Hírmorzsák 2021-02-06 (10:45)

LeBron James sem tartja jó ötletnek az All-Star mérkőzés megrendezését. Steve Nash ellenben védelmébe vette a liga vezetőségét. Több mint tíz százalékkal növekedett a Brooklyn meccseinek a nézettsége, amióta James Harden a csapatba igazolt. A játékostársak sem értették, hogy mi történik Kevin Duranttel a Toronto elleni meccs során. Paul George sérülés miatt nem lépett pályára a Boston ellenében. LaMelo Ball újra történelmet írt Charlotte-ban, eközben Zion Williamson New Orleansban került be az almanachokba. A koronavírus elleni védőoltás fontosságáért kampányol az NBA.

Mint arról már beszámoltunk az NBA és a játékos-szakszervezet az NBPA egyességre jutott, így jelen állás szerint március 7-én Atlantában kerül sor az idei All-Star-gála főmeccsére, amelyet természetesen ebben az évben is összekapcsolnak egy nívós társadalmi szerepvállalással. A hivatalos bejelentés február 10-e környékére várható, hisz a ligának még véglegesítenie kell az egészségügyi és biztonsági protokoll azon részleteit, amelyek a résztvevőkre vonatkoznak. A játékosok közül elsőként a Sacramento kiválósága De'Aaron Fox szólalt meg a gála kapcsán, amelyet egyenesen hülyeségnek nevezett, ám nem sokkal később LeBron James is nemtetszésének adott hangot. A Lakers négyszeres bajnok kosarasa úgy fogalmazott, hogy nulla energiával és nulla izgalommal várja a mérkőzést, sőt igazából nem is érti, hogy a liga miért rendezi azt meg, ez lényegében egy arcon csapás a játékosok felé. Természetesen nem sokkal később többen is James oldalára által, többek között Giannis Antetokounmpo és Carmelo Anthony is hasonlóképpen vélekedett.

Ezzel szemben a Brooklyn vezetőedzője Steve Nash védelmébe vette a ligát, szerinte az illetékesek minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy biztonságosan megrendezhető legyen az este, melynek keretében jelen állás szerint, a zsákoló és a három pontos dobó versenyre is sor kerülhet. Egyúttal hozzátette, hogy megérti Fox és James álláspontját, hisz a fokozott ütemterv miatt ebben a periódusban nagyobb szükségük lenne a pihenésre illetve a családjuk társaságára.

További érdekesség New Yorkból, hogy amióta James Harden Brooklynba került, mintegy tíz százalékkal növekedett a Nets mérkőzéseinek átlagnézőszáma a helyi Yes televíziós csatornán, miközben a városi rivális fellépéseit, az eddig megszokottakhoz képest tizenhárom százalékkal kevesebben követik. A Brooklyn összecsapásaira átlag 122 000-en, míg a Knicks meccseire 111 000-en kíváncsiak.

Maradva a Netsnél, külön is beszámoltunk róla, hogy Kevin Durantnek a Toronto elleni mérkőzés során el kellett hagynia a játékteret, majd a protokollnak megfelelően a csarnokot is, miután kiderült, hogy az egyik ismerőse pozitív koronavírus tesztet produkált. A lefújást követően James Harden mondta el a véleményét az esetről. „Amikor egy csapatnak a legjobb játékosa nélkül kell játszania az mindig nehéz, pláne úgy, hogy az egészségvédelmi és biztonsági protokoll miatt nem léphet pályára és ezt csak néhány perccel a feldobás előtt közlik veled, miután együtt ültetek az öltözőben, majd együtt is melegítettetek be. Frusztráló volt a szituáció, nem is igazán értettük, hogy mi történik, aztán Kevin egyszer csak pályára lépett, majd nem sokkal később ismét el kellett hagynia a játékteret” - így Harden a lefújást követően.

A legutóbbi játéknap során Paul George neve is a hírek középpontjába került, akit mindössze a Boston elleni parola előtt két órával tettek sérült listára. A Clippers 17-6-os mérleggel fogadta a Celtics csapatát, amely mérkőzést végül 119-115 arányban el is veszítettek. Sokáig a Los Angeles-iek vezetőedzője Tyronn Lue sem tudott érdemleges magyarázattal szolgálni, a pletykák szerint játékosa a jobb lábújával bajlódik, valamiféle csontproblémát diagnosztizáltak nála, így az sem kizárható, hogy nem csupán egyetlen kihagyott mérkőzésről lesz szó.

LaMelo Ball újfent történelmet írt Charlotte-ban, ő lett ugyanis a franchise fennállásának legfiatalabb játékosa, aki legalább harminc pontig jutott egy mérkőzésen. A Utah elleni parolán 34 pont került a neve mellé, amit 14/27-es dobásmutatóval hozott össze, ezzel a Hornets almanachjait tekintve olyan nevek mellé került, mint Alonzo Mourning, Larry Johnson és Rex Chapman.

A New Orleans Pelicans magasembere Zion Williamson is mérföldkőhöz érkezett, az Indiana Pacers ellenében ugyanis megszerezte pályafutása ezredik pontját, amelyhez mindössze negyvennégy mérkőzésre volt szüksége – ugyancsak negyvennégy meccs kellett ehhez Blake Griffinnek -, így gyorsabban érte el ezt a számot, mint Allen Iverson, Joel Embiid vagy éppen LeBron James. Nála csak Shaquille O'Neal jutott el fürgébben ezer pontig, de ha azt nézzük, hogy újonc szezonjában Williamson sérülése miatt sokáig perclimited volt, így vélhetően sokkal hamarabb is elérhette volna ezt a bűvös határt.

A koronavírus elleni védőoltás fontosságát taglalta még január közepén Adam Silver, az NBA komisszárja, aki szeretné felhasználni arra a játékosokat, hogy csökkentsék az afroamerikai közösség oltásellenességét. Az NBA hamarosan online egészségügyi egyeztetésekbe kezd, melynek első körében orvosokkal tárgyalnak, majd Dr. Leroy Smith a liga egészségügyi alelnöke, február 19-ig mind a harminc csapattal felveszi a kapcsolatot. A játékosok is eléggé szkeptikusok, egy felmérés alapján jelen pillanatban ugyanis csak kevesebb mint ötven százalékuk élne az oltás lehetőségével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus