Hírmorzsák 2021-01-20 (9:45)

Kyrie Irving visszatér, csak szünetre volt szüksége. Jusuf Nurkicot megműtötték, Myles Turner törését viszont nem kell, ő elvileg hamar visszatérhet. A NBA gondolkodik azon, hogy játékosok beoltásával bírja rá az afroamerikai közösséget a koronavírus elleni vakcina elfogadására. Michael Porter Jr. visszatérhet, Josh Richardson is kiszabadult a karanténból. Joel Embiid felépült, hamarosan visszatérhet Seth Curry és Jayson Tatum is. Delonte West munkát kapott.

Steve Nash, a Brooklyn Nets vezetőedzője azt mondta, hogy már számol Kyrie Irvinggel a holnap hajnali mérkőzésre, úgy gondolja, hogy az irányító hét kihagyott találkozó után újra bevethető lesz majd. A témával kapcsolatban Irvingnek természetesen nyilatkoznia kellett, de semmi konkrétumot nem árult el arról, hogy mi történt vele, miért ment el hetekre a csapatától - csak annyit, hogy sok magánéleti dolog zajlik körülötte, neki pedig szünetre volt most szüksége, de örül, hogy újra itt lehet. Amikor firtatták az újságírók, hogy oké, de mi történt, csak annyit válaszolt, hogy "örülök, hogy itt lehetek, köszi".

Ugyanakkor elnézést kért a Nets drukkereitől, mert ő is az, tudja, hogy most csalódottak lehetnek, de hálás, hogy itt lehet, hogy hazatérhetett, mert már kölyökként is azt akarta, hogy Brooklynba hozhasson nagy dolgokat - és nem csak a bajnoki címet, hanem olyan dolgokat, amik nagyobbak a sikereknél, egyenlőséget, stb. Szeret kosárlabdázni, ez sosem volt kérdés, elkötelezett, de vannak helyzetek, amikor hátrébb kell lépni és megnézni, hogy mi az igazán fontos - nem nagyon tudja kizárni, hogy mi történik a világban, itt szót ejtett az amerikai tüntetésekről, főleg a washingtoni Trump-hívők akciójáról is.

Jusuf Nurkiccsal kapcsolatban viszont nem jöttek jó hírek, a Blazers csuklótörést szenvedő centerét megműtötték és legalább hat, de inkább nyolc hétig harcképtelen lesz - erről volt már korábban hír, most az orvosok is megerősítették, hogy a műtét lezajlott és ennyit kell kihagynia.

Nem kell megműteni ugyanakkor Myles Turnert, az Indiana centerét, akinek törés van a jobb kezében. Turner ugyanúgy a Portland elleni meccsen sérült meg, mint a túloldalon Nurkic, de ő nem járt ilyen rosszul - két specialista is megvizsgálta és azt mondta, hogy nem kell műteni, gyógyul magától, pihentetni kell és napo szinten vizsgálják majd újra. Turner így meg is jelent az edzésen, jó hangulatban volt, támogatta a többieket, remélik, hogy nem kell sokat kihagynia.

Visszatérhet a Denver Nuggetshez Michael Porter Jr., aki utoljára december 29-én lépett pályára, azóta tíz találkozót hagyott ki a koronavírus miatt. A fiatal játékos már a mostani ötmeccses túra során csatlakozik a csapatához és Mike Malone vezetőedző elmondta, hogy ő nagyon fontos láncszeme a társaságnak, úgyhogy azonnal használni is fogja, amint erre engedélyt kap.

Szintén kiszabadult a karanténból Josh Richardson, aki éppen Denverben volt "elzárva" tíz napig, most viszont már visszatérhetett Dallasba - Rick Carlisle, a Mavs vezetőedzője szerint viszont még nem tudni, hogy a játékos mikor kerülhet vissza újra a parkettre.

Ezen a szálon maradva: a Bostonnál Jayson Tatum továbbra is a protokoll alatt van, most még biztosan nem játszhat, Brad Stevens vezetőedző szerint legkorábban pénteken számíthatnak rá. A Philadelphiánál Seth Curry karanténja is a végéhez közelít, egyelőre nem kapott "out" besorolást a következő meccsre - a sérülés miatt hiányzó Joel Embiid viszont meggyógyult, ő elvileg ott lehet már a találkozón.

A koronavírus elleni védőltásról beszélt Adam Silver, az NBA komisszárja, aki szerint mégis csak be kellene oltani a játékosokat és felhasználni őket a vakcina "promózására", hogy az afroamerikai közösség ellenállását csökkentsék. Silver szerint a járvány nagyon érzékenyen érintette ezt a közösséget, most viszont mégis nagy az oltásellenesség a részükről, márpedig a pandémiás helyzetből csak akkor lehet kikeveredni, hogy mindenkit beoltanak - többen is javasolták, hogy híres afroamerikaiak beoltásával lehetne segíteni az ügyön, ezen gondolkodik az NBA is. Kareem Abdul-Jabbart például már beoltották és ő biztat is erre mindenkit.

A végére egy kis bulvár: Delonte West a The Athletic és az ESPN forrásai szerint is azon a drogelvonón dolgozik, ahol őt is kezelték. Mark Cuban a jelek szerint talpra állította a korábbi játékost, aki próbálja egyenesbe hozni az életét, Cuban révén ismét felvette a kapcsolatot az édesanyjával, most pedig munkát is kapott.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus