Hírmorzsák 2021-02-17 (10:00)

Jayson Tatum nyilatkozott a koronavírus okozta légzési nehézségekről. Zach LaVine a csapattársa munkáját méltatta. Összeszólalkozott Jarrett Allen és Collin Sexton. A Warriors csak az All-Star szünetet követően határozza meg a konkrét céljait. Immáron Jordan Clarkson a „legjobb hatodik ember cím” legfőbb várományosa. D'Angelo Russellre legalább négy hét kihagyás vár. Cole Anthony a bordáját törte. Jalen Johnson befejezte egyetemi pályafutását, cél az NBA-be kerülés.

A Boston játékosa Jayson Tatum a minap nyíltan mesélt a mögötte hagyott nehéz időszakról, koronavírusos megbetegedése utóhatásairól. Mint ismert a Celtics All-Starja körülbelül egy hónappal ezelőtt produkált pozitív eredményt, melynek kapcsán a liga protokollja szerint karanténba vonult, több mérkőzést is kihagyott. „Ez a betegség egy kissé megzavarja a légzést, az eddigi megszokottaktól sokkal hamarabb fáradok el, és tapasztalatból tudom, hogy ez másoknál is hasonlóan jelentkezik. Persze meccsről-meccsre jobb a helyzet, de még mindig zavaró ez a mellékhatás. Erről már beszéltünk Brad Stevens vezetőedzővel és a csapat orvosi stábjával is, időre van még szükségem az erőnlétem teljes visszanyeréséhez” - ecsetelte a történteket Tatum a Denver Nuggets elleni mérkőzést megelőzően.

Zach LaVine nyilatkozott a Chicago február 15-i, Indiana Pacers elleni hosszabbításos győzelmét követően, melynek során elmondta, hogy véleménye szerint nem ő, hanem Thaddeus Young a Bulls igazi motorja. „A személyes meglátásaim alapján Thad a csapat legfőbb húzóereje. Igaz a statisztikai számain ez nem látszik, de a védekezésben legtöbbször pont ő az, aki kijavítja a hibáinkat, ezzel megfordítva a mérkőzések képét. Fenomenális játékos, aki ismeri a kosárlabdázás minden trükkjét, egy remek mentor, aki a fiatalokkal is példamutatóan bánik, segíti, hajtja őket” - vélekedett az illinois-iak legjobb pontszerzője.

Ugyanezen a játéknapon került sor a Golden State-Cleveland összecsapásra, amelyet végül harmincegy pontos különbséggel nyertek meg a kaliforniaiak. A Cavs szempontjából azonban nem erről marad emlékezetes a mérkőzés, hanem, arról, hogy Jarrett Allen és Collin Sexton az öltözőben összeszólalkozott. „Ez benne van a pakliban. A sportban a feszültség mindennapos dolog, kiabálni kezdtem, Collin pedig visszavágott, ebből bontakozott ki a vita. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy a parketten minden másodpercben harcolok érte, ugyanúgy, mint a csapat többi tagjáért is. Sajnos a védekezésünk mostanában nem nagyon áll össze, apróságok miatt bomlik meg a rendszer, ezen akadtam ki. Dolgozunk, próbáljuk megtalálni a tökéletes ritmust” - így Allen.

Ha már szóba került a Golden State, egyelőre megoszlanak a vélemények a csapat idei szereplése kapcsán, jelenleg 15-13-as mérleggel a nyugati konferencia nyolcadik helyéről várják a folytatást. Steve Kerr mester a minap úgy fogalmazott, hogy csak az All-Star szünetet követően határoznak meg konkrét célokat, addig ugyanis még több olyan összecsapás vár rájuk, ami nyerhető, így esélyük van arra, hogy javítsanak a helyzetükön. A előttük álló időszakban a Miami Heatet otthon fogadják, majd egy négymeccses idegenbeli túrán az Orlando Magic, a Charlotte Hornets, a New York Knicks és az Indiana Pacers kvartettje vár rájuk.

Továbbra is kiváló szezont teljesít a Utah Jazz csapata, 23-5-ös mérleggel vezetik a ligát, a kezdők mellett pedig a padról érkezőket is dicséret illeti, közülük emelkedik ki Jordan Clarkson, aki immáron a „legjobb hatodik embernek” járó díj legfőbb várományosává avanzsált. Pályafutása legjobb szezonját futva átlag 18,2 ponttal, 4,1 lepattanóval és 2,1 gólpasszal segíti övéit, 46,2%-os mezőnymutatóval – legutóbb a Philadelphia ellenében 29 perc alatt kereken 40 pontot, közte 8/13 triplát dobott - előbbi szezon-, utóbbi pedig karriercsúcsnak számított. Mellette Eric Gordon (Houston Rockets), Terrence Ross (Orlando Magic), Chris Boucher (Toronto Raptors), Shake Milton (Philadelphia 76ers), Montrezl Harrell (Los Angeles Lakers) és Lou Williams (Los Angeles Clippers) neveit emlegetik a díj kapcsán.

A Minnesota kiválósága D'Angelo Russell február 17-én artroszkópos térdműtéten esik át, melynek nyomán minimum négy-hat hét kihagyás vár rá. A szezonban eddig húsz mérkőzésén 19,3 pontot és 5,1 gólpasszt átlagoló hátvéd már a Wolves legutóbbi három összecsapásán sem állt rendelkezésre, helyét Ricky Rubio vette át a kezdőben.

Az Orlando újonca Cole Anthony már biztosan nem lép pályára az All-Star szünetig. A floridai csapat közleménye szerint a jobb alsó bordája tört el. Eközben az Atlanta vezetőedzője Lloyd Pierce második gyermeke születés miatt marad távol két mérkőzéstől, helyét addig Nate McMillan veszi át.

A végére pedig egy a 2021-es draftot érintő érdekesség. A Duke magasembere Jalen Johnson befejezettnek tekinti egyetemi pályafutását, így a jelenleg mindössze 8-8-as mérleggel szerénykedő Blue Devils prospektje már nem lép pályára a legendás program utolsó idei hat mérkőzésén. Johnson kiváló formában kezdett, sokan rögtön fentebb tolták az rangsorban, ám, ahogyan a csapat bukdácsolni kezdett, azzal egyenes arányban az ő teljesítménye is romlott. Mindössze tizenhárom összecsapáson pályára lépve 11,2 pontos és 6,1 lepattanós teljesítménnyel zárta egyetemi pályafutását. Megoszlanak a vélemények róla, van ahol a lotterybe várják, de vannak olyanok is, akik szerint egészen az első kör végéig csúszhat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus