Hírmorzsák 2021-01-09 (11:45)

Klay Thompson bejelentette a visszatérését. Jaylen Brown megvédte a párosát Jayson Tatummal. Randle, Herro és Nurkic is pénzbüntetést kapott. Domantas Sabonis szerint Lance Stephenson egy helyi legenda. Megműtötték Frank Kaminsky térdét. Ja Morant és Jrue Holiday is sérülés miatt nem játszott. Taylor Jenkins a protokoll alatt. DeMarcus Cousins 10 napra a Nuggetshez írhat alá. A 76ers még mindig bízik Ben Simmons visszatérésében? A Knicks 2024 nyarára készülhet. Donovan Mitchell nagyobb piacra vágyik? Bradley Beal körül nagy a csend. A ligában arra számítanak, hogy a Hawks cseréli Cam Reddisht. 19 játékosnak válik garantálttá a szerződése holnap.

Napok óta lehetett sejteni, hogy Klay Thompson ma éjszaka visszatér a pályára és játszani fog a Warriors-Cavaliers meccsen, azonban hivatalos bejelentés egészen mostanáig nem történt, a játékos viszont Instagramon közölte a követőivel, hogy valóban visszatér. Thompson annyival egészítette ki a bejelentését, hogy nagyon izgatott amiatt, hogy felléphet a Warriors szurkolótábora előtt. Draymon Green annyit mondott Marc J. Spearsnek (The Undefeated), hogy csapattársa nagyon jól nézett ki a szombati egymás közti játék alkalmával, míg Juan Toscano-Anderson arról számolt be, hogy Thompson produkált egy olyan 43 másodperces periódust, ami alatt 12 pontot szerzett, és lenyűgözte őt, hogy két olyan játékosuk is van, aki képes ilyesmire.

A Celtics Jaylen Brown pályafutása első tripla-duplájának is köszönhetően javítani tudott a Knicks ellen, és a játékos a meccs után elmondta, hogy szerinte ő és Jayson Tatum igenis tudnak együtt jól játszani, és a közös pályafutásuk jelentős részében így is tettek. Az elmúlt egy év nem úgy alakult, ahogyan azt szerették volna, sok nehézségen mentek keresztül, ugyanakkor azon a véleményen van, hogy ez is segíteni fogja őket abban, hogy a jövőben jobbak legyenek. Hogyha túljutnak ezen a nehéz időszakon és valóban tudnak belőle tanulni, akkor nagyon sok jó dolog várhat rájuk a pályán. Ő csak azért tud felelősséget vállalni, ami az ő feladata, mindenki végzi a maga dolgát, ugyanakkor Tatummal folyamatosan kommunikálnak és közös nevezőn vannak. Érti, hogy mi okozza a frusztrációt a csapat körül, de amíg mindketten úgy gondolják, hogy közös nevezőn vannak, addig erre próbálnak koncentrálni.

Amikor egy csapat egy akkora előnyt dob el, mint ahogyan azt tették a Knicks ellen néhány nappal korábban az előző összecsapásukkor, akkor ott valami bűzlik, és ezt nem felejti el az ember. Tanultak abból a meccsből, és tudja, hogy az emberek már belefáradtak ennek a hallgatásába, de még mindig a tanulás és a fejlődés van terítéken náluk. Egyre jobb játékos lesz, ahogyan Tatum is egyre jobb lesz, és azon vannak, hogy a társaikat minél jobb helyzetbe hozzák – ez sokkal nehezebb munka, mint amilyennek tűnik. Továbbra is azon lesznek, hogy a megfelelő döntéseket hozzák a pályán, bízzanak magukban, a társaikban és az edzőikben, és akkor essenek le róluk a béklyók, amikor annak eljön az ideje.

A Knicks és a Celtics előző találkozójának a krónikájához tartozott Julius Randle mutogatása és kifakadása, a liga pedig 25,000 dolláros büntetést szabott ki rá profán nyelvezet használata miatt. Tyler Herro és Jusuf Nurkic is ugyanennyit kénytelen befizetni a liga kasszájába, miután a két kosaras összebalhézott a hét közepén az egymás elleni meccsükön.

Lance Stephenson újabb kiváló mérkőzést játszott hajnalban a Pacersben, de Domantas Sabonis még ezt megelőzően mondta el, hogy szeretné, ha a csapat megtartaná őt azt követően is, hogy lejár a 10 napos szerződése. A magasember szerint Stephenson egy helyi legenda, tudták, hogy a szurkolóik meg fognak őrülni a hír hallatán, hogy ismét a játékosuk lesz, és itt mindenki szereti őt. Stephenson jelenlegi megállapodása holnap jár le, ugyanakkor a Pacersnek van egy helye a keretben, amivel tudnának igazolni.

Frank Kaminsky hosszú ideje maródi egy stresszreakciós térsérülés miatt, és emiatt meg is kellett műteni. A hírek szerint a beavatkozás sikeresen lezajlott, és 8 hét múlva vizsgálják felül a magasember állapotát.

A Grizzlies tartalékos összeállításban tudott nyerni a Clippers ellen, Ja Morant a fájós combja miatt nem tudta vállalni a játékot, Dillon Brooks a meccs korai szakaszában bokasérülést szenvedett, míg Steven Adams és Taylor Jenkins egyaránt bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, utóbbit Brad Jones helyettesítette. A Nuggetsnél Michael Malone, a Bucksnál Mike Budenholzer visszatérésére van esély a csapataik következő meccsére, viszont a Hawsnál Nate McMillan visszatérésére még várni kell, de legalább a segédje, Chris Jent kikerült a protokoll alól, így ő átveheti a csapat irányítását. Jrue Holiday kitesztelt a karanténból, viszont bokafájdalmak miatt nem lépett pályára hajnalban. A Suns-Heat előtt Gabe Vincent és Abdel Nader is kikerült a protokoll alól, de egyikük sem tudott még pályára lépni. A Clippersnél Ivica Zubac ismét játékra jelentkezhetett.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy DeMarcus Cousins és Michael Malone ismét együtt dolgozhatnak, miután a center 10 napos szerződést írhat alá a Nuggetsnél. A hírek szerint a Mavericks is érdeklődött Cousins iránt. A Mavericksnél jó benyomást keltett Theo Pinson a két 10 napos szerződése idején, ezért a csapat vezetői egy two-way megállapodással jutalmazták meg. A Pistons újabb 10 napra lekötötte Cassius Stanleyt a hardship kivétel felhasználásával.

Egyre több cserepletyka merül fel, az alábbiakban szemezgessünk ezekből. Marc Stein (Substack) információi szerint a 76ers részben azért is türelmes Ben Simmons elcserélésével, mert továbbra is az lenne az elsődleges céljuk, hogy meggyőzzék őt a visszatérésről és náluk játsszon. Jake Fischer (Bleacher Report) úgy tudja, hogy a Knicks vizsgálta annak a lehetőségét, hogy miként tudnának Simmonsért cserélni, viszont eddig nem keresték meg vele kapcsolatban a 76erst. Fischer egyébként azt is bedobta, hogy a Knicks megfontoltan viselkedik bármiféle szerződéssel és cserével kapcsolatban, mivel fél szemmel a 2024-es nyarat figyelik, amikor Devin Booker és Karl-Anthony Towns is szabadügynök lesz, és megpróbálnák a két jóbarátot magukhoz csábítani akkor. Állítólag alternatív tervük is van a New York-i vezetőknek, a Jazznél és a Pelicansnál is aggónak állítólag amiatt, hogy megpróbálnák a jövőben elcsavarni Donovan Mitchell, illetve Zion Williamson fejét.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései némileg egybevágnak azzal, amit Fischer írt, ugyanis a szakíró arról számolt be, hogy Mitchell körül egyre többen spekulálnak arról, hogy a játékos nagyobb piacon szeretne játszani, mert Salt Lake Cityből nem kapja meg a kellő elismerést – ezt támasztja alá az is, hogy az All-Star-szavazás első részeredményei alapján csak a hetedik helyen áll a nyugati hátvédek között. A Jazz igyekszik boldogan tartani a sztárját, és minden jelentősebb lépésről egyeztetnek vele is. A játékos az ötéves szerződése első évében jár, és leghamarabb 2025 nyarán lehet szabadügynök, amennyiben lemond a játékosopciójáról.

Brian Windhorst (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon nagy a csend Bradley Beal körül, semmilyen cserepletykát nem lehet hallani vele kapcsolatban, és erre évek óta most először van példa. A játékos a nyáron kiléphet a szerződéséből, és amennyiben ezt követően úgy dönt, hogy marad a Wizardsnál, ezt akár egy 5 éves, 241 millió dolláros szerződés aláírásával is megteheti.

Ugyancsak Windhorst mondta el, hogy több csapat is úgy számol, hogy a Hawks áruba bocsájtja Cam Reddish játékjogát. A játékos nyáron jogosult lehet egy idő előtti hosszabbításra, ugyanakkor a ligán belül az a vélekedés, hogy az elcserélésére nagyobb az esély, mint arra, hogy a következő szezon kezdete előtt új szerződést kap a Hawkstól.

A csapatoknak január 10-ig kell hivatalosan eldönteni, hogy garantálják-e a nem garantált szerződésű játékosok megállapodását, ugyanakkor eddigre a kitett játékosoknak le is kell kerülniük a waiverről, úgyhogy minden ilyen szerződésű játékos sorsa eldőlt. Végül nyolc játékost küldtek el a határidő közelében: Gabriel Deck, Jabari Parker, Denzel Valentine, Wayne Selden Kelan Martin, DeMarcus Cousins, Gary Clark és Miye Oni. Sam Dekker, Georgios Kalaitzakis, Alize Johnson, és Brad Wanamaker szerződését már jóval korábban felbontotta az akkori csapata. Az alábbi 19 játékosnak válik garantálttá a szerződése: Timothe Luwawu-Cabarrot, DeAndre Bembry, Alfonzo McKinnie, Matt Thomas, Ed Davis, Lamar Stevens, Dean Wade, Moses Brown, Damion Lee, Gary Payton II, Oshae Brissett, Keifer Sykes, Isaiah Hartenstein, Avery Bradley, Austin Reaves, Wesley Matthews, Jaylen Nowell, Dennis Smith Jr. és Paul Reed.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus