Hírmorzsák 2021-02-05 (10:30)

Egyezségre jutott az NBA és az NBPA az idei All-Star-gála kapcsán. Dolgoznak az Egészségügyi és Biztonsági Protokoll ezen időszakra vonatkozó részletein. Egyelőre nem tudható, hogy a beválasztottak számára kötelező lesz-e a részvétel. De'Aaron Fox hülyeségnek tartja, hogy megrendezik a mérkőzést. Kevin Durant kapta eddig a legtöbb szavazatot. Súlyosnak tűnik Christian Wood sérülése. Joel Embiid ellenben megúszta az Enes Kanterrel való ütközést. A visszavonuláson gondolkodik Matthew Dellavedova.

 

Ahogyan arról korábban már többször is beszámoltunk, hetek óta folytak a tárgyalások, hogy megrendezhető-e az idei All-Star-gála főmérkőzése, esetleg a zsákoló és a három pontos dobó versenye. Nos az NBA és a játékos-szakszervezet az NBPA egyességre jutott, így jelen állás szerint március 7-én Atlantában kerül sor az eseményre, amelyet természetesen ebben az évben is összekapcsolnak egy nívós társadalmi szerepvállalással. A hivatalos bejelentés február 10-e környékére várható, hisz a ligának még véglegesítenie kell az Egészségügyi és Biztonsági Protokoll azon részleteit, amelyek az All-Star mérkőzés résztvevőire vonatkoznak.

Ehhez kapcsolódó jogos felvetés, hogy mi lesz a bajnokság többi érintettjével, akik március 5-e és 10-e között szabadságot kapnak, s mivel az Amerikai Egyesült Államokon belül szabad az utazás, így akár célba vehetik egy kis kikapcsolódás gyanánt Hawaii, a Virgin-szigetek vagy Puerto Rico strandjait is. A ligához közeli források szerint ez aggodalomra ad okot, mivel a tesztelésekre és karanténokra vonatkozó szövetségi és állami előírások nem egységesek, így joggal tartanak attól, hogy fennáll a megfertőződés esélye vagy, hogy nem érnek vissza időben a csapataikhoz.

Továbbra is maradva az All-Star-gálánál felmerült annak a kérdése is, hogy a korábbi évekkel ellentétben, a koronavírus-helyzet okozta problémák miatt vajon kötelező lesz-e a részvétel, bár a liga bízik benne, hogy a lehető legtöbben élni akarnak majd a lehetőséggel. Természetesen mint mindig, így ebben az idényben is jelentős pénzügyi bevételt generál a rendezvény, amelyből 50-50 %-os arányban részesedik az NBA és az NBPA – kérdés, hogy ebből ki és mennyit ajánl fel jótékonysági célokra.

A játékosok közül elsőként a Sacramento kiválósága De'Aaron Fox szólalt meg a gála kapcsán, amelyet egyenesen hülyeségnek nevezett. „Amennyiben őszintén akarok válaszolni, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy hülyeség. Nyilvánvaló, hogy csupán pénzügyi megfontolásból akarják tető alá hozni az eseményt. Maszkot kell viselnünk szinte mindenhol, a COVID-19 problémája rányomja a bélyegét az életünkre, ha ezt nézzük, akkor még is mi értelme megrendezni az All-Star-gálát?” - vélekedett Fox, aki azt is hozzátette, hogy ha beválasztják, akkor játszani fog, hisz egyelőre ő úgy tudja, hogy amennyiben lemondja a részvételt, az komoly pénzbírsággal jár.

Január 28-án elindult a szurkolói All-Star szavazás is, a rajongók egészen február 16-ig voksolhatnak, bár amennyiben végül még sem lesz meccs, a kiválasztott játékosok ugyanúgy All-Starnak minősülnek majd, mintha megrendezték volna az összecsapást. Ezzel kapcsolatban napvilágot láttak az első részeredmények, eleddig Kevin Durant (Brooklyn Nets) vezet 2 302 705 vokssal, őt LeBron James (Los Angeles Lakers) követi 2 288 676 szavazattal, míg a harmadik Stephen Curry (Golden State Warriors), rá 2 113 178-an kattintottak.

Sajnos a mögöttünk hagyott játéknap során sem maradtunk sérülés nélkül. A Houston kiválósága Christian Wood a Memphis elleni összecsapás harmadik játékrészében szenvedett bokasérülést, melyet követően kerekesszékben volt kénytelen elhagyni a játékteret. A texasi klubnál a legrosszabbtól tartanak, mivel Wood már az idény elején is kénytelen volt mérkőzéseket kihagyni, ugyanezen bokája problémái miatt, ráadásul Stephen Silas vezetőedző is úgy nyilatkozott a lefújást követően, hogy nem nézett ki túlságosan jól a játékosa lába.

Joel Embiid térde ellenben úgy tűnik rendben van, a Philadelphia MVP-jelölt magasembere a Portland elleni parolán Enes Kanterrel ütközött, minek után a térdéhez kapott, majd az öltözőbe vonult. Bár később visszatért a parkettre, szemmel láthatóan próbálta kímélni a lábát, ennek kapcsán pedig rögvest az újságírók kereszttüzébe került. „Nagyon aggódtam az ütközést követően, de amikor visszatértem és terhelni kezdtem a térdem, szerencsére egyre jobban éreztem magam. Meglátjuk, hogy miként kelek majd fel holnap reggel” - mondta a mérkőzés után Embiid.

A visszavonuláson gondolkodik Matthew Dellavedova. A Cleveland irányítója hónapok óta egy korábbi agyrázkódásának következményeivel küzd, amely a legújabb információk szerint arra késztetheti, hogy felhagyjon a pályafutásával. A kiváló védőmunkájáról híres ausztrál hátvéd szeretne ugyan visszatérni, és ezért mindent meg is tesz, ám állapota nem javul, sőt egyes információk szerint inkább csak romlik, folyamatosan fejfájásra panaszkodik. Az ohiói klubnál kivárnak, a legközelebbi tüzetes orvosi kivizsgálásra a március eleji All-Star szünetben kerülhet sor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus