Hírmorzsák 2021-01-11 (10:30)

Fred VanVleet és Ja Morant az elmúlt hét legjobbja keleten, illetve nyugaton. Chauncey Billups szerint Kyrie Irving minden idők legképzettebb irányítója. Draymond Green nem játszik a Grizzlies ellen. Anthony Davis masszív merevítőben dobált. Új szerződést kapott a Magic két vezetője. Kevés arra az esély, hogy Ben Simmons pályára lépjen idén a 76ersben. John Collins frusztrált a helyzete miatt. Cserepletykák a ligából. Danilo Gallinari reméli, hogy maradhat a Hawksnál. Joe Lacob szerint a Warriors célja, hogy ez az évtizedük is hasonlóan sikeres legyen, mint az előző. Kris Dunn és Terrance Ferguson is a G Ligában. Kelly Oubre Jr., Norman Powell és Dwane Casey is a protokoll alatt.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Fred VanVleet, nyugaton Ja Morant nyert. VanVleet és a Raptors 4-0-s héten van túl, miközben a hátvéd 30,3 pontot, 4,8 lepattanót és 6,5 gólpasszt átlagolt. A Grizzlies egy ötmeccses etapot hozott le hibátlanul, ebből Morant 25 ponttal, 6,3 lepattanóval és 6,8 gólpasszal vette ki a részét. Keleten Joel Embiid, Darius Garland, Tyler Herro, Zach LaVine és Domantas Sabonis neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugaton Desmond Bane, Jaren Jackson Jr., Anthony Edwards, Karl-Anthony Towns, LeBron James és Anfernee Simons kapott még szavazatot.

A Netsnél az előzetes várakozásokkal ellentétben mégsem lépett pályára James Harden a Trail Blazers ellen, térdproblémák miatt szorult az oldalvonal mellé, ugyanakkor minden bizonnyal a csapat következő, Bulls elleni meccsén ismét bevethető lesz. LaMarcus Aldridge már a második meccsét hagyta ki a fájós jobb lába miatt, ő valószínűleg Chicagóban sem léphet pályára. A Trail Blazers egyébként a két kezdő hátvédje nélkül is nyerni tudott a Nets ellen, Chauncey Billups pedig még a meccs előtt mondta el, hogy szerinte Kyrie Irving egy varázsló, és ő minden idők legképzettebb irányítója. A Trail Blazers edzője szerint amellett, hogy Irving elképesztő dobó, alulértékelten jó passzoló, és bajnoki pedigréje is van, a nagydöntők történetének tán a legnagyobb dobása fűződik az ő nevéhez.

A Warriors bejelentette, hogy Draymond Green kihagyja a csapat ma esti, Grizzlies elleni összecsapását, mivel továbbra is combsérüléssel küzd.

Anthony Davis december 19-én sérült meg, és akkor arról szóltak a hírek, hogy négy hét után vizsgálják felül az állapotát, ami egyre közelebb van. Jó hír, hogy a Lakers vasárnap esti meccse előtt ő is a társakkal készült a pályán, ugyanakkor egy elég tekintélyes méretű merevítő volt a bal térdén. Dan Wokie (Los Angeles Times) információi szerint nem feltétlenül szorulna rá ennek a viselésére, inkább elővigyázatosságból kell ezt hordania Davisnek.

A Magicnél nagyon elégedettek a vezetőség munkájával, ezért Jeff Weltman kosárlabdáért felelős igazgató, valamint John Hammond általános igazgató is új szerződést kapott, mindkét szakember megállapodását a 2025/26-os idény végéig toldották meg. Miután Weltman és Hammond csatlakozott a csapathoz, nyolc év után egymást követő két szezonban is bejutottak a rájátszásba, míg most az újjáépülést is nagyszerűen vezénylik eddig. A tulajdonosi kör nagyon elégedett azzal, hogy az elmúlt draftokról Frank Wagner, Jalen Suggs és Cole Anthony hármasát sikerült kiválasztani, emellett Wendell Carter Jr. megszerzését is sokra értékelik, és a szezon előtt edzőnek kinevezett Jamahl Mosley munkájával is elégedettek.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy James Ennis 10 napos szerződést kapott a Nuggetstől. Mint ismert, a minap azért hiúsult meg a Jazzhez igazolása, mert kontaktkutatás alá esett, viszont azóta tisztázódott a helyzete. Marc Stein (Substack) jelentette, hogy Marquese Chriss újabb 10 napra aláírhatott a Mavericksnél, miután Kristaps Porzingis továbbra is a protokoll alatt van. A csapat állítólag hosszabb távon is szeretné őt megtartani, ezért azon dolgoznak, hogy felszabadítsanak számára egy helyet a keretükben. A two-way szerződésű JaQuori McLaughlin szabadlistára került a Maverickstől, ugyanakkor Chriss nem jogosult már arra, hogy ilyen megállapodást kössön. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Kyle Guy további 10 napra marad a Heatnél, és mellette Chris Silva is marad a csapat kötelékében.

Marc Stein információi szerint szinte teljesen reménytelen, hogy Ben Simmons ismét játékra jelentkezzen a 76ersnél, amennyiben nem cserélik el a cserehatáridő lejárta előtt. A már említett Shams Charania több cserepletykát is megosztott, az egyik ilyen, hogy John Collins egyre frusztráltabbá válik a Hawksnál, mivel az elmúlt három évben folyamatosan csökkent a támadásban betöltött szerepe. A szakíró szerint a Hawks bejelentkezhet Simmonsért, és adná magát, hogy egy Collins köré épülő csomaggal próbálkozzanak, ugyanakkor a 76ers továbbra is inkább sztárt szeretne. A magasember a szezon előtt írt alá egy 5 éves, 125 millió dolláros hosszabbítást, és január 15-én válik cserélhetővé. A Hawks mellett továbbra is a Kings, a Trail Blazers, a Timberwolves és a Pacers érdeklődéséről hallani Simmons iránt.

Shams Charania arról is beszámolt, hogy továbbra sem tűnik valószínűnek, hogy John Wallt el tudná cserélni a Rockets, és a kivásárlásról sem valószínű, hogy meg tud majd egyezni a két fél, hiába vinné szabadügynökként több csapat is az irányítót. A Pacers játékosai iránt nagy az érdeklődés, Myles Turnert vinné a Mavericks, a Knicks, a Lakers és a Hornets is, míg Caris LeVert a Cavaliers célkeresztjében szerepel – a Cavalierstől a legtöbb csapat Ricky Rubio lejáró szerződését, illetve draftjogot kér a tárgyalások során. Charania szerint arra mutatkozik a legkisebb esély, hogy Domantas Sabonist elcserélje a Pacers, mivel nagyon magas árat kérnek érte. A szakíró azt is megerősítette, hogy a Celtics továbbra sem tervezi megbontani Jayson Tatum és Jaylen Brown kettősét, köréjük terveznek építeni hosszabb távon is, ugyanakkor más játékosaik elcserélésre már sokkal nyitottabbak. Jerami Grant két fő kérője a Knicks és a Wizards lehet, ugyanakkor a Trail Blazers és a Lakers is mutat érdeklődést a Pistons játékosa iránt.

Danilo Gallinari a Sky Sportsnak nyilatkozott arról, hogy reményei szerint nem fogja őt elcserélni a Hawks, szeretne a szezon végén is a csapat játékosa lenni, mivel idény közben sosem könnyű a váltás, de tudja, hogy bármi megtörténhet.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob arról beszélt Chris Haynesnek (Yahoo! Sports), hogy az a céljuk, hogy a csapat egy újabb kiváló évtizedet zárjon, miután az előző olyan nagyszerűre sikeredett. Klay Thompson visszatérésével minden fontos elem ismét a rendelkezésükre áll, emellett jó nyarat zártak, és draftoltak pár fiatalt, akik eddig nem igazán kapták meg a bizonyítási lehetőséget. Úgy gondolja, hogy ez az első évük, ami visszavezet a csúcs irányába, miután öt éven keresztül harcoltak a bajnoki címekért, és majd meglátják, hogy hová fut ez ki. Nincsenek konkrét feltételezései, hogy mit érhetnek el az idény végére, de nagyon tehetséges keretük van, és a szezon előrehaladtával még jobbak lehetnek.

Több korábbi NBA-játékos is a G Ligába került az elmúlt napok során, így Kris Dunn és Terrance Ferguson is megállapodást írt alá a fejlesztőligával. Jodie Meeks a Raptors fiókcsapatában folytatja, Marcus Thornton a Pistons partnerénél bizonyíthat, míg Jason Thompson a Bucks G Ligás csapatában kötött ki.

Kelly Oubre Jr. szolgálataira átmenetileg nem számíthat a Hornets, mivel bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Trail Blazers Norman Powellre nem számíthat. A Heatnél Markieff Morris került a protokoll alá, Marcus Garrett viszont újfent bevethető. Dwane Casey a 15. edző, aki erre a sorsra jutott, a Pistons mesterét átmenetileg Rex Kalamian helyettesíti. A Jazznél visszatérhet Joe Ingles, ugyanakkor Jared Butler és Udoka Azubuike is kiesett. A Kingsnél Damian Jones kiesett, Chimezie Metu viszont ismét bevethető.  A Pelicansnál Tomas Satoransky, a Rocketsnél Usman Garuba, a Raptorsnál Yuta Watanabe, a Bucksnál Pat Connaughton, a Pacersnél Torrey Craig és Isaiah Jackson, a Magicnél Robin Lopez, a 76ersnél Jaden Springer került ki a protokoll alól. A Grizzliesnél Yves Pons hiányzott rövid ideig, ő minden bizonnyal fals pozitív tesztet produkált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus