Hírmorzsák 2021-01-09 (10:45)

Hat játékos maradt bevethető a Phillynél, egy másik csapattag is koronavírusos, elhalaszthatják a Nuggets-Sixerst. Jonas Valanciunast meccs közben "tüntették el" az egészségügyi protokoll miatt. Hárman vannak karanténban a Mavsnél és a Celticsnél is. Porter Jr. határozatlan ideig nem bevethető, naponta tesztelik. Kemba Walker elkezdheti az edzéseket. Anthony Davis és Joe Ingles is megsérült. Kawhi Leonard nem volt elégedett a Clippers hajnali leolvadása után.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, a Dallas Mavericksnél van egy koronavírusos játékos és vele együtt még ketten karanténba kerültek, ők Denverben maradtak, a csapat előző mérkőzésének helyszínén. A három játékos Dorian Finney-Smith, Josh Richardson és Jalen Brunson, de azt nem árulták el, hogy kinek a tesztje lett pozitív - most a másik kettőt is tesztelik, aztán meglátják a továbbiakat.

Szintén karanténban van a Boston három játékosa, Tristan Thompson, Grant Williams és Robert Williams III, akik elvileg nem fertőzöttek, de beleestek a kontaktkutatásba, így a protokoll szerint hét napra elkülönítették őket, január 16-án "szabadulhatnak".

Maradjunk a Bostonnál, ahol friss hír, hogy Kemba Walker elkezdheti az edzéseket. Az irányító idén még nem játszott a térdsérülése és az abból való lábadozása miatt, de az egyéni edzéseken jónak érezte a lábát, nem voltak fájdalmai, úgyhogy megkapta az engedélyt a csoportos edzésekre - hogy pontosan mikor térhet vissza, azt még nem tudni, de most már közel van ahhoz, hogy játszhasson.

Volt még egy koronavírusos eset, most hajnalban ugyanis Jonas Valanciunast nem engedték vissza a második félidőre a Grizzlies-Nets találkozón. A csapat azt közölte az ESPN-nel, hogy nincs pozitív tesztje, de a ligával történt egyeztetés után azonnal ki kellett őt venniük a meccsből megelőző jelleggel, óvatosságból - ha kontaktkutatásról van szó, akkor neki is jár a hét nap karantén teszteredményektől függetlenül.

Itt térhetünk rá a Philadelphia 76ersre, amelynél Seth Curry tesztje lett pozitív és ennek eredménye a Wizards elleni meccs közben jött meg, így egyelőre nem világos, hogy mi lesz a többiekkel, akik nyilván ott voltak Curry körül. A Phillynél a hírek szerint a liga döntésére várnak, ugyanis hét játékost is megjelöltek közeli kontaktként, akikre így az előírt hétnapos karantén vár, ami azt jelenti, hogy összesen hat játékosuk maradt bevethető - Ben Simmons, Dwight Howard, Tony Bradley, Tyrese Maxey, Isaiah Joe, illetve Dakota Matthias. Az azért látható, hogy ha ezzel a kerettel játszaniuk kell, akkor túl sok jóra nem számíthatnak, úgyhogy ha a többi hét játékosból legalább kettőnek nem ad engedélyt a liga, akkor a Nuggets-Sixerst meccset el kell halasztani. Ez viszont most az NBA-n múlik - nem tudni, hogy a többi játékos közül lett-e bárki pozitív, azt viszont az ESPN forrásai elárulták, hogy Curryn kívül egy másik csapattag (nem játékos) is bizonyítottan elkapta a vírust.

Még egy koronavírusos hír: Michael Porter Jr.-ral kapcsolatban továbbra sem derült ki hivatalosan, hogy fertőzött-e, de az már biztos, hogy a hétnapos karanténja (a kontaktkutatás miatt járt) után is otthon kellett maradnia. Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy Porter határozatlan időre dőlt ki és marad karanténban, naponta tesztelik a koronavírusra.

Folytassuk a sérülésekkel: Anthony Davisnek a közelítő izma sérült meg még előző este, az állapota pedig nem javult, ezért óvatosságból nem játszatták ma hajnalban a Chicago Bulls ellen. Joe Ingles, a Jazz mindenese Achilles-sérüléssel hagyta ki a Bucks elleni győzelmet, ezzel pedig 384 (!) találkozó után először nem állt rendelkezésre sérülés miatt - ezzel ő tartotta a leghosszabb aktív szériát az NBA-ben, 2015. december 16-a óta minden meccsen ott volt, ráadásul ez a sorozat a PO-ra is igaz, azzal együtt zsinórban 418 összecsapáson volt bevethető, ez most tört meg.

Végül pedig zárjuk a mai Hírmorzsát Kawhi Leonarddel, aki nem volt túl elégedett csapatával a GSW elleni vereség után - 21 pontos előnyt adtak le gyakorlatilag pár perc alatt, csúnya összeomlással kaptak ki. Leonard annyit mondott, hogy ennek most már véget kell vetni, változtatniuk kell ezen - a tavalyi szezon rajtja óta egyébként 8 meccset buktak el legalább 15 pontos előnyből, amivel "vezetik" a ligát. A LAC ma hajnalban 11-szer adta el a labdát az utolsó nagyjából negyedórában és ez eléggé emlékeztetett a tavalyi PO-ból való kiesésükre - Leonard is így volt vele, többször is megismételte, hogy változniuk kell, ez így nem mehet tovább. Paul George is egyetértett vele és az is kiderült, hogy ez rögtön szóba került az öltözőben - Leonard annyit mondott róla, hogy az privát dolog, nem fog róla beszélni, ami ott elhangzott, az az öltözőben marad.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus