Hírmorzsák 2021-02-10 (10:45)

Nem a technika meghibásodása, hanem a pilóta hibája okozta Kobe Bryant helikopter-balesetét. Kyrie Irving csalódottságának adott hangot a Nets újabb veresége után. Derrick Rose „ismét” bemutatkozott a Knicksben. LeBron Jamest újfent karrierje lezárásának mikéntjéről kérdezték. Mintegy harmincmillió dollártól esne el a TNT televíziós társaság, amennyiben mégsem rendeznék meg az All-Star mérkőzést. Malik Beasley-t 120 nap házi őrizetre ítélték. A Dallas lehet a liga első olyan csapata, amely nem játssza le a himnuszt a hazai mérkőzései előtt. Paul George lábujja nem javul, további meccseket kénytelen kihagyni.

Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet legújabb vizsgálata szerint nem technikai probléma, hanem a pilóta, Ara Zobayan hibája okozta 2020 januárjában, a Kobe Bryant és lánya valamint hat másik utas halálát követelő helikopter-balesetet. A nyomozó testület arra a megállapításra jutott, hogy a képzett, és elismert szakember, mintegy 1200 méterre emelte fel a Sikorsky S-76-os gépét, hogy a sűrű ködből kikecmeregve, a felhők fölé jusson. Sajnos amennyiben a pilóták nem látják az eget vagy a tájat, akkor a műszereik adatai ellenére is képtelenek pontosan értelmezni a tényleges sebességüket és helyzetüket. A leirat konkrétan úgy fogalmaz, hogy amikor beszólt az irányítóközponthoz, hogy emelkednek, a valóságban már süllyedt a gép, amely nem sokkal később egy hegyoldalnak csapódott.

Kyrie Irving csalódottságának adott hangot, miután a Brooklyn fájó vereséget szenvedett a Detroit Pistons otthonában, ráadásul ez zsinórban már a harmadik fiaskója volt a New York-iaknak. Az elmúlt időszakot tekintve túlságosan is átlagos teljesítményt nyújtunk és ez nem túl biztató. Megvan bennünk minden ahhoz, hogy amikor parkettre lépünk domináljunk az ellenfelünkkel szemben. Csak be kell fordulnunk abba a bizonyos utcába, de egyelőre ezt még valamiért nem tettük meg” - mondta a lefújást követően Irving.

A Miami Heat otthonában léphetett „újfent” New York mezben parkettre Derrick Rose, aki Dennis Smith Jr.-ért és egy 2021-es második körös draftcetliért költözhetett vissza a „Nagy Almába”. A Knicks ugyan kikapott, ám az egykori MVP elfogadható teljesítményt nyújtott, 20 perc alatt 14 ponttal zárt. „Amikor eldöntöttem, hogy elhagyom Detroitot, egyértelmű volt számomra, hogy ismét Tom Thibodeau mester kezei alatt akarok játszani. Mindig van hová fejlődni, én pedig azért érkeztem, hogy segíthessem a fiatalokat. A célunk egyértelmű, javulni szeretnénk és mérkőzéseket nyerni” - így Rose, aki több alakalommal is együtt volt fent Immanuel Quickleyvel a pályán, s szemlátomást ez működőképesnek tűnt.

Tom Brady inspiráló teljesítménnyel szerezte meg pályafutása hetedik Super Bowl győzelmét, melyet követően LeBron Jamest ismét arról faggatták, hogy ő miként tervezi karrierje lezárását – holott köztudott, hogy az a terve, hogy legalább egy szezont együtt játszhasson fiával, Bronnyval. „Nagyszerű volt látni azt, hogy Tom egy újabb bajnoki címet szerez, de az ő sikerei nem feltétlenül informatívak az én szempontomból, hisz két különböző sportágról és két különböző szerepkörről van szó. Nem tudom, hogy mennyit fogok még játszani, s bár vannak ugyan terveim, de maga a játék fogja tudatni velem azt, hogy mikor elég. Nem titok, hogy amikor szabadügynökké válok, a legidősebb fiamnak lehetősége lesz a ligába kerülni. Meglátjuk, hogy miként alakulnak addig a dolgaink” - nyilatkozta a Lakers négyszeres bajnok kosárlabdázója az ESPN megkeresésére.

Érdekes dolgok láttak napvilágot az All-Star gálát érintően - mint arról már beszámoltunk az NBA és a játékos-szakszervezet az NBPA egyességre jutott, így jelen állás szerint március 7-én Atlantában kerül sor az idei főmeccsre, melynek megrendezése számos játékos nemtetszését váltotta ki. A The Athletic egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte, hogy a TNT televíziós csatorna mintegy harmincmillió dolláros reklámbevételtől esne el, amennyiben mégsem szerveznék meg az összecsapást. Érthetőbben fogalmazva, amennyiben nincs All-Star meccs, abban az esetben a liga jogdíjai is csökkenek, még akkor is, ha a csatornát működtető Turner Broadcasting System az NBA egyik legfőbb partnere.

A Minnesota kiválóságára Malik Beasley-re 120 nap házi őrizet vár, miután elítélték erőszakos fenyegetésért. A játékos ellen az ügyészség több vádpontot is felhozott, ám mivel vádalkura került sor, így kábítószer birtoklás miatt végül nem kapott megrovást. A rendőrség közleménye szerint Beasley 2020 szeptemberében a háza előtt fegyverrel a kezében lépett oda egy autóhoz, melynek csövével bekopogtatott a gépjármű ablakán. Arról nem szólnak a hírek, hogy a kosaras rendelkezett-e fegyverviselési engedéllyel. Beasley ügyvédje Steven Haney közbenjárásával a házi őrizetet csak a szezon befejezését követően kell megkezdenie.

A Dallas lehet a liga első olyan csapata, amely nem játssza le az amerikai himnuszt a hazai mérkőzései előtt, erősítette meg a hírt Marc Cuban a The Athletic megkeresésére. Az NBA állásfoglalása alapján erre lehetősége van a kluboknak. A Mavericks tulajdonosa ugyan beszélt Tim Cato újságíróval, ám nem volt hajlandó megindokolni a döntés miértjét.

Február 5-én a Boston elleni parola előtt két órával került sérült listára Paul George, aki továbbra is a jobb lábujjával bajlódik, valamiféle csontproblémát diagnosztizáltak nála, melynek okán megduzzadt a lába. A Clippers vezetőedzője Tyronn Lue a minap megerősítette, hogy All-Star játékosa a Minnesota és a Chicago ellenében sem lesz bevethető, így minimum további két meccs kihagyás vár rá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus