Hírmorzsák 2021-02-01 (11:00)

Marcus Smart 2-3 hetet hagyhat ki. Anthony Davis és LeBron James ma esti játéka is kérdéses. A Magic megkapta a DPE-t Markelle Fultz sérülése miatt. Matisse Thybulle szerint nagy győzelmet arattak Joel Embiid nélkül. Will Barton arra biztatta Nikola Jokicsot, hogy szerezzen 50 pontot. Kyrie Irving úgy gondolja, hogy egy botot sem tudott volna levédeni. JJ Redick iránt a 76ers, a Nets és a Celtics is érdeklődhet. Dennis Smith Jr. menne a G Liga buborékjába. Immanuel Quickley szerepét nem az határozza meg, hogy csak csere.

Megvan a diagnózis Marcus Smart sérülésénél, meghúzódott a vádlija a Los Angeles Lakers elleni összecsapáson. A Boston Celtics kommunikációja szerint 2-3 hetet hagyhat ki emiatt játékosuk, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) arról számolt be, hogy a csapatnál valójában ettől optimistábbak a sérülést illetően, és azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy inkább csak 1-2 hetet kell az oldalvonal mellett töltenie Smartnak.

Ma hajnalban két sérülés is történt, a Denver Nuggetsnél Gary Harrisnek a bal oldali közelítő izma sérült meg, míg Aaron Gordon bokasérülés miatt volt kénytelen idő előtt kiszállni az Orlando Magic meccséből. Egyelőre egyik játékos esetében sincs információ arról, hogy kell-e mérkőzést kihagyniuk az egészségühyi problémájuk miatt.

Szintén a sérülésekhez tartozik, hogy a Los Angeles Lakers hivatalos tájékoztatása alapján Anthony Davis és LeBron James játéka is kérdéses a ma esti, Atlanta Hawks elleni mérkőzésen. Davis a jobb térdével, James a bal bokájával bajlódik.

Ugyanehhez a témakörhöz tartozik még, hogy az Orlando Magic megkapta a Disabled Player Exceptiont a ligától Markelle Fultz sérülése miatt, 6,1 millió dollárt költhetnek az irányító idei pótlására. A DPE április 19-ig felhasználható.

A Philadelphia 76ers először nyert mérkőzést Joel Embiid nélkül, és ezzel kapcsolatban az Indiana Pacers elleni találkozó után Matisse Thybulle osztotta meg a gondolatait. Több okból kifolyólag is nagyon nagy győzelmet arattak, mivel hátrányból jöttek vissza, idegenben játszottak, illetve Embiid sem volt, így pedig nagyon sok mindennek össze kellett állnia náluk. Mindannyian örülnek a győzelemnek, mert tudják, hogy milyen érzés lett volna, amennyiben kikapnak.

Megszakadt a Utah Jazz 11 meccses győzelmi sorozata, miután Nikola Jokics 47 pontos teljesítményével győzelemre vezette ellenük a Denver Nuggets csapatát. A mérkőzés után Will Barton elmesélte, hogy a 4. negyedben folyamatosan biztatta csapattársát, hogy ne álljon meg addig, amíg el nem éri az 50 pontot, de mindenki tudja, hogy Jokics milyen, őt nem érdeklik az ilyesmik. A szerb center annyit tett ehhez hozzá, hogy remélhetőleg akkor be tud majd találni, amikor igazán fontos, de ez csak egy játék. A legfontosabb, hogy megnyerték a mérkőzést, és annyi pontot fog szerezni, amennyi szükséges ahhoz, hogy nyerjenek.

A Brooklyn Nets kikapott a Washington Wizards ellen, ami után Kyrie Irving arról beszélt, hogy a kezükben volt a meccs, meg kellett volna nyerniük. Most bele kell nézniük a tükörbe, fel kell ismerniük, hogy miben javulhatnának egyénileg, illetve csapatként, különösen erőbedobás terén. Ezen a meccsen egy botot sem tudott volna levédeni, azok a srácok őt támadták, és ez frusztrálja. Steve Nash annyit tett hozzá, hogy amikor 149 pontot enged valaki, akkor legalább 50 védekező pozíció során követ el minimum egy hibát. Nekik nem is kellett volna ilyen helyzetbe kerülniük, mert jelentős előnyük volt, de meccsben hagyták az ellenfelüket, a Wizards önbizalma pedig nőtt. Riválisuk kétségbeesetten üldözte a győzelmet, és ők megadták nekik az esélyt erre.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets, valamint a Boston Celtics is potenciális cserepartnere lehet a New Orleans Pelicansnak JJ Redickért. A játékos szívesen visszatérne az ország északkeletei részébe, miután a családja jelenleg Brooklynban tartózkodik. Charania információ alapján nincs egyelőre csere a láthatáron, senkivel sem áll közel a megegyezéshez a Pelicans.

Dennis Smith Jr. engedélyt kért arra, hogy csatlakozhasson a New York Knicks G Ligás csapatának a keretéhez, szeretne részt venni a fejlesztőliga buborékjában a Westchester Knicks színeiben. Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint a mindössze 3 meccsen pályára lépő játékos megkapja erre az engedélyt, minden bizonnyal csatlakozhat a Westchester Knicks keretéhez.

Dennis Smith Jr. jelenleg többek között Immanuel Quickley nagyszerű teljesítménye miatt sem tud játéklehetőséghez jutni, és az ő szerepéről nyilatkozott Tom Thibodeau még a Cleveland Cavaliers elleni győzelmük után. Számára nem lényeges, hogy egy játékosa kezdő vagy csereként száll be, mindig a lehető legjobb ötösöket keresik a mérkőzések alatt. Quickley jelentős szerepet tölt be a csapatukban, annak ellenére is, hogy nem kezdő, de nemcsak rá van szükségük, hanem a többiekre is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus