Kevin Durantnek mérkőzés közben kellett elhagynia a brooklyni csarnokot

Egészen abszurd jelenetek zajlottak le a Brooklyn-Toronto mérkőzés során, a hazaiak sztárjának a meccs közben kellett elhagynia előbb a játékteret, majd a csarnokot is, miután kiderült, hogy az egyik ismerőse pozitív koronavírus tesztet produkált.

Már a feldobást megelőzően is kérdően nézhettek a Nets szimpatizánsai, ugyanis Kevin Durant nem volt ott a kezdőcsapatban. Aztán 4 perc 13 másodperccel az első játékrész vége előtt pályára került. Bő tizenkilenc percnyi játék alatt 8 pont, 6 lepattanó és 5 gólpassz került a neve mellé, ám szemlátomást valahol máshol jártak a gondolatai, mezőnyből magához képest gyatrán dobott – mindössze 3/8 került a statisztikai lapjára. Aztán egyszer csak időt kértek a hazaiak, Durantnek pedig szóltak, hogy számára itt ért véget a mérkőzés, ugyanis az ismerőse újabb tesztje pozitív eredményt hozott. Ezt szemlátomást csalódottan vette tudomásul, a fejét ingatva előbb az öltözőbe vonult, majd a protokollnak megfelelően a csarnokot is elhagyta.

Durantet nem engedtük pályára lépni, miután az egyik ismerőse kétes teszteredményét vizsgálták felül. A liga egészségvédelmi és biztonsági szabályzata alapján nem követelhetjük azonban meg, egy játékos karanténba helyezését sem, amíg a szoros kontakt, megerősített, pozitív tesztet nem produkál” - szól a liga hivatalos sajtóközleménye.

Nem sokkal később Durant több közösségi média felületen is publikált, ahol élesen kritizálta a ligát: „Yo NBA, a rajongók nem buták, nem tévesztheted meg őket, ezzel a **** PR taktikával” - írta Durant, aki tavaly márciusban már átesett a koronavírus betegségen, sőt sajtóinformációk szerint szervezete továbbra is antitesteket termel, ráadásul a meccset megelőző huszonnégy órában, három negatív tesztet adott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus