Hírmorzsák 2021-01-10 (11:00)

Klay Thompson visszatért. Kevin Durant Kyrie Irving miatt várja az idegenbeli meccseket. Damian Lillard lemarad a Trail Blazers idegenbeli túrájáról. Dillon Brooks 3-5 hetet kihagyhat. Cserélt egymással a Nuggets és a Pistons. Lance Stephensont megtarthatja a Pacers. Tacko Fall szabadlistára került. Újabb két játékos esett ki a Jazztől. Rui Hachimura megkezdte a szezont.

Klay Thompson az éjszaka 941 nap kihagyás után ismét pályára lépett a Warriorsban, és 20 perc alatt 17 ponttal jelentkezett. A közönség hatalmas üdvrivalgással köszöntötte, és a csapat abban a megtiszteltetetésben is részesítette, hogy nem Stephen Curryt, hanem őt konferálták fel utolsónak a meccs kezdete előtt. A találkozót követően elmondta, hogy sosem feledi el azt, ahogyan a Warriors szurkolói köszöntötték a csapatot, és különösen őt. Nagyon élvezte ezt az egészet, és mindenért kárpótolta ez a fogadtatás, amin átment azóta, hogy megsérült. Azt azért nem mondaná, hogy olyan jó érzés volt ez számára, mint bajnoki címet nyerni, de nagyon közel állt ahhoz.

A Warriors-Cavaliers krónikájához tartozik, hogy Draymond Green a meccs előtt fájdalmat érzett a combjában, ugyanakkor mindenképpen pályán akart lenni Thompson visszatérésekor, ezért a hazai csapat végül azt a döntést hozta, hogy kezdjen Green, de a legelső labdabirtoklásnál állítsák meg a játékot egy faulttal, hogy le lehessen őt cserélni.

Kevin Durant a Nets tegnap esti, Spurs elleni hosszabbításos győzelme után elmondta, hogy egyértelműen sokkal jobb csapatot alkotnak Kyrie Irvinggel a pályán, az irányító minden kétséget kizáróan magasabb szintre képes emelni őket. Ezért is várja, hogy játsszanak néhány meccset idegenben, mert az lehetőséget biztosíthat számukra, hogy fejlesszék az egymás közötti kémiát. Steve Nash arról beszélt, hogy nem akarja rögtön nagyon túlterhelni Irvinget, ugyanakkor a Spurs ellen néhányan nagyon sokat játszottak, úgyhogy elképzelhető, hogy a Trail Blazers elleni ma esti meccsükön több időt fog a parketten tölteni, mint a legutóbbi 32 perce. Nash azt is elmondta, hogy Durant és Harden is játszani fog, hiába kell átrepülniük az egész országot a back-to-backjük második fele előtt. Durant erről annyit mondott, hogy ő játszani akar, és különben is, azért fizetik őt, hogy kosárlabdázzon.

A Nets elleni hazai meccse után a Trail Blazers hatmeccses idegenbeli túrára indul, ugyanakkor Chauncey Billups tegnap egy újságírói kérdésre elmondta, hogy Damian Lillard nem tart a csapattal. Az irányító továbbra is hasizomsérüléssel küzd, ami miatt már a szezon korábbi szakaszában is hagyott ki meccseket, míg a jelenlegi kiültetésekor eredetileg három meccs kihagyással számoltak a csapatnál, ehhez jöhet hozzá újabb hat. A Nets elleni meccse után legközelebb január 25-én lép pályára hazai pályán a Trail Blazers.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Dillon Brooks a kificamodott bal bokája miatt 3-5 hetet is kénytelen lehet kihagyni, és az is elképelhető, hogy csak az All-Star szünet után léphet ismét pályára.

Cserélt egymással a Pistons és a Nuggets, Bol Bol Detroitba került, míg Rodney McGruder és egy 2022-es második körös draftjog megy Denverbe – a Pistons a Nets második körösét dobta bele a cserébe. Nem ez az egyetlen változás a Nuggets keretében, felbontották Petr Cornelie two-way megállapodását, és az ő felszabadult helyét odaadták Davon Reednek.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Pacers a szezon végéig szerződtetheti Lance Stephensont, miután kitelik a 10 napos szerződése. A játékos négy meccsen 14,3 pontot, 3 lepattanót és 6 gólpasszt átlagolt, és Rick Carlisle is méltatta őt, aki szerint az egész csapaton érzékelhető a változás, mióta csatlakozott hozzájuk a játékos. Az edző szerint a kispadjuk egyáltalán nem volt versenyképes eddig a szezonban, és ez nem azért van, mert be lennének jó cserejátékosaik, de egyszerűen máshogy rezonálnak, mióta megérkezett Stephenson. Amikor leigazolták 10 napra, Kevin Pritchard azt mondta az edzőnek, hogy szükségük van egy erős személyiségre, aki energiát tud hozni a játékukba, de biztosan sokan fogják forgatni a szemüket az igazolás kacsán. Carlisle az elbeszélése alapján megmondta a szakvezetőnek, hogy ő nem fog így tenni, viszont a lehető legtöbb dolgot tudni akarja Stephensonról, hogy fel tudják oldani a görcsösségét és képes legyen játszani a saját kosárlabdáját.

A Cavaliers felbontja Tacko Fall two-way szerződését, hogy ugyanilyen megállapodást kaphasson tőlük Brandon Goodwin. Gary Clark a minap azért került szabadlistára a Pelicanstól, mert Didi Louzada letöltötte az eltiltását és visszatérhetett, így létszámon felülivé vált, ugyanakkor New Orleansban annyira elégedettek voltak vele, hogy a kedvéért megváltak a two-way szerződésű Jared Harpertől és odaadták neki a helyét. Olivier Sarr a Thundertől kapott egy második 10 napos szerződést. A Jazz szerette volna 10 napra leigazolni James Ennist, ugyanakkor a játékos egy kontaktkutatás miatt karanténba került, így meghiúsult a szerződése, helyette Denzel Valentine bizonyíthat a következő másfél hétben Salt Lake Cityben.

A Jazznek azért is volt szüksége egy gyors igazolásra, mert újabb két játékosuk, Rudy Gay és Elijah Hughes is bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, így már négy játékost kénytelenek nélkülözni. A Clipperstől Justise Winslow dőlt ki. A Rocketsnél Armoni Brooks él meg érdekes napokat, ő pénteken tért vissza a pályára, miután a protokoll miatt kihagyott két mérkőzést, hajnalban viszont nem játszhatott, mert ismét karanténba került. A Wizardsnál Montrezl Harrell és a hardship szerződésű Tremont Waters is kikerült a protokoll alól, ugyanakkor a Magic ellen egyikük sem lépett pályára az éjszaka, nem úgy Rui Hachimura, aki megkezdhette a szezont ezen a meccsen, és 14 perc alatt 6 pontot szerzett. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus