, mint az NBA szabályzatában meghatározott minimum nyolc. A „kultikon” James Harden ellenben minden bizonnyal ott lehet csapata nyitányán azok után is, hogy súlyosan megsértette a liga COVID-protokollját, melyért 50.000 dolláros pénzbüntetéssel lakolt valamint négy nap kötelező karantént kapott.

A Lakersnél ismét terítékre került Dennis Schroder esetleges szerződéshosszabbítása. Köztudott, hogy a szezon kezdete előtt Schroder visszautasította az arany-lilák további két évre szóló 33,4 millió dolláros ajánlatát. Két alapszakaszbeli mérkőzésből még nem szabad messzemenő következtetést levonni, de az Oklahomától érkező német kosaras teljesítményével egyelőre elégedettek Los Angelesben. A tárgyalások vélhetően februárban folytatódhatnak.

A napokban a Detroit és a Sacramento is szerződtetett egy-egy új játékost. A Pistons Frank Jacksonnak adott egy two-way kontraktust, az irányítót nem rég tette ki az Oklahoma, míg a Kings Chimezie Metut igazolta le hasonló feltételekkel, Metu játékáról néhány napja a San Antonio Spurs mondott le.

Tizennyolc csapat lehet ott a G-Liga buborékjában, a lebonyolítás helyszíne egyelőre nem eldöntött. November végén jelentek meg az első hírek arról, hogy a fejlesztési bajnokság 2020/2021-es idényét elszeparáltan bonyolítanák le, ahová 500.000 dollár fejében nevezhetnek be a csapatok. A pletykák akkor Atlantát jelölték meg házigazdaként, s mindössze annyit erősítettek meg, hogy a részvétel nem kötelező. Ennek tudatában a legfrissebbek szerint a huszonnyolcból mindössze tizenhét csapat valamint az Ignite adta le nevezését, miközben felmerült annak a lehetősége, hogy Atlanta helyet Dallas kapja meg a rendezés jogát. Sajnos továbbra is rengeteg a kérdés ezzel a forgatókönyvvel kapcsolatosan, hisz nem tudni, hogy mi lesz például a two-way szerződéssel rendelkező játékosokkal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus