Hírmorzsák 2021-01-21 (12:00)

Elmarad a Bucks-Wizards meccs. Biztonsági őröket vezényelnek a pályára. Kyrie Irving és Kevin Durant szerint is szórakoztató lesz a Netsben játszaniuk. Marcus Smart és Joel Embiid üzent egymásnak, Brad Stevens szerint viszont fantasztikusan játszott a 76ers centere. Killian Hayes még legalább 8 hetet kihagy. Caris LeVert úgy gondolja, hogy az elcserélése megmentette őt.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy az NBA elhalasztotta a Portland Trail Blazers és a Memphis Grizzlies összecsapását, miután egy kontaktkutatás következtében a Grizzliesnek nem maradt 8 bevethető játékosa. Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, hogy a Milwaukee Bucks és a Washington Wizards péntek estére tervezett mérkőzését is halasztják, mivel a Wizardsnak még mindig csak 7 bevethető játékosa van. Bradley Beal a liga bejelentése előtt szólalt fel a halasztás mellett, mert úgy gondolja, hogy ennyi kihagyás után különösen sérülésveszélyes lett volna azoknak 0 edzéssel a hátuk mögött pályára lépni, akik csak a meccs előtt kerültek volna ki a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alól.

Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, hogy a liga már korábban limitálta azt, hogy a csapatok játékosai miként érintkezhetnek közvetlenül a meccsek előtt, illetve után, de többen is figyelmen kívül hagyták ezeket a szigorításokat, ezért az NBA újabb lépésekhez kénytelen folyamodni. Egy korábbi intézkedés alapján a játékosok csak könyök- és ökölpacsival köszönthetik egymást, a tenyeres pacsik, kézfogások és ölelések nem megengedettek, ahogyan a hosszabb beszélgetések sem. Arra kötelezik a játékosokat, hogy a mérkőzések előtti, illetve a félidei bemelegítések során maradjanak a saját térfelükön, és ennek a garantálásához a biztonsági szolgálat tagjait is levezénylik a pálya közepére.

Kyrie Irving visszatért a Brooklyn Nets csapatánál, és először lépett pályára James Harden érkezése óta. A Cleveland Cavaliers elleni vesztes találkozó után elmondta, hogy nagyon izgatott a jövőjük miatt, és biztosan lesznek nagyszerű estéik. Hálás azért, hogy azt a sportágat űzheti, amit szeret, és sosem veszi garantáltnak, hogy játszhat, most viszont nagyon szórakoztató volt Harden és Kevin Durant társaságában pályára lépni. Durant úgy érezte a meccs során, hogy összetartoznak ők hárman, tökéletes érzés volt Irving és Harden mellett játszani. Érzi, hogy nagyon szórakoztató lesz együtt játszani, annak ellenére is, hogy nehéz volt a kezdés, mert egy győzelem lett volna az igazán ideális. Steve Nash az utóbbi időszakban nem először emelte ki, hogy meg kell tanulniuk védekezniük is, mert nagyon támadó szellemű csapatuk van, de hátul is meg kell találniuk az összhangot.

Marcus Smart és Joel Embiid a sajtón keresztül üzent egymásnak a Boston Celtics és a Philadelphia 76ers összecsapása után. Smart elmondta, hogy úgy nehéz nyerniük, ha Embiid egyedül több büntetőt dobhat, mint ők csapatként, és mindig büntetőt kap arra, amikor nekik csak fent van a kezük, Embiid pedig elkezd hadonászni a levegőben, hogy megtalálja a kontaktot. A túloldalon hiába támadták a gyűrűt, és hiába volt rengeteg kontaktus, nem kapták meg a fújásokat. Smart azt is hozzátette, hogy amennyiben ő lenne ebben a cipőben, ő is ezt csinálná, folyton keresné a lehetőséget, hogy odaállhasson a büntetővonalra, mert úgy nem nehéz lendületbe jönni, ha valaki 21 büntetőt dobhat, és közben védekezésben azt csinálhat, amit akar.

Embiidnek a saját sajtótájékoztatója közben felhozták, hogy mit mondott róla Smart, és nem maradt adós a válasszal. Meglepődött, hogy pont Smart mondott ilyet, mert szerinte ismeri magát, és tudja, hogy ő is ugyanezt csinálja. Ha valaki ismeri a játékot, és figyelmesen megnézi a felvételeket, akkor az láthatja, hogy minden egyes alkalommal, amikor odaállhatott a büntetővonalra, valóban szabálytalankodtak ellene. Azt is kiemelte Embiid, hogy nem kapott meg minden fújást, többször is szabálytalankodtak ellene, például egyszer 3 perccel a vége előtt. Általában nagyon fizikálisan védekeznek rajta, ő viszont okosabb másoknál, és ezt ki is használja. Ha valaki felteszi a kezét, akkor abból előnyt fog kovácsolni és büntetőket fog kiharcolni, mivel jó büntetőző, és ezzel győzelemhez tudja segíteni a csapatát.

Brad Stevens a mérkőzés után elmondta, hogy meg kell nézniük a felvételeket, mit csinálhatnának jobban az egyes faultoknál, mert személyi hibák elkövetése nélkül kell hozniuk a legjobbjukat. Nehéz úgy nyerni, ha az ellenfél legjobbja 42 pontot szerez. Meg kell nézniük, hogy miben javulhatnak, mert nemcsak ponterős volt, hanem a duplázásokat is jól oldotta meg Embiid, amikből könnyű 3 pontokat kaptak többször is. Stevens szerint egyszerűen fantasztikusan játszott a 76ers centere.

A Detroit Pistons bejelentette, hogy újonc irányítójuk, Killian Hayes még legalább 8 hetet kihagy csípősérülés miatt. Műtétre nincs szüksége a játékosnak, pihentetésre viszont igen.

Caris LeVert megszólalt azzal kapcsolatban, hogy az elcserélésekor egy MRI vizsgálat kimutatott egy elváltozást a bal veséjén. Mint mindenki tudja, a csere előtt folyamatosan játszott, nem hagyott ki egy meccset sem, mivel nem voltak tünetei, maximálisan egészségesnek érezte magát. Most úgy gondolja, hogy az elcserélése megmentette őt hosszabb távon.

Sokkal többen nézték a TNT meccsközvetítéseit az idei Martin Luther King napon, mint egy évvel korábban, 31%-kal többen kapcsolódtak be a műsorba. A csatorna közvetítéseit átlagosan 1,7 millió néző követi, ami 21%-os emelkedést jelent ugyanennyi leadott meccs után, míg az MLK napon átlagosan 2,2 millióan követték, ahogy a Golden State Warriors legyőzi a Los Angeles Lakerst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus