Hírmorzsák 2021-01-16 (10:30)

Jusuf Nurkic két hónapra kidőlt, Joel Embiid is kihagy két meccset. Giannis Antetokounmpo büntetőzése történelmi mélységekbe zuhant. Karl-Anthony Towns imádkozik, hogy az emberek vegyék komolyan a koronavírust. A Wizardsnál úgy érzik, hogy a balszerencse miatt fertőződtek meg ennyien a csapatból. Kyrie Irving mégsem játszik ma este. James Harden beszélt arról, hogy miért ment el Houstonból és hogy szerinte ő nem volt tiszteletlen. Victor Oladipo visszautasította a Pacers szerződéshosszabbítási ajánlatát. Billy Donovan szerint a Bulls-játékosok még nem tudják, hogyan is kell nyerni. LeBron James Pepsire vált a Coca-Coláról.

A reggel folyamán már beszámoltunk arról, hogy további játékosoknak lett pozitív a koronavírus-tesztjük és hogy emiatt újabb mérkőzéseket kellett elhalasztani. Karl-Anthony Townsnak az édesanyja és hat további családtagja is elhunyt a betegségben, úgyhogy nagyon érzékenyen érinti az, hogy az ő tesztje is pozitív lett, bár jól van - mint mondta, folyamatosan imádkozik azért, hogy az emberek vegyék komolyan a járványt és tartsák be az előírásokat, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A családja nagyon aggódik érte érthető okokból, de ő megígérte, hogy ezt legyőzi, nem fog belehalni.

A Washingtonnál a GM, Tommy Sheppard azt mondta a hat pozitív esetükről, hogy balszerencse sújtotta őket - nagyjából december vége óta akármelyik csapattal játszottak, annál nem sokkal később lett pozitív teszteredmény, úgyhogy elkerülhetetlen volt, hogy náluk is megjelenjen a vírus. Egyelőre természetesen nem edzhetnek, ha az eddigi negatív eredményt mutató játékosok maradnak ennél az eredménynél, akkor hamarosan újrakezdhetik és folytathatják a szezont - ha nem lesz újabb pozitív teszt, akkor már ma edzhetnek, de csak elkülönítve, egyesével, csapatként még nem. Sheppard hozzátette, hogy szerinte az, hogy egyelőre csak ennyi meccset kellett halasztani, egyelőre győzelemnek tekinthető.

Meglehetősen kínos dolog történt meg Giannis Antetokounmpóval ma hajnalban, ugyanis úgy dobott 31 pontot (ami persze nem kínos), hogy 1/10 büntetőt tudott a gyűrűbe küldeni. A görög sztár problémái egyre vészesebbek a vonalról, de nem aggódik: mint mondta, egyetlen megoldás létezik, hogy többet kell büntetőznie, gyakorolnia és jobban odafigyelnie a technikájára. Ez az 1/10-es mutató egyébként a Bucks történetében negatív csúcs a minimum 10 kísérletet tekintve, sőt, legalább ennyi dobásból maximum 10%-kal az egész NBA történetében csak hárman büntetőztek egy meccsen - Andre Drummond négyszer, Shaquille O'Neal kétszer és Al Horford egyszer. 

Szintén hajnali sztori Luka Doncic és Rick Carlisle kisebb nézeteltérése az elrontott végjáték után, erről itt írtunk bővebben - Doncic még annyit tett hozzá, hogy lehet, hogy beszélni fognak erről az edzővel, de azt nem a médiában, nem nyilvánosan fogják megtenni, hanem privátban.

A Chicago Bullsnál is van gond (illetve ott tényleg van), mert a gárda sorozatban negyedszer kapott ki egylabdás végjátékban és minden esetben volt dobása, vagy legalábbis reális esélye a győzelemre. Billy Donovan vezetőedző azt mondta erről, hogy csapata nagyon nyerni akar, de egyelőre nem tudja, hogy azt hogyan kellene csinálni - keményen dolgoznak, de ez a tanulási folyamat része, rá kell jönniük, hogy mit kell másképp csinálniuk ilyen helyzetben. Donovan annyit tett hozzá, hogy a fő gond az eladott labdákkal van, ezek megtörik a ritmusukat, felhozzák az ellenfelet és rengeteg ki nem kényszerített ilyen jellegű hibát vétenek.

A Philadelphia 76ersnél ugyan a koronavírusos Seth Curryt leszámítva már mindenki visszatérhetett, de Joel Embiid mégsem lesz bevethető a következő két meccsen - a térde fáj, nem utazik el a csapattal a minitúrára, mert már a Miami ellen is emiatt állt meg 9 pontnál.

A Radio.com forrásai szerint Victor Oladipo visszautasított egy olyan szerződést a Pacersnél, amely 25 millió dollár feletti éves fizetésről indult volna. Mivel Oladipo egy  33 millióval induló szerződést akart, így az Indynél rájöttek, hogy nem fogják tudni megtartani, ezért cserélték el inkább Caris LeVert-re. Oladipóval kapcsolatban egyébként tartják magukat a pletykák, hogy nem akar Houstonban játszani, Miamiba szeretne igazolni - kérdés, hogy a Heat mennyire szeretné őt ezek tudatában és mit hajlandó érte feladni.

Kiderült, hogy a tegnap hajnalban csuklótörést szenvedő Jusuf Nurkicnak mennyit kell kihagynia: a Portland centerét megműtik és legalább nyolc hétig lesz harcképtelen

Ma sem maradhatunk Brooklyn-hírek nélkül. Egyrészt tegnap este megírtuk, hogy Kyrie Irvinget milyen szankciókkal illeti a liga, valamint a csapat és hogy akár már szombaton visszatérhet, azóta viszont kiderült, hogy nem, ma még nem fog játszani az Orlando Magic ellen. Egyelőre nincs megfelelő állapotban és edzenie kell még a meccs előtt, ezért nem kap majd plusz büntetést.

James Hardenről is írnunk kell, hiszen Szakáll közben elbúcsúzott Houstontól, elmondta, hogy mindent nagyon köszön a városnak, örökké az élete része lesz, stb. Ezen felül viszont reagált azokra a vádakra, hogy tiszteletlen volt a csapattársaival és a klubbal az utóbbi időben - ezt DeMarcus Cousins hangsúlyozta ki a csere után, de több Rockets-játékos is egyetértett vele. Harden viszont természetesen nem: szerinte nem volt tiszteletlen, egyszerűen az a csapat nem volt elég jó ahhoz, hogy bajnok legyen, ő semmi mást nem mondott. Az ő karrierhelyzetében pedig más már nem számít, csak ez, úgyhogy ő nem tiszteletlen volt, csak realista, ráadásul Cousinsék még csak most jöttek a csapathoz, nem tudják, hogy mi volt ott előtte - ő régóta ott volt, sok hullámvölgyön keresztülment Houstonban és úgy érezte, hogy most mennie kell.

Mint mondta, a buborék és a Lakers elleni kiesés után átértékelte a helyzetet, hogy merre is tart a csapat, aztán látta, hogy Daryl Morey GM és Mike D'Antoni vezetőedző is távozik, a keret is változik, ezek után úgy döntött, hogy neki is új projektbe kell fognia. Izgatott amiatt, hogy a Brooklynhoz került, alig várja a bemutatkozását - amire egyébként nem tudni, hogy mennyit kell várni, a fizikai felmérőn átment, mostantól a ligán múlik a dolog.

Még egy kérdést kiemelnénk: megkérdezték tőle, hogy ha Morey marad Houstonban, akkor ő is marad-e, mire annyit mondott, hogy hát, ez egy jó kérdés, nem igazán tudja a választ.

A végére pedig egy kis bulvár: az ESPN szerint LeBron James 17 évnyi Coca-Cola-szerződés után vált és a következő megállapodását a Pepsivel fogja aláírni - a Mountain Dew-t fogja promózni, ami az NBA egyik szponzora is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus