Hírmorzsák 2021-02-09 (10:30)

Steph Curry nem fog 40 perceket játszani. LeBron James a jövőjéről beszélt. Lauri Markkanen 2-4 hetet kihagy. Karl-Anthony Towns közel a visszatéréshez. Giannis Antetokounmpo és De’Aaron Fox az elmúlt hét legjobbja keleten és nyugaton. Távozik a Pacers edzői stábjából Bill Bayno. Noah Vonleh a Netsnél folytatja. Több csapat is érdeklődött Derrick Rose iránt, hasonló lehet a helyzet Austin Rivers esetében. Pletykák a Raptors háza tájáról.

Steve Kerr a ma hajnali, San Antonio Spurs ellen elszenvedett vereség után arról beszélt, hogy Steph Curry nem fog csak azért több percet átlagolni, hogy győzelmeket hajkurásszanak ebben a szezonban. Hosszabb távon gondolkodik, nem érdekük, hogy ebben a nehéz, koronavírussal is bonyolított szezonban leharcolják játékosukat. Azt akarják a csapatnál, hogy még hosszú éveken át képes legyen magas szinten játszani, ezért igyekeznek 34-35 perc körül tartani a játékidejét, nem fog meccsenként 40 percet átlagolni. Curry szívesen töltene több időt a pályán, ezt nem egyszer tudomására is adta Kerrnek, de megérti, hogy edzője miért gondolkodik így.

Szintén a Golden State Warriors ma hajnali meccséhez tartozik, hogy a mérkőzés első félidejében kiment Curry bokája, de tudta folytatni a játékot, és elmondása szerint is jól van. Azt is hozzátette, hogy a vereség frusztrálja, és nem akarja, hogy hozzászokjanak ahhoz az érzéshez, hogy milyen kikapni. Mostanában a legtöbb meccsükön jól játszanak, de számtalan okból kifolyólag mégsem tudnak mindig nyerni. Nincs abban semmi titok, hogy ez frusztrálja őket, senki sem szeret vesztesen lesétálni a pályáról.

LeBron Jamest arról kérdezték, befolyásolja-e bármiben is a pályafutását, hogy Tom Brady 43 évesen is milyen sikeres. Inspirálónak találja, hogy ilyen idősen is nyerni tud Brady, de ez nem lesz hatással arra, hogy ő meddig fog játszani. Egyelőre fogalma sincs erről, nem jelölt ki egy évet, ami után befejezi. Azt sem tudja, hogy mennyit tud adni a sportágnak, de az úgyis jelzi majd neki, hogy eljött az idő, és akkor fog elgondolkodni a befejezésen. Azt sem tudja biztosan, hogy mi lesz a 2022/23-as idény után, amikor lejár a jelenlegi szerződése. Sosem vette készpénznek, hogy a következő szezonban is játszhat majd, de mindig próbálja megfelelő mentális és fizikális állapotba hozni magát ahhoz, hogy tudjon kosarazni. Amikor lejár a szerződése, túl lesz a 20. szezonján, és ekkor fejezi be a legidősebb fia is a középiskolát. Sok lehetőség áll majd akkor előtte, dönthet úgy, hogy a családjával tölt több időt, esetleg a fia mellett lesz többet, de úgy is, hogy folytatja a pályafutását.

A Chicago Bulls magasembere, Lauri Markkanen még pénteken szenvedett vállsérülést az Orlando Magic elleni vereség alkalmával, és az MRI eredményei alapján 2-4 hetes kihagyás vár rá.

Karl-Anthony Towns egyre közelebb a visszatéréshez, miután 3 éttel ezelőtt koronavírusos lett. A játékos elutazott a Minnesota Timberwolves idegenbeli túrájára, és a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni mérkőzés előtt a pályára lépési státusza is feljavult biztos nem játszikról kétségesre, de végül nem lépett pályára. A csapat egészségügyi stábja folyamatosan vizsgálja, hogy milyen hatással lenne rá a meccsterhelés, különösen a tüdejére.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Giannis Antetokounmpo, nyugaton De’Aaron Fox diadalmaskodott. Antetokounmpo 24 ponttal, 10,3 lepattanóval és 6,3 gólpasszal segítette 4-0-s mérleghez a Milwaukee Buckst, míg Fox 31 pontot és 8,8 gólpasszt átlagolva teljesített ugyanilyen hetet a Sacramento Kings csapatával.

Önszántából távozik az Indiana Pacers edzői stábjából Bill Bayno, mégpedig a mentális egészségére hivatkozva. A tréner 2016-ban került a Pacershez, majd azt követően is az edzői stáb tagja maradt, hogy távozott Nate McMillan, viszont az elmúlt 2 hétben már nem volt a csapat mellett, a napokban pedig az elválás részleteiről is megegyeztek a felek. Bayno úgy érezte, hogy el kell távolodnia attól a nyomástól és munkamennyiségtől, ami az NBA-ben nehezedik rá, különösen azok után, hogy 2019-ben az édesapját veszítette el, majd 2020 áprilisában édesanyját is legyűrte a rák, és mellettük több közeli barátját is elveszítette a koronavírus következtében.

Tovább folytatja a keretmélyítést a Brooklyn Nets, Norvel Pelle és Iman Shumpert után Noah Vonleh is csatlakozik a csapathoz. Vonleh az előző idényben 36 meccsen lépett pályára a Minnesota Timberwolves és a Denver Nuggets színeiben.

Vincent Goodwill (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Detroit Pistonsnál a Miami Heat, a Los Angeles Clippers, a Milwaukee Bucks és a Brooklyn Nets is érdeklődött Derrick Rose iránt, mielőtt a New York Knicks csapatához cserélték volna. Ennek a cserének köszönhetően Austin Rivers könnyedén létszámfelettivé válhat, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján a bajnoki címre hajtó csapatok közül többen is bejelentkezhetnek érte a március 25-i cserehatáridő előtt.

Két pletyka is szárnyra kelt a Toronto Raptors háza táján. Kevin O’Connor (The Ringer) szerint a cserehatáridő előtt bejelentkezhetnek a Cleveland Cavaliersnél Andre Drummondért. A nem túl megbízható forrásnak számító Bleacher Report egyik újságírója, Jake Fischer pedig arról számolt be, hogy a csapatnál többen is úgy gondolják, hogy Kyle Lowry elcserélése lenne a megfelelő következő lépés számukra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus