Hírmorzsák 2021-02-12 (10:00)

Steph Curryt a társak, az edzője és Steve Clifford is MVP-esélyesnek tartja. James Wiseman nem gyógyul, még legalább egy hetet kihagy, Kevon Looney viszont hamarosan visszatérhet. Anthony Davisnek fáj az Achillese, egyelőre nem tud játszani és óvatosan kezelik a sérülését. Frank Vogel szerint a Lakers fáradt, úgyhogy egy kis frissítés után megpróbálnak javulni. Zach LaVine jövőjén gondolkodnak Chicagóban. Trae Young kiakadása egy 20 ezer dolláros büntetést ért, a liga szerint Cauley-Stein adott egy zárást, ennyi történt. Bradley Bealt pihentetik. A Raptors marad Tampában a szezon végéig. 

Szenzációs formában van Steph Curry, a Golden State Warriors vezére, aki tavaly gyakorlatilag a teljes szezont kiülte, így elég régen láttunk tőle hasonlót, mint mostanában. A ma hajnali, Orlando Magic elleni 40 pontos, 10 triplás teljesítménye után többen is kimondták, hogy ha a GSW olyan mérleggel rendelkezne, akkor Curry legit MVP-esélyes lenne, sőt, Steve Kerr vezetőedző azt kérdezte, hogy "mégis hogyan lehetne kihagyni az esélyesek közül?" így is, most, amikor csak a nyolcadik helyen állnak? Curryvel kapcsolatban a társak is fejcsóválva nyilatkoztak, Juan Toscano-Anderson szerint az irányító "videójáték-szerű" dolgokra képes, a kispad folyamatosan nevet rajta, hogy hogyan bolondítja a védőket és rendszeresen elhangzik az, hogy "ez szürreális". Andrew Wiggins szerint egyszerűen élvezet nézni Curry játékát, ahogy két-három védőt is magára húz, majd megoldja a helyzetet - szerinte csapattársa most külön szintet képvisel a ligában.

Maga Curry azt mondta, hogy tényleg jó formában érzi magát, elkapta a fonalat, megvan a ritmus és jól esik neki, hogy MVP-beszélgetésekben hangzik el a neve - az utóbbi két év után szerinte ez elég sokat jelent. Nem akar erre figyelni, csak a dolgát tenni, mert szerinte ha azt jól végzi, akkor az úgyis beszél helyette és odaérhet a díjra esélyesek közé a bajnokság végén. Steve Clifford, a Magic vezetőedzője is odament ma hajnalban Curryhez és elmondta neki, hogy szerinte legalább olyan jól játszik, mint a sérülései előtt, úgy, mint korábbi MVP-szezonjaiban. A GSW vezére egyébként az elmúlt nyolc találkozó során 35,3 pontot átlagol és 53 triplát (!) süllyesztett el 50% feletti hatékonysággal.

Szintén a Golden State-hez kapcsolódik, hogy az újonc James Wiseman csuklója egyelőre nem javult és még legalább egy hetet ki kell neki hagynia. A magasember január 30-án sérült meg, azóta nem játszott és egyelőre még fáj a csuklója, úgyhogy nem engedik edzeni - eredetileg 7-14 napos kihagyásról volt szó, most viszont már za is elképzelhető, hogy egy egész hónapra vesztették el. Jobban gyógyul viszont Kevon Looney, akinek a bokája ment ki még tíz napja és eredetileg két hetes kihagyást jósoltak neki - ezt megvárják, de elvileg már rendben van, úgyhogy ő hamarosan visszatérhet. 

Mi is megmutattuk a videót, hogy Trae Young, az Atlanta irányítója milyen hevesen reklamált tegnap a Dallas ellen elvesztett meccs hajrájában, amikor szerinte faultolták, de néma maradt a síp. A liga nem díjazta a jelenetet és Youngot a kiakadás miatt 20 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtotta - a játékos szerint amikor éppen nyerni akarnak, nem fogja magát hanyatt dobni, vagy elfutni a labda elől, márpedig a liga közleménye szerint Willie Cauley-Stein adott egy normális elzárást és más nem történt.

Az előző két mérkőzést kihagyta Anthony Davis, a Los Angeles Lakers magasembere, ugyanis gondok vannak a jobb Achillesével. A tavalyi szezont viszonylag egészségesen kihúzta a korábban rengeteg sérülést beszedő Davis, de idén kisebb gondjai már voltak, ezt pedig most nagyon óvatosan kezelik - mint mondta, ha egy ujj, vagy egy izom lenne, már játszana, de az Achilles nem játék, komoly sérülés lehet belőle, ha erőltetik. Még mindig fájdalmai vannak, de egy edzésen már megpróbálta, meglátják, hogy hogyan reagál - inkább most hagy ki meccseket, mint hogy komolyabban megsérüljön és a playoffról maradjon le. Egyébként elsőre nem lett jó a visszajelzés, eléggé fájt neki az Achillese, mint mondta, már a sima sétálásnál is érzi, úgyhogy meccset játszani még nem igazán tud. 

A Lakers amúgy sem a legfrissebb jelenleg, Frank Vogel vezetőedző szerint az edzésmunkát elég lazára is vették most, mert nagyon fáradt a csapat - kemény időszakon vannak túl, de hozzák az eredményeket, viszont most már zsinórban három hosszabbításos meccset játszottak le. Vogel úgy fogalmazott, hogy elég jók ahhoz, hogy ezeket a meccseket megnyerjék, de a saját szintjükhöz képest mégsem elég jók, úgyhogy egy kis frissítés, pihenés után megpróbálnak javulni. 

Szintén pihenőt kap Bradley Beal, a Washington Wizards vezére, akit a szezon során először ültet ki csapata a következő meccsen - nincs semmi különösebb sérülése, egyszerűen kap egy szabadnapot a Knicks elleni találkozó helyett. 

A Chicago Sun-Times szerint a Bullsnál erősen gondolkodnak azon, hogy mi legyen Zach LaVine sorsa. A csapat vezére parádés számokat hoz elöl, konkrét meccseket is meg tud nyerni, de a 113 dobóhátvéd közül a 112. a védekezést tekintve, ami azért bekorlátozza egy komoly csapatra gyakorolható maximum hatását - mivel hosszabbítani kéne vele egy valószínűleg igen jelentős összegért, gondolkodnak rajta, hogy mi is lenne a legjobb megoldás. 

A Toronto Raptors nem térhet haza a szezon során Kanadába, bejelentették, hogy az alapszakasz hátralévő részét és az esetleges playoffot is Tampában oldják majd meg, ami jelenleg hazai pályaként szolgál nekik. Masai Ujiri elnök szerint otthonra találtak Floridában, jó környezetben készülhetnek és mivel a Tampa Bay Buccaneers most lett az NFL bajnoka, ők is megpróbálnak felnőni a kihíváshoz és "új barátaiknak" bajnoki címet nyerni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus