Hírmorzsák 2021-02-14 (11:00)

Kevin Durant visszatért. Kyrie Irving megmondta James Hardennek, hogy utóbbi az irányító. Devin Booker a Suns mélységét méltatta. Mitchell Robinsont meg kell műteni. Nate Bjorkgren Caris LeVert és T.J. Warren állapotáról beszélt. Giannis Antetokounmpo dicsérte a Jazzt. LeBron Jamest és Kyle Kuzmát is floppolás miatt figyelmeztette a liga. A Nuggets a belső fejlődésre koncentrál. Nemanja Bjelica nem foglalkozik a pletykákkal. CJ McCollum arról mesélt, milyen volt újoncként Tony Parker ellen játszania. Ray Spalding Houstonban.

3 meccs kényszerű kihagyása után Kevin Durant visszatért a Brooklyn Netsnél, ráadásul először lépett pályára a Golden State Warriors otthonában, mióta csapatot váltott. A mérkőzést követően elmondta, hogy nagyszerűen játszottak, majd rátért arra, hogy milyen volt visszatérnie korábbi sikerei színhelyére. A Warriors egy videóval is köszöntötte egykori játékosát, ami tetszett is Durantnek, akinek napi szinten eszébe jutnak azok a jelenetek, amiket most kivetítettek a tiszteletére. Szórakoztató volt számára a Warriorsban játszani, nagyon sokat is tanult, főleg a különböző kosárlabda-filozófiákról. Steve Kerr annyit mondott korábbi játékosáról, hogy szerinte természetes az, hogy tárt karokkal fogadták, mert 3 éven keresztül elképesztően magas szintű kosárlabdával ajándékozta meg őket, rengeteget tett értük.

Szintén a Netshez kapcsolódik, hogy Kyrie Irving néhány nappal ezeleőtt félrehívta James Hardent egy edzésen, és közölte vele, hogy innentől kezdve Harden a csapat irányítója, míg Irving dobóhátvédként fog tetszelegni. Irving úgy gondolja, hogy csapattársa fantasztikus munkát végez játékszervezőként, az ő dolgát is megkönnyíti, és mellette sokkal szabadabban játszhat. Harden erről annyit mondott, hogy amikor a csapathoz került, tudta, hogy két különleges pontszerző mellé érkezik. Amikor szükséges, természetesen ő is igyekszik betalálni, de úgy gondolja, hogy nagyon hatékony az a játék, amikor Irving és Durant megkapja azokat a dobásokat, amiket szeretnek, és mindenki mást is bevonnak a játékba. A támadójátékukkal amúgy sincs problémájuk, csak a védekezéssel, de az utóbbi időkben ezen a téren is egyre inkább kezdenek rátalálni a ritmusukra.

A Phoenix Suns 120-111-re verte a Philadelphia 76erst, ami után a csapat sztárja, Devin Booker a keretüket méltatta. Úgy érzi, hogy nagyon mélyek, 15 olyan játékosuk van, akit tudnak használni, és mindig mindannyian készen állnak a játékra. A Suns edzője, Monty Williams is a kispadjukat emelte ki a 76ers elleni mérkőzés után, szerinte hihetetlen teljesítményt nyújtottak a cseréi. Bookerre is kitért, róla úgy gondolja, hogy még csak a felszínét kapargatja annak, amire képes lehet.

Ahogy arról tegnap is beszámoltunk, Mitchell Robinson kéztörést szenvedett. A New York Knicks centerét meg kell műteni, és Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint 4-6 hetes kihagyás várhat rá. A csapat edzője, Tom Thibodeau elmondta, hogy több lehetőség is áll előttük, hogy miképp pótolják Robinsont: a következő időszakban Nerlens Noel mellett Taj Gibsonra is nagyobb szerep hárulhat, és az is előfordulhat, hogy többet fognak alacsonyabb szerkezetet alkalmazni, amiben Julius Randle lehet a center, míg Kevin Knox vagy Obi Toppin a négyes.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Nate Bjorkgren a Pacers Weekly vendége volt, ahol megosztott néhány morzsát Caris LeVert és T.J. Warren felépülésével kapcsolatban is. Elmondása alapján LeVert állapota drasztikus változáson ment keresztül a műtétje óta, jól néz ki, már dobál, illetve csinálhat ezt-azt a pályán. Warren még a rehabilitációját folytatja, túl sok mindent egyelőre nem csinálhat, de hamarosan zöld lámpát kaphat. A tréner úgy gondolja, hogy mindkettejük esetében korai lenne egy konkrét időpontot kijelölni, hogy mikor térhetnek vissza.

Giannis Antetokounmpo azt követően méltatta a Utah Jazz csapatát, hogy a Milwaukee Bucks vereséget szenvedett ellenük. A kétszeres MVP szerint jelenleg a Jazz a legjobb nyugati csapat, akik kiérdemelték, hogy elismerjék őket. Szórakoztató kosárlabdát játszanak, és sok mindenben emlékezteti őt a tavalyi Bucksra ez a Jazz, és amikor valaki ilyen önbizalommal játszik, azt nagyon nehéz megverni. Donovan Mitchell ugyanakkor arról beszélt, hogy ők nem februárban akarnak a legjobbak lenni, ettől sokkal nagyobb céljaik vannak, júliusban szeretnének azok lenni. Úgy gondolja, hogy sok dologban javulhatnak még, de az nem baj, ha kicsit a pillanatnak is élnek, és megértik, hogy klassz az, amit most csinálnak.

A liga LeBron Jamest és Kyle Kuzmát is figyelmeztette, miután a Memphis Grizzlies elleni mérkőzés során a Los Angeles Lakers két játékosa egyaránt floppolni próbált. Ezzel ők az idény során a 6. és a 7. játékos, akit figyelmeztetett emiatt a liga, pénzbüntetést viszont még senkinek sem kellett fizetnie hasonló vétség miatt a szezonban.

Sam Amick (The Athletic) egyik forrására hivatkozva arról írt, hogy a Denver Nuggets inkább a belső fejlődésre koncentrál, mintsem cserék útján igyekezne erősödni. A közelmúltban azzal a lehetőséggel sem éltek, hogy James Hardenért ajánlatot tegyenek, és a továbbiakban is azon munkálkodnak, hogy inkább a meglévő játékosaikat fejlesszék, különösen Michael Porter Jr. esetében bizakodóak. Amick arról is beszámolt, hogy az elmúlt időszakban Nikola Jokics jobban felvállalja a vezérszerepet, és Portert a szárnyai alá vette.

Az elmúlt napokban pletykaszinten felmerült, hogy Nemanja Bjelica iránt érdeklődik a Philadelphia 76ers, és erről megkérdezték a játékost is. Elmondása szerint nem figyeli a híreket, a Twitter jelszavát sem tudja, mert ezek csak elterelik a figyelmét, és ő csak a játékra akar koncentrálni. Szeret kosarazni, igyekszik győzelmekhez segíteni a csapatát, és mindig mindent próbál megtenni azért, hogy a legjobbját hozza.

CJ McCollum több szálon is kapcsolódik Európához, például a bátyja is az öreg kontinensen játszik, és arról kérdezték, hogy mi volt az első tapasztalata a ligában az európai kosarasokkal. Elmesélte, hogy újoncként Tony Parker volt az első európai játékos, aki igazán sok gondot okozott neki a pályán, mert azt csinált vele, amit akart, dobálta róla a középtávolikat, a floatereket, és úgy jutott el a gyűrűig mellette, mintha ő ott se lenne. Első évében nem kapott túl sok lehetőséget, de amikor pályára került, Parker mindig nagyon jól játszott ellene.

Ray Spalding two-way megállapodást kötött a Houston Rockets csapatával. A korábban Dallasban és Phoenixben is megforduló játékos tavaly januárban a Charlotte Hornetsnél kötött a mostanihoz hasonló megállapodást, de novemberben úgy bontották fel a szerződését, hogy egyszer sem kapott náluk lehetőséget. Spalding az idényt a Rockets fejlesztőligás csapatánál kezdte, és ma hajnalban már lehetőséget is kapott a „nagyoknál”.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus