Hírmorzsák 2021-01-07 (12:00)

Giannis Antetokounmpo a szerződéshosszabbításáról beszélt. Chris Mullin Steph Curry védelmére kelt. Bradley Beal nem volt túl boldog a hatvan pontos meccsét követően. Kawhi Leonard 1372 nap után játszott újra back-to-backet. Az elmúlt napok sérüléseiről. A Torontónak megvolt az esélye Marc Gasol és Serge Ibaka megtartására is. A Detroit mindössze évi nyolcmillió dollárt kínált Christian Woodnak. Közös marketingkampányt indít a Nike, LeBron James és Kylian Mbappe főszereplésével.

Giannis Antetokounmpo először beszélt nyíltan szerződéshosszabbításáról. A Milwaukee Bucks kétszeres MVP-je 5 évre 228,2 millió dollárért maradt a csapatnál – ezzel a liga történetének legnagyobb kontraktusát írta alá. Nem akartam nyomást helyezni sem magamra, sem másokra. A csapattársaim és az edzői stáb is azt várta, hogy mikor kerül már pont az ügy végére. Szerettem volna elkerülni, hogy egy gyengébb mérkőzést követően, azzal legyen tele a sajtó, hogy Giannis biztosan távozik. A célunk egyértelmű, bajnokságot akarunk nyerni. Amennyiben kivárok, akkor nem tudtam volna minden energiámmal az idényre összpontosítani, és nem akartam eldobni egy teljes évet” - nyilatkozta a görög óriás.

A Golden State Warriors egykori sztárja, Chris Mullin azok után kelt Stephen Curry védelmére, hogy a kaliforniai csapat sokak szerint nagyon gyenge teljesítményt nyújt, s mivel Klay Thompson kiesése miatt Curryre extra teher hárul, ez időnként a teljesítményén is meglátszik. „Azt hiszem, hogy ezeket az embereket gyűlölködőknek kell aposztrofálni. Féltékenyeknek nevezném őket. Steph egy nagyon jó játékos, aki domináns a parketten, de közben lerí róla, hogy élvezi azt, amit csinál. Összegezvén én inkább azon a véleményen vagyok, hogy sokan csak irigykednek rá amiatt, hogy miképp tudja kezelni a sikereit és a kudarcait” - vélekedett Mullin az NBC Sports kérdésére reagálva.

Bradley Beal hatvan pontos karriercsúcsa sem volt elegendő ahhoz, hogy a Washington legyőzze a Philadelphiát. Bealt a lefújást követően Fred Katz a The Athletic újságírója kérdezte. „Nem tartom számon a karrierem azon kiemelkedő egyéni mutatóit, amikor vereséget szenvedtünk. Akár az ablakon is kidobhatom ezt a teljesítményt” - válaszolta Beal, aki tavaly februárban szintén vesztes mérkőzéseken állította fel korábbi rekordjait 53 majd 55 ponttal.

Kawhi Leonard 1372 nap elteltével léphetett pályára ismét egy back-to-back mérkőzésen, a Clippers Golden State Warriors elleni január 6-i összecsapásán, melyet 108-101 arányban meg is nyertek a Los Angeles-iek. Az All-Star bedobó legutóbb 2017 áprilisának elején játszott két egymást követő estén, akkor még a San Antonio Spurs játékosaként.

Markelle Fultz sajnálatos ACL-szakadásáról már beszámoltunk, de nem ő volt az egyetlen, aki az elmúlt napokban sérült listára került. A Detroit előbb az újonc Killian Hayest veszítette el – aki még hétfőn sérült meg (csípő porc leválás) –, így a Milwaukee ellen már pályára sem léphetett, míg a Bucks ellenében Derrick Rose volt kénytelen alig tíz perc után lesétálni a parkettről, miután egy ütközést követően megzúzódott a térde. A Clevelandnél Darius Garland esett ki, a Cavs spílere szintén a hétfői játéknapon szenvedett vállrándulást, a hírek szerint legalább egy hét pihenő vár rá.

A Sportsnet beszámolója szerint a Toronto Raptorsnak megvolt arra a lehetősége, hogy Marc Gasolt és Serge Ibakát is megtartsa, ám olyannyira elkezdtek játszadozni az ajánlataik pénzügyi részleteivel, hogy végül mindketten odébbálltak. Utóbbi esetében még az is felmerült, hogy csak egy évre szerződtessék, de a Gasol felé mutatott jövőbeli fizetési elképzelések miatt, végül a vártnál jóval alacsonyabb ajánlatot kapott. Ibaka a tárgyalássorozat végén már azt is nehezményezte, hogy a rotációban folyamatosan a spanyol magasember mögé kerül, így amikor beérkezett a Los Angeles Clippers két évre szóló tizenkilencmillió dolláros ajánlata, egy percig sem habozott azt aláírni.

Maradva a szezon előtti játékosmozgásoknál, továbbra is teljesen érthetetlen a Detroit ez irányú politikája. A legfrissebb hírek szerint az autóvárosiak szerették volna megtartani a remek szezont futó Christian Woodot, ám évi nyolcmillió dollárnál többet nem voltak hajlandók ajánlani számára, így érthető módon a mérkőzésenként 23,6 pontot és 10 lepattanót átlagoló magasember, zokszó nélkül fogadta el a Houston három évere szóló negyvenegymilliós ajánlatát. Ezzel szemben a Pistons évi 20 milliót ad Jerami Grantnek, aki nem játszik ugyan rosszul, de hosszú távon valószínűleg Woodra lehetett volna inkább építeni.

Közös marketingkampányt indít a Nike, LeBron James és Kylian Mbappe főszereplésével. A sportszergyártó január 9-én egy merész ötlettel lép piacra, amikor is napvilágot lát a Chosen 2 csomag, amelyben két hasonló dizájnra épülő cipő kap helyet, egy a négyszeres NBA-bajnok nevével fémjelzett kosaras csuka és egy a Paris Saint-Germain FC labdarúgóját képviselő futballcipő. Természetesen a termékek külön-külön is megvásárolhatók. A sajtóközlemény szerint az eladások mellett szeretnék felmérni, hogy a két sztár milyen hatással van a sportolók következő generációjára, mindezek mellett pedig a bevételekből a világsztárok alapítványai is részesülnek. LeBron egy egyedülálló bajnok. A lehető legmélyebb tisztelettel adózom felé a pályán és azon kívül is. Inspirál engem. Mindketten küzdünk azért, hogy elmozdíthassuk a társadalmunk vonalait és ezzel egy jobb világot teremtsünk a fiatal generációnak. Nagyon remélem, hogy ennek a kampánynak olyannyira erős üzenete lesz, amely a további közös munka alapjait teremtheti meg” - így Mbappe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus