Hírmorzsák 2021-01-27 (09:30)

Bradley Beal Michael Jordan nyomdokában. Austin Rivers történelmet írt. Újfent gyászol a liga, miután elhunyt Sekou Smith. Az NBPA egy limitált példányszámú Bryant mezt dobott piacra. Cserepletykák New Orleans és Detroit környékéről. Megműtötték Caris LeVertet. Négy hétre dőlt ki a Chicago magasembere.

Ezúttal is remek játékkal rukkolt ki Bradley Beal, bár a Washington ismét kikapott – ez alkalommal a Houston Rockets végezte ki őket egy a negyedik negyedbeli nagy hajrának köszönhetően. Beal 33 ponttal zárt, ezzel ő lett a liga történetének hatodik olyan játékosa, aki az adott idény első tizenkét meccsének mindegyikén eljutott legalább huszonöt pontig (mint ismert Beal egy mérkőzést már kihagyott ebben a szezonban). Rajta kívül ezt a bravúrt korábban csak Rick Barry, Elgin Baylor, Wilt Chamberlain, Michael Jordan és Jerry West tudta véghez vinni. Beal eddig karrierje legjobb szezonját játssza, 34,4 pontos átlagával vezeti a ligát, ellenben a Washington 3-11-es mérlegével jelenleg az NBA legrosszabb csapata.

Maradva Bealnél több helyen is újfent felerősödtek azok a mendemondák, miszerint a folyamatos vereségek miatt az All-Star játékos csalódott, frusztrált, változásokat szeretne. Ma, amikor már szemlátomást maguk az érintettek irányítják a jövőjüket, ez okot ad arra, hogy szárnyra kapjanak az olyan pletykák, miképp a hátvéd szeretne távozni a fővárosból. Néhány hete már a Miami Heat felmerült, mint esetleges cserecélpont, ám most a Philadelphia 76ers is szóba került, bár kérdéses, hogy ott mennyire borult fel az egyensúly Ben Simmons körül.

Austin Rivers történelmet írt a New York Utah elleni vendégjátéka alakalmával. Az ESPN információi szerint az elmúlt huszonöt év tekintetében Rivers lett az első olyan Knicks játékos, aki egyetlen félidő alatt 10/10-et dobott mezőnyből és ő az első, aki ezt 5/5 triplával tette. A tizenegy perc alatt berámolt 25 pontja is magáért beszél, bár kissé beárnyékolja a képet, hogy a második félidőben 0/4-el zárt, ráadásul végül még a meccset is elvesztették.

Újra gyászol az NBA. Negyvennyolc esztendős korában, a koronavírus szövődményei következtében elhunyt a média és a játékosok körében is méltán népszerű Sekou Smith, aki több mint húsz éve dolgozott a liga körül, az elmúlt években elsősorban az NBA TV elemző műsoraiban láthattunk. „Az NBA család elvesztette egy szeretett tagját. Sekou Smith több mint két évtizede volt a kosárlabda megszállottja, az elmúlt tizenegy évben a Turner Sport kötelékében mutatta meg kvalitásait, ahol televíziós-elemzőként, podcast-műsorvezetőként és újságíróként is találkozhattunk vele” - mondta Adam Silver a liga első embere.

Az NBA játékos-szakszervezete (NBPA) Kobe Bryant halálának első évfordulóján egy mindössze 450 darabos, egyedi mezkollekcióval tiszteleg a sportág legendája előtt. A szerelés a Lakers mindhárom színösszeállításában elérhető – arról nem szól a fáma, hogy milyen darabszámeloszlásban –, különlegessége, hogy az elejére a 8-as, míg a hátuljára a 24-es szám került. A liga nem felejti el azt, amit Kobe adott neki, így feladatunk, hogy tovább erősítsük az örökségét. Reméljük, hogy ez a mez az egység és az elkötelezettség szimbólumává válik” - szólt az NBPA sajtóközleménye.

Az elmúlt néhány napban rengeteg cserepletyka kapott szárnyra, melyek közül leginkább a New Orleans került a címlapokra. A hírek szerint a Pelicans szabadulna Lonzo Ball és JJ Redick duójától, utóbbi esetében már egykori klubja a Philadelphia illetve Brooklyn is felmerült, mint lehetséges célállomás. Ball második szezonját tölti Louisianában, a szezon végén korlátozott szabadügynök lesz, míg Redick egy kétéves, 26,5 millió dolláros szerződéssel bír. A két spíler elcserélése lehetőséget adna a szakmai vezetésnek arra, hogy több játékidőt biztosítson Nickel Alexander-Walker és Kira Lewis számára. A legfrissebbek szerint már a Golden State Warriors is bejelentkezett, akik Kelly Oubre Jr.-t passzolnák el délre.

Maradva az esetleges csereügyleteknél, a hírek szerint elég sokat csörög a telefon Detroitban is, a Los Angeles Clippers és a New York is szeretné ugyanis magához édesgetni Derrick Rose-t. Az egykori MVP szerződése lejár az év végén. Sajtóértesülések szerint leginkább a Knicks próbálkozik, ami érthető is, hisz Tom Thibodaeu vezetőedző korábban már Chicagóban és Minnestotában is dolgozott együtt a hátvéddel.

Mint arról korábban már beszámoltunk, miután Caris LeVert megérkezett Indianapolisba, a kötelező orvosi vizsgálatok során egy kitüremkedést találtak a bal veséjén. Sokáig nem említették nevén a dolgot, ám a minap a kosarast megműtötték, az operációt végző Dr. Jason Sprunger pedig már vesesejtes karcinómaként utalt a problémára, amely a leggyakoribb vesedaganat. Szerencsére még korai stádiumban fedezték fel az elváltozást, így a Pacers hivatalosan is megerősítette, hogy további kezelésekre vélhetően nem lesz szükség, játékosuk hamarosan teljesen felépül, ám egyelőre a pályára lépésének dátuma nem ismert.

A végére pedig egy sajnálatos sérülés. A Chicago legalább négy hétre elvesztette egyik kulcsfontosságú magasemberét, Wendell Carter Jr.-t, aki súlyos quadricep zúzódást szenvedett. Carter ebben a szezonban 26,9 játékperc alatt 12,8 pontot és 8 lepattanót átlagol a Bulls színeiben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus